Κυριακή, Νοεμβρίου 27

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ   ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΗΤΤΑ….. ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ Η ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ ΕΧΑΣΕ 2-4 ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΜΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΘΕΙΟ  ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
















Αναλυτικά τα αποτελέσματα
της 4ης  αγωνιστικής
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
0 – 2
2.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
1 – 0
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟY
2 – 4
4.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ – Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΙ
4 – 0
5.
Α.Μ.Σ. ΒΡΑΣΙΕΣ – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
0 – 0
6.
ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ – ΑΧΑΪΚΗ
1 – 1
7.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ 
1 – 2




     Ήττα που θα μπορούσε να είχε αποφύγει ήταν ο απολογισμός του αγώνα των Κεραμειών ανάμεσα σε Εικοσιμία και Ολυμπιακό Γυθείου για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα και την 4η αγωνιστική.
     Η ομάδα μας για άλλη μια φορά μπήκε «φοβισμένα» και με πολύ άγχος στον αγώνα, κάτι που πλήρωσε με ένα γρήγορο γκολ από τον αντίπαλό της στο 20΄.       Στην συνέχεια βρήκε τα «πατήματα» που χρειάζεται μια γηπεδούχος ομάδα και ανέτρεψε το αποτέλεσμα κάνοντας μέχρι το τέλος του ένα καλό ημίχρονο και έδινε την εντύπωση ότι στο δεύτερο δεν θα είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στους Λάκωνες. 
     Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, αντίθετα μάλιστα η ομάδα μας με εντελώς διαφορετικό, προς το χειρότερο, πρόσωπο με πολλά και σημαντικά λάθη σε όλους τους τομείς. Και δυστυχώς το πλήρωσε με βαριά ήττα 2-4 από μια ομάδα που σίγουρα δεν ήταν καλύτερή της.
     Φάσεις και γκολ
     Στο 9΄ ύστερα από κόρνερ του Πλεμμένου ο Μπέκος με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Καραίσκου.
     Καλοχτυπημένο φάουλ του Μπούσι έξω από την περιοχή αναγκάζει σε πολύ ωραία απόκρουση τον Τρακάκη.
     Στο 20΄ «κόλλησε» όλη η άμυνα της Εικοσιμίας με αποτέλεσμα ο Τζανετάκος που βγήκε στην «πλάτη» της να νικήσει τον Καραίσκο που επιχειρούσε έξοδο και με ψηλοκρεμαστό πλασέ να πετύχει το 0-1!!
     Στο 30΄ έχουμε την ισοφάριση από την Εικοσιμία όταν ο Πολλάκης με ωραία ενέργεια και συρτή σέντρα από αριστερά βρίσκει μόνο και αμαρκάριστο τον Αντωνάτο το πλασέ του οποίου καταλήγει στα δίχτυα του Τρακάκη για το 1-1.
     Στο επόμενο λεπτό ο Καραίσκος πραγματοποιεί πολύ μεγάλη απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Μπουρελάκο.
     Κόρνερ του Γερασιμάτου στο 32΄ βρίσκει μόνο τον Αλεξανδράτο στην μικρή περιοχή, η κεφαλιά του όμως είναι πολύ κακή και στέλνει την μπάλα άουτ.
     Στο 37΄ έχουμε μια κεφαλιά του Ντουκάϊ να κοντράρει στα σώματα και να περνάει έξω.
     Στο 40΄ο Πολλάκης και πάλι με κάθετη πάσα βρίσκει τον Αντωνάτο έξω από την περιοχή και με σουτ πετυχαίνει το 2-1 για την Εικοσιμία.
     Ένα πολύ δυνατό σουτ από πλάγια στο 61΄του Μπουρελάκου περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραίσκου.
     Στο 63΄ κόλλησε και πάλι η άμυνά μας με αποτέλεσμα την κάθετη πάσα του Μ. Σουκούλι στον Τζανετάκο για το 2-2 με συρτό σουτ στην έξοδο του Καραίσκου.
     Στο 80΄κεφαλιά του Αντ. Κορσιάνου μετά από σέντρα του Ντουκάϊ από δεξιά λίγο άουτ.
     Στο 81΄γίνεται το 2-3 όταν ο πολύ καλός Τζανετάκος έκανε άνω κάτω την άμυνα της Εικοσιμίας πάσαρε στον Ι. Σουκούλι που δεν δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Καραίσκου που είχε πραγματοποιήσει έξοδο.
     Στην φάση αυτή υπάρχουν πολλά παράπονα για τον βοηθό αφού ο Τζανετάκος πριν πασάρει ήταν σε θέση οφσάιντ.
     Τέλος στο 85΄η φιλοξενούμενη ομάδα «κλειδώνει» την νίκη και το αποτέλεσμα με τον Μ. Σουκούλι που έφυγε και πάλι στην πλάτη της άμυνας της Εικοσιμίας και με ωραίο πλασέ εκτέλεσε τον Καραίσκο.
Θα ήταν πολύ καλή η διαιτησία  του κ. Μαρκαντωνάτου και των βοηθών του κ.κ. Σταυρόπουλου και Γεωργόπουλου από την Ηλεία εάν δεν υπήρχε η φάση του τρίτου γκολ των φιλοξενουμένων.
     Οι συνθέσεις:
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Καραίσκος, Κουμαριώτης, Κουλάκης, Ντουκάϊ, Χαραλαμπόγλου, Αλεξανδράτος (80΄Πλατανίτης), Πολλάκης, Γερασιμάτος, Αντωνάτος, Μπούσι (Αποστολάτος), Κορσιάνος Παν. (51΄ Κορσιάνος Αντ.)
Ολυμπιακός Γυθ.:(Μ. Σαμπατάκος), Τρακάκης, Νάκος, Μπέκος, Αναγνωστάκος, Καζιάνης, Πολιτάκος, Μπουρελάκος (90΄ Πλαγιανάκος), Πλεμμένος, Ι. Σουκούλι, Μ. Σουκούλι (88΄Εμανουηλίδης), Τζανετάκος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 4 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
12
7 – 1
2.
ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
8
10 – 2 
3.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
7
8 – 5
4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ
7
8 – 6
5.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
7
3 – 2
6.
ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ
6
4 – 2
7.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
6
3 – 2
8.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
4
3 – 5
9.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
4
4 – 6
10.
ΑΧΑΪΚΗ
4
2 – 2
11.
Α.Μ.Σ. ΒΡΑΣΙΕΣ
4
7 – 7  
12.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ
3
4 – 3
13.
Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΙ
2
1 – 12
14.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
0
2 – 12
·         Η Εικοσιμία έχει έναν μηδενισμό.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  (5η)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
3.
Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΙ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
4.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
5.
ΑΧΑΪΚΗ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ
6.
ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – Α.Μ.Σ. ΒΡΑΣΙΕΣ
7.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΗΝΗΣ – ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ
     ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΙΝΑΙ Η 7η 
ΑΦΟΥ  ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ  ΤΟΥ «ΧΕΙΜΩΝΑ»
     Αγώνες «φωτιά» περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας αφού κρίνονται αρκετά τόσο για την τετράδα των playoffs όσο και για τον υποβιβασμό στην Β΄ κατηγορία.
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αποτελέσματα 7ης αγωνιστικής
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - A.O.K.I.
2 – 1
2.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
2 – 3
3.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
2 – 6
4.
ΡΕΠΟ: Α.Σ. ΟΜΑΛΑ

Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ                                                                       Α.Ο.Κ.Ι.
          2                                           1               


ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ «ΑΕΡΑ» !!!!!!!!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ «ΧΕΙΜΩΝΑ» ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
ΝΙΚΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΝ Α.Ο.Κ.Ι. 2-1 ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΡΥΦΗ
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 10ΛΕΠΤΟ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ «ΛΕΦΤΑ»
     Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι και τον Α.Ο.Κ.Ι. να απουσιάζει από το γήπεδο για 80΄τα Διλινάτα ήταν οι θριαμβευτές του ντέρμπι με τη μεγάλη τους νίκη 2-1 επί του Α.Ο.Κ.Ι.
    Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν πάρα πολύ κακό και το παιχνίδι μοιρασμένο από τις δυο ομάδες, με τις καλές φάσεις να είναι δύο, ένα σουτ για τον Α.Ο.Κ.Ι. και το γκολ για τα Διλινάτα.
     Φάσεις και γκολ:
     Έπρεπε να φτάσουμε στο 23΄ για να δούμε ένα σουτ και αυτό άουτ για τον Α.Ο.Κ.Ι. και τον Κόμητα.

     Στο 26΄ τα Διλινάτα ανοίγουν «λογαριασμό» στο σκοράρισμα και το 1-0. Συγκεκριμένα ο Κ. Τζωρτζάτος με ένα φάουλ λίγο κάτω από την σέντρα και αριστερά φέρνει την μπάλα ψηλοκρεμαστά μέσα στην μικρή περιοχή όπου εκεί ο Χ. Τζωρτζάτος με εκπληκτικό άλμα και καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα του Μαρκαντωνάτου που έμεινε «άγαλμα». Ήταν ένα φανταστικό γκολ σε εκτέλεση!!
     Έτσι τελείωσε και το ημίχρονο χωρίς την παραμικρή σοβαρή φάση.
     Στο 55΄ο Κόμητας με ωραία σέντρα από δεξιά βρίσκει τον Αλ. Πολλάτο μόνο λίγο έξω από την μικρή περιοχή με τον επιθετικό του Α.Ο.Κ.Ι. να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Καλαφάτη.
     Το 2-0 πετυχαίνει στο 62΄ο Β. Βαγγελάτος με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια. Αφού πέρασε στο σπριντ τον Μεσοροπιάν μπήκε από δεξιά μόνος και πλασάρισε στην έξοδο τον Μαρκαντωνάτο για να πετύχει ένα πολύ καλό ωραίο γκολ από πλάγια.
     Στο 70΄ο Γ. Βουκελάτος χάνει μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ όταν μόνος στην μικρή περιοχή με σουτ στέλνει την μπάλα στα χέρια του Καλαφάτη.
     Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Α.Ο.Κ.Ι. μπροστά στο φάσμα της ήττας αρχίζει να συνέρχεται, να θυμίζει ομάδα και μέχρι την λήξη του αγώνα γίνεται ο κυρίαρχος στο γήπεδο πετυχαίνοντας την μείωση του σκορ, έχει δοκάρι και χάνει πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Κάτι που τελικά δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει πληρώνοντας την ανυπαρξία του στα 80΄του αγώνα. Έτσι…
     Στο 80΄ με ένα εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια και στην έξοδο του Καλαφάτη ο Δημ. Πολλάτος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας το σκορ σε 2-1 για την ομάδα του δίνοντας παράλληλα ελπίδες για κάτι καλύτερο.
     Στο 82΄ο Αλ. Πολλάτος από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ μόνος με τον Καλαφάτη  πλασάρει πολύ άσχημα διαγώνια άουτ.
     Το παιχνίδι άρχισε να παίρνει «άγρια» ομορφιά και στο 83΄ σε ξαφνική αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Κατσούρης βγαίνει στην αντεπίθεση αλλά το πλασέ του στην έξοδο του Μαρκαντωνάτου περνάει ψηλά πάνω από το δοκάρι άουτ.
     Στο 85΄τα Διλινάτα θα συνεχίσουν με δέκα ποδοσφαιριστές αφού ο Γ. Αναλυτής θα δει την κόκκινη κάρτα του κ. Λουκέρη (2η κίτρινη) για επικίνδυνο παιχνίδι.
     Στο 85΄η τύχη γύρισε την «πλάτη» στον Α.Ο.Κ.Ι. όταν η καρφωτή κεφαλιά του Αλ. Πολλάτου σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Καλαφάτη.
     Το παιχνίδι τελείωσε με ένα σουτ από την γραμμή της μεγάλης περιοχής του Δ. Πολλάτου λίγο άουτ στο 90+3 με τα Διλινάτα να πανηγυρίζουν μια σπουδαία επιτυχία και συγχρόνως την επάνοδο της ομάδας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
     Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Γ. Λουκέρη και των βοηθών του Καλαφάτη Δ. και Λυμπερόπουλου Θ.
     Οι συνθέσεις:
Διλινάτα:(Τ. Φωής), Καλαφάτης, Λάσκαρης, Αναλυτής, Μύρτο, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ. (56΄Κατσούρης), Τζωρτζάτος Διον., Chruskiel Seb. (60΄Κωνσταντάκης), Αναλυτής, Τζωρτζάτος Χρ., Βαγγελάτος (89΄Κουνάδης Γ.)
Α.Ο.Κ.Ι.:(Θ. Βουκελάτος), Μαρκαντωνάτος, Tanushaj (60΄ Χαλιώτης), Κλειτογιάννης, Λαμπρόπουλος, Μεσοροπιάν, Μπαζάρογλου (52΄ Πολλάτος Αλ.), Πολλάτος Δημ., Κανάκης, Μοσχονάς, Βουκελάτος, Κόμητας (74΄ Γεωργόπουλος).
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ                                       Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
2                                    3
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ
ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
     Με το «2» απέδρασε από την Ιθάκη η ομάδα των Πρόννων κατακτώντας την πρώτη της νίκη και βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Μια νίκη που την φέρνει με το ένα πόδι στην παραμονή της στην Α΄ κατηγορία αντίθετα με τους Ιθακήσιους που μάλλον θα πρέπει να σκέφτονται τα πλάνα τους για τη νέα περίοδο στην Β΄ κατηγορία.
     Γκολ και φάσεις:
     Ο χορός των τερμάτων ανοίγει στο 30΄όταν ο Τζανίκος με εκτέλεση φάουλ στο πρώτο δοκάρι φέρνει το Χιόνη σε θέση σκοραρίσματος και ο νεαρός ποδοσφαιριστής με ωραίο πλασέ  πετυχαίνει το 0-1 για την ομάδα του.
     Στο 54΄ο Ντεμάϊ ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 0-2 όταν έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε εύστοχα τον Χαϊδεμένο.
     Η φάση του αγώνα έγινε στο 65΄ όταν ο Τσιμάρας ανατρέπει τον Π. Κουτσουβέλη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής κ. Βουτσινάς καταλογίζει το πέναλτι ενώ αποβάλλει και τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και χρέη τερματοφύλακα για το υπόλοιπο του αγώνα αναλαμβάνει ο Τζελάϊ.   
      Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο παθών μειώνοντας το σκορ σε 1-2.
     Οι Πρόννοι όμως παρότι αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές ήταν αυτοί που πέτυχαν γκολ για το 1-3 στο 75΄με ατομική ενέργεια και σουτ του Κουρκουμέλη.
     Το μόνο που κατάφερε ο Οδυσσέας ήταν να μειώσει το σκορ στο τελικό 2-3 μετά από σέντρα του Μαρούδα και κεφαλιά του Αργυρακάκη.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Νικ. Βουτσινά και των βοηθών του κ.κ. Παϊζη Παν. και Βουτσινά Αγγ..
      Οι συνθέσεις:
Οδυσσέας Ιθ.:(Κ. Κουτσουβέλης), Χαϊδεμένος, Μήτσουρας, Ντόσκα, Φατούρος (33 λ.τ. Μαρούδας), Μαλιακρίδας, Αργυρακάκης, Βλησμάς, Σπύρου, Κουτσουβέλης Π., Περίχαρος (46΄Τριτσαρόλης), Τρέγκλης.
Πρόννοι:(Γ. Κουρκουμέλης), Τσιμάρας, Τζελάϊ, Τραυλός, Σολωμός, Προβολισιάνος, Κουρκουμέλης, Χιόνης, Διαμαντάτος, Ντεμάϊ, Τζανίνος, Κατσιλίδης.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ                                                    Α.Ε.K.  
2                                           6
ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΘΡΙΑΜΒΟ 6-2 ΣΤΟ Δ.Α.Κ. ΤΟΝ "ΠΑΓΚΕ"
     Σε ένα πολύ χορταστικό παιχνίδι που έγινε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η Α.Ε.Κ. με ολική ανατροπή από το 0-2 στο 6-2 μετέτρεψε το ντέρμπι σε αποκλειστικά δική της υπόθεση, ειδικά στο β΄ημίχρονο.
     Η διαφορά πάντως των δυο ομάδων δεν ανταποκρίνεται στο τελικό σκορ με την Α.Ε.Κ. καλύτερη μεν αλλά και τυχερότερη από τον αντίπαλο της.
       Φάσεις και γκολ:
     Στο 3΄ ο Παγκεφαλληνιακός προηγείται στο σκορ με πολύ ωραίο σουτ του Τούρλα στην αριστερή γωνία του Κουμαριώτη για το 1-0.
     Στο 7΄ οι τυπικά γηπεδούχοι κάνουν τα τέρματά τους δύο με πολύ ωραίο γυριστό σουτ από αριστερά του Ζαϊμι.
     Στο 13΄ αρχίζει η ολική ανατροπή του σκορ για την Α.Ε.Κ. όταν το πολύ ωραίο γύρισμα του Δρόσου φέρνει τον Εμιλιάνο σε θέση σουτ και δεν αστοχεί.
     Το παιχνίδι έρχεται στα ίσα ακριβώς στο 22΄ με απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρούτη και 2-2.
     Πολύ ωραίο σουτ του Λούλουδα στο 39΄ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννά.
     Στο 50΄ ωραίο σουτ του Δρόσου από δεξιά πλευρά στην απέναντι γωνία του Γιαννά και 2-3.
     Το 4-2 για την Α.Ε.Κ.  πετυχαίνει με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή ο Τασιούλης.
     Στο 85΄ ωραία ενέργεια και πλασέ του Μαγουλά αποκρούει επί της γραμμής σε κόρνερ ο Βαγιάκας.
     Το 5-2 ο Χασάη με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ.
     Τέλος στο 90+3 ο Εμιλιάνο με θαυμάσιο σουτ γράφει το τελικό 6-2.
Καλός ο διαιτητής κ. Μολφέτας Παν. και οι βοηθοί του κ.κ. Λυμπερόπουλος Θοδ. και Γασπαράτος Γ.
      Οι συνθέσεις:
Παγκεφαλληνιακός:(Ν. Βουτσινάς), Γιαννάς, Κουλουμπής Γ., Ζαφειράτος (46΄Κουλουμπής Νικ.), Μηλιαρέσης, Ψάλτης, Σαρλάνης, Τούρλας, Γιακουμάτος, Δελακάς, Μερολάϊ (53΄λ.τ. Μαγουλάς).
Α.Ε.Κ.:(Κουμαριώτης Βασ.), Κουμαριώτης Α., Τασιούλης, Βαγιάκας, Βαλλιανάτος, Λούλουδας, Κόλλιας, Χασάη, Κρούτη, Δρόσος (88΄ Πετεινάτος), Ζαμπαύτης (85΄ Γαρμπής), Εμιλιάνο.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σε 7 αγώνες
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
14
12-05
2.
Α.Ο.Κ.Ι.
12
18-07
3.
Α.Ε.Κ. 
12
19-10
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
11
14-07
5.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
8
10-10
6.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3
08-18
7.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
0
03-25
                                       Ο πρωταθλητής παίζει play offs για άνοδο στο περιφερειακό.
                                       Ο  7ος (τελευταίος) υποβιβάζεται στην Β΄ κατηγορία. 
ΕΠΟΜΕΝΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η 3-4/12/11)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ. – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3.
Α.Ε.Κ. – Α.Ο.Κ.Ι.
4.
ΡΕΠΟ: Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
Β΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
     Αμφίρροποι αγώνες με το μεγάλο ντέρμπι στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου για την «μικρή» κατηγορία να διεξάγεται στις Κεραμειές με τα Φωκάτα να φιλοξενούν την ασταθή Πρόοδο Ιθάκης σε έναν αγώνα που θα δώσει αέρα στον νικητή για την είσοδο στα playoffs ενώ στα άλλα παιχνίδια εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να επικρατήσουν οι γηπεδούχοι!!
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ
1 – 0
2.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
0 – 1
3.
Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – Α.Π.Σ. ΔΟΞΑ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
2 – 0
4.
ΡΕΠΟ: Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ

Α.Ο. ΣΑΜΗΣ                                                                           Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ
1                                                  0


ΑΠΛΑ……    Α-ΣΤΑ-ΜΑ-ΤΗ-ΤΗ!!!!!!!!!!!
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ  ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
     Τελικά ακόμη δεν βρέθηκε ο αντίπαλος που θα την «αμφισβητήσει» και συνεχίζει τον δρόμο της για την κορυφή ασταμάτητη!!!! Α.Ο. Σάμης και 6Χ6.
    Ούτε ο Ηρακλής μπόρεσε να σπάσει το αήττητο σερί των Σαμικών αφού και αυτός έχασε στον Καραβόμυλο με σκορ 1-0. 
     Φάσεις και γκολ:  
     Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, παρά το φτωχό σκορ είχε αρκετές φάσεις, δύναμη και γρήγορο ρυθμό.
O Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε δυο τετ-α-τετ χαμένα με τον Λ. Βανδώρο (ένα άουτ και ένα απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Φλαμιάτος), αλλά  και η Σάμη είχε ένα οριζόντιο δοκάρι σε διαγώνιο σουτ.
      Από το 15΄και μετά η Σάμη ήταν ελαφρώς καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε τον μοναδικό της γκολ, αλλά και του αγώνα  στο τέλος του ημιχρόνου με ατομική ενέργεια και σουτ του Διον. Αλυσανδράτου από την περιοχή.
     Στο β΄ ημίχρονο και για μεγάλο χρονικό διάστημα το παιχνίδι δεν είχε αξιόλογες φάσεις, ενώ η Σάμη είχε περισσότερο κατοχή μπάλας και προς το τέλος του παιχνιδιού (20΄τελευταία λεπτά) έγιναν αρκετές φάσεις. Η Σάμη είχε δυο δοκάρια  από σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και ευκαιρίες με παράλληλες σέντρες κυρίως.           Ο Ηρακλής είχε ένα χαμένο τετ-α-τετ με το Ν. Στάβερη (πρόλαβε ο τερματοφύλακας Φλαμιάτος και έσωσε την εστία του) και ένα σουτ άουτ από τη μικρή περιοχή από τον Σπ. Ρασσιά.
     Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, ενώ το παιχνίδι είχε για κάποια διαστήματα τον χαρακτήρα ντέρμπι. Συνολικά η Σάμη είχε κατοχή μπάλας, μεγαλύτερη διάρκεια και αγωνιστική συνοχή δικαιολογώντας απόλυτα την θέση της αλλά και την βαθμολογική διαφορά της.
     Ο Ηρακλής δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, δεν κλείστηκε και γενικά χτύπησε το παιχνίδι πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.
Ο διαιτητής κ. Γαβράς ήταν πάρα πολύ καλός, αλλά και οι έμπειροι βοηθοί του κ.κ. Γασπαράτος και Κομητόπουλος που είχαν να αντιμετωπίσουν πολλές και δύσκολες φάσεις.
     Οι συνθέσεις:
Σάμη:(Β. Μιχαλάτος), Φλαμιάτος, Τουλάτος, Ζησιμάτος (73΄Κόκκαλης), Καππάτος, Μετάϊ (89΄Αραβαντινός), Αμούργης Αρ., Γερολυμάτος, Αλυσανδράτος Διον. (67΄ Άννινος), Αμούργης Γιαν., Νικολοβιένης.
Ηρακλής: Γρουζής, Μαράτος, Μεταξάς Φιλ., Καμπίτσης Παν. (46΄καμπίτσης Γερ.), Στάβερης Κυρ., Ρασσιάς Γ., Μανέντης, Στάβερης Νικ., Βανδώρος Λ., Ρασσιάς Σπ. 77΄Πετράτος),Σπαθής.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ                                                    Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
0                                              1   


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ 1-0 ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΜΕΙΕΣ
«ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ» ΤΗΝ 2η ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΣ
     Σε ένα κάκιστο παιχνίδι στις Κεραμειές, στο ντέρμπι της αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας η Πρόοδος Ιθάκης παρότι αγωνιζόταν από το 27΄ με δέκα ποδοσφαιριστές πέρασε νικηφόρα επικρατώντας των Φωκάτων με σκορ 1-0.
     Τα Φωκάτα σε πάρα πολύ κακή μέρα ήταν «σκιά» του εαυτού τους και σε καμία στιγμή δεν δικαιολόγησαν την φετινή τους πορεία. Έτσι πέρασαν στην τρίτη θέση πίσω από τους σημερινούς τους αντιπάλους, αφού μετά το ρεπό τους έχουν μόνο ήττες.
     Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι όπως είπαμε ήταν κακό, και χωρίς ποιότητα, ειδικά στο α΄ ημίχρονο με το αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο αφού η Πρόοδος ήταν καλύτερη και ειδικά στο β΄ ημίχρονο, πίεσε και έχασε και κάποιες ευκαιρίες.
     Γκολ και φάσεις:
     Στο 5΄ χάνεται πολύ καλή ευκαιρία από την Πρόοδο να ανοίξει το σκορ όταν ο Βλασσόπουλος σε τετ α τετ με τον Κουγιανό από ωραία κάθετη πάσα του Πρεβεζιάνου δίνει την δυνατότητα στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να πραγματοποιήσει πολύ καλή επέμβαση κρατώντας το «0» για την ομάδα του.

     Φάση που σηκώνει πολύ κουβέντα (πολύ δύσκολη φάση) στο 27΄ όταν ο Κιοράγι κερδίζει την μπάλα στην μικρή περιοχή και πετυχαίνει γκολ. Η υπόδειξη του κ. Αβάζαρου είναι οφσάιντ ο σκόρερ, πράγμα που δέχεται ο διαιτητής κ. Κωστόπουλος και δεν «μετράει» το γκολ. Στην φάση αυτή ο ποδοσφαιριστής της Προόδου δέχεται την κόκκινη κάρτα του διαιτητή μετά από υπόδειξη του βοηθού ότι τον «εξύβρισε».
     Τελευταία φάση του πολύ κακού α΄ ημιχρόνου είναι αυτή του 42΄ όταν ο Γαλιατσάτος με πολύ ωραία κάθετη πάσα βγάζει μόνο με τον Τσιντήλα τον Σταμένη, όμως το σουτ που επιχειρεί αυτός είναι πολύ κακό και φεύγει πάρα πολύ πλάγια.
     Στο 45+1΄ είχαμε πολλές και έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Φωκάτων. Συγκεκριμένα ο Ρικάϊ πετυχαίνει γκολ που ακυρώνεται με υπόδειξη του α΄ βοηθού κ. Κομητόπουλου. Και αυτή είναι φάση που χωράει πολύ κουβέντα για την ορθότητα της απόφασης.
     Στο β΄ ημίχρονο η Πρόοδος ήταν καλύτερη και στο 65΄είχε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Χάνο ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουγιανού.
     Στο 67΄η Πρόοδος παίρνει κεφάλι στο σκορ όταν ο Πρεβεζιάνος από την σέντρα και αριστερά εκτελεί ψηλοκρεμαστό φάουλ στην μικρή περιοχή των Φωκάτων,  αιφνιδιάζοντας τον Κουγιανό που έχασε την μπάλα από τα χέρια του για να φτάσει αυτή στο Χάνο που με διπλή προσπάθεια και κεφαλιά την στέλνει στα δίχτυα για το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
     Στο 78΄ διαγώνιο σουτ του Κουρκουμέλη Ι. ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντήλα.
     Στο 80΄ είχαμε νέες διαμαρτυρίες από τα Φωκάτα για πέναλτι σε τράβηγμα του Σταμένη από αμυντικό των φιλοξενουμένων. Μια φάση που κατά την άποψή μας γίνεται στα παιχνίδια και δύσκολα δίνεται αυτή η παράβαση (όχι όμως ότι δεν θα μπορούσε να δοθεί).
     Τέλος στο 86΄ χάνεται και η τελευταία ευκαιρία του αγώνα για την Πρόοδο, που θα μπορούσε να κάνει το 0-2, όταν στην παράλληλη από δεξιά διαγώνια πάσα του Πρεβεζιάνου ο Χάνος μόνος με τον Κουγιανό αστοχεί σουτάροντας άουτ.
Δεν ήταν κακός ο διαιτητής κ. Σερ. Κωστόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Αβάζαρο και Κομητόπουλο που είχαν από μια υπόδειξη που θα προκαλέσει αρκετή συζήτηση. Κατά τα άλλα δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι.
      Οι συνθέσεις:
Φωκάτα:(Μιχ. Αθηναίος), Κουγιανός, Αυγουστάτος, Θωμάτος (47΄λ.τ. Ψυχογιός), Ντικούδης, Μάστορας, Γαλιατσάτος, Σταμένης, Σέρρας Παν., Καλιακούδας (62΄Σέρρας Μιλτ.), Ρικάϊ, Κουρκουμέλης.
Πρόοδος Ιθ.(Γ. Βώρρος), Τσιντήλας, Παπαδόπουλος, Δόριζας, Τόφαλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Κιοράϊ, Βλασσόπουλος (80΄λ.τ. Γρίβας), Βασιλάκης, Χάνος (90+1΄ Ηλιόπουλος), Πόλης (40΄Κωστόπουλος).
Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ                                     Α.Π.Σ. ΔΟΞΑ ΔΙΛ.
 2                                           0


 «ΔΟΞΑ»  ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΛΑΡΟ ΣΤΑ ΜΑΚΡΥΩΤΙΚΑ
2-0 ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ «ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ»
     Ο Πυλαριακός έκανε το καθήκον του και πήρε μεγάλη νίκη, νίκη παραμονής, από τη Δόξα Διλινάτων με σκορ 2-0 στα Μακρυώτικα και ανάσανε για την συνέχεια.
     Αντίθετα η Δόξα μόνο σε θαύμα μπορεί να ελπίζει για την παραμονή της στην Β΄ κατηγορία αφού παραμένει «κολλημένη» στην τελευταία θέση και μάλιστα με «0» ενεργητικό τερμάτων!!!!!!!.
     Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές είχε ενδιαφέρον με τις ομάδες ισοδύναμες και τον Πυλαριακό πιο τυχερό.
       Γκολ και φάσεις:
     Το 1-0 για τον Πυλαριακό πέτυχε στο 16΄ο Ν. Σταμούλης με πολύ ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ από την μεγάλη περιοχή.
     Στο 36΄η Πύλαρος χάνει μεγάλη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο τέρμα όταν το πλασέ του Ν. Σταμούλη στο τετ-α-τετ με τον Μίχο καταλήγει άουτ.
     Το 2-0 για την Πύλαρο έρχεται στο 60΄με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ν. Σταμούλη και πάλι στο αριστερό «Γ» του Μίχου.
     Νέο τετ-α-τετ και πάλι για τον Ν. Σταμούλη στο 63΄που αστοχεί και πάλι στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Επίσης την ίδια τύχη είχε στο 75΄ νέο τετ-α-τετ του Κουγιανού με τον ποδοσφαιριστή της Πυλάρου να στέλνει την μπάλα και πάλι άουτ.
     Σε όλα αυτά η ομάδα των Διλινάτων έχει να αντιπαρατάξει μια πολύ καλή απόκρουση του Μακρή σε σουτ του Βαλλιανάτου.
Πάρα πολύ καλή η διαιτησία του κ. Δημ. Βασιλόπουλου και των βοηθών του κ.κ. Γαβρά Γρ. και Καλαφάτη Δημ.
      Οι συνθέσεις:
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Μακρής, Γασπαρής Αλ., Γασπαρής Ν., Ποταμιάνος, Καρούσος, Σολδάτος, Κουλουμπής (60΄ Μπαλάϊ), Κουγιανός (80΄Θεοδωράτος), Σταμούλης Νικ., Papa V, Γονατάς.
Δόξα Διλινάτων:(Γ. Βικάτος), Μίχος, Παγουλάτος, Τζωρτζάτος Νικ., Λάσκαρης Σιμ.(81΄Χαρίτος), Καλαφάτης Θ., Κουνάδης Π., Φωκάς Α., Τζωρτζάτος Κ., Λάσκαρης Σπ., Καλαφάτης Παν. (76΄Γασπαράτος) Βαλλιανάτος.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σε 7 αγώνες
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
18
20-01
2.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
10
12-09
3.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
9
14-11
4.
Α.Ο. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
712-18
5.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
6
09-06
6.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ 
6
08-13
7.
Α.Π.Σ. ΔΟΞΑ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
1
00-17
                                          Ο πρωταθλητής ανεβαίνει στην Α΄ κατηγορία μέσω play offs
                                           μαζί με τον finalist.
                                           Ο 7ος (τελευταίος) υποβιβάζεται στην Γ΄ κατηγορία
                                           Ο Παλληξουριακός ξεκίνησε με -4 βαθμούς από πρόπερσι.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ( 8η  3-4/12/11)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο ΠΑΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ. – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
3.
Α.Π.Σ. ΔΟΞΑ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ – Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ
4.
ΡΕΠΟ: Α.Ο. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου