Πέμπτη, Νοεμβρίου 17

Δ.Τ. ARSENAL SOCCER SCHOOLS


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                17/11/2011
Λ. Παπαϊωάννου: «Υπάρχει ταλέντο στο νησί»

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών Arsenal Soccer School στην Ελλάδα, Λάκης Παπαϊωάννου.

Η μεγάλη δόξα του Ελληνικού ποδοσφαίρου ήρθε για μία ακόμα φορά στο νησί με σκοπό να επιβλέψει τη δουλειά που γίνεται στην ακαδημία της Αγγλικής ομάδας, η οποία έχει μια άκρως επιτυχημένη παρουσία τα τελευταία χρόνια στην Κεφαλονιά.
Δίδαξε τα μυστικά της μπάλας
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Λάκης Παπαϊωάννου, προπόνησε όλα τα τμήματα των ακαδημιών της Arsenal στα γήπεδα 5Χ5 στο πάρκο “Πρόκρις”, στο γήπεδο των Κεραμειών, αλλά και στο Ληξούρι. Παράλληλα, είχε συνάντηση με όλο το τεχνικό επιτελείο της ακαδημίας με το οποίο συζήτησε τις προοπτικές της ακαδημίας στο νησί, η οποία δουλεύει πάρα πολύ καλά και έχει ήδη δώσει έναν παίκτη στην Elite Ακαδημία της Arsenal στο Λουτράκι (Στάθη Βαλεντή), αλλά και παίκτη σε ομάδα της Super League (Χάρη Νάτση στον Αστέρα Τρίπολης).
Επί της ουσίας, ο Λάκης Παπαϊωάννου, πέρασε πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, εξηγώντας στους μικρούς άσους της ακαδημίας τα μυστικά της μπάλας, που όπως έχει αποδείξει, τα κατέχει όσο λίγοι στην χώρα μας.
Άλλωστε, ήταν μία επίσκεψη στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί, ο τεχνικός διευθυντής σε όλες της ακαδημίες της Αrsenal ανά την επικράτεια, ώστε να διαπιστώσει την πρόοδο που γίνεται, αλλά και να ανιχνεύσει ένα ταλέντα.
«Η ακαδημία της Κεφαλονιάς έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα»
Ο Λάκης Παπαϊωάννου μίλησε για την ακαδημία της Arsenal στην Κεφαλονιά: «Στα πλαίσια των επισκέψεων που κάνω στις σχολές και επειδή παρακολουθώ από πάρα πολύ κοντά, θέλω να τονίσω ότι η ακαδημία στην Κεφαλονιά έχει κάνει μία τεράστια επιτυχία και έχει ένα παιδί της, τον Στάθη Βαλεντή, στην Elite Ακαδημία στο Λουτράκι. Βλέπω και πάλι με χαρά σε αυτή την επίσκεψή μου παιδιά που έχουν πολύ ταλέντο. Ο,τι έχει να κάνει με τη  τεχνογνωσία της Arsenal και τους προπονητές που δουλεύουν εδώ, όπως είναι ο Δημήτρης Ζησιμάτος, ο Διονύσης Βαλεντής, αλλά και οι άλλοι δύο προπονητές, θέλω να πω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ελέγχουμε κάποια πράγματα, βοηθάμε, στηρίζουμε και με αυτό που χάρηκα, πέρα από το μαθησιακό που είναι άριστο, οι προπονητές είναι άτομα που οι γονείς πρέπει να εμπιστεύονται απόλυτα, γιατί δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο που μας απασχολεί, είναι και η εκπαίδευση, ο σεβασμός στον αντίπαλο, η ομαδικότητα, η κοινωνικότητα. Δεν είναι αυτοσκοπός το να κερδίσουμε, αλλά η ατομική βελτίωση του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Έχουμε αρκετά παιδιά από το νησί που παρακολουθούμε στενά την πορεία τους και θέλω να τονίσω ότι η Ακαδημία στην Κεφαλονιά έχει κάνει ένα πολύ ένα μεγάλο βήμα. Σε κάθε σχολή ξέρω τα πάντα τα γίνεται και ξέρω παιδιά με τα μικρά τους τα ονόματα. Υπάρχει ταλέντο στην ακαδημία και το λέω αυτό γιατί έχω δει παιδί γεννημένο το 2002, να δουλεύει το δεξί και το αριστερό του πόδι και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πήγα και στο Ληξούρι, που έχει ξεκινήσει και από εκεί μία προσπάθεια και είδα δύο τρία παιδιά που έχουν προοπτικές. Νομίζω ότι όλο αυτό είναι και μία διέξοδος για τα παιδιά και το θέμα είναι να παίζουν και να το ευχαριστιούνται. Στην Ελλάδα υπάρχει ταλέντο, αλλά μέχρι τώρα δεν το καλλιεργούσαμε. Πλέον με τις Ακαδημίες της Arsenal το κάνουμε γιατί μιλάμε για μία δοκιμασμένη συνταγή του προπονητή της ομάδας Αρσέν Βενγκέρ. Σίγουρα δεν θα γίνουν όλοι Μαραντόνα, αλλά θα αγωνίζονται σε μία ομάδα της Κεφαλονιάς και θα  μάθουν να παίζουν σωστό ποδόσφαιρο».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου