Παρασκευή, Νοεμβρίου 11

Δ.Τ. Α.Σ.Κ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/11/2011

Θανάσης Μουίκης: «Στόχος να βλέπουμε τα παιδιά να εξελίσσονται»

     Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα «Κεφαλονιά», έδωσε ο γενικός διευθυντής του Αθλητικό Συλλόγου Κεφαλονιά Θανάσης Μουίκης.
Αναλυτικά η συνέντευξη:

-          Ποιες είναι οι προοπτικές των ομάδων που κατεβάζει ο ΑΣΚ στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η;
«Η περσινή χρονιά έκλεισε ελπιδοφόρα. Όχι ικανοποιητικά από την πλευρά του ανδρικού, γιατί μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα στα περσινά πλέι οφ.  Εξαιτίας του γεγονότος ότι το πρωτάθλημα τράβηξε μέχρι μέσα Ιουνίου, κάποιοι παίκτες μας είχαν επαγγελματικές υποχρεώσεις, ενώ οι μαθητές που είχαμε στην ομάδα έπρεπε να διαβάσουν για να δώσουν πανελλήνιες. Ως εκ τούτου ήταν δύσκολο να ακολουθήσουν την ομάδα στα πλέι οφ και να την έχουν πλήρη και δυνατή. Η χρονιά λοιπόν πέρασε όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα  στην ανδρική, αλλά με ελπιδοφόρα μηνύματα στην παιδική.  Φέτος ξεκινήσαμε και πάλι δυνατά με τα τμήματα υποδομής και με το ανδρικό νομίζω ότι είμαστε περίπου στα περσινά επίπεδα. Αυτό που τόνισα ιδιαιτέρως στους παίκτες του ανδρικού ήταν ότι θα ήθελα φέτος να κάνουμε την υπέρβαση. Θα ήθελα ο καθένας από την πλευρά του να το δει φέτος λίγο διαφορετικά, γιατί είναι κρίμα μία μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο να την εγκαταλείψουμε στα πλέι οφ. Στα πλέι οφ μπορούμε να κάνουμε μία υπέρβαση, να πούμε ότι έχουμε τέσσερις αγώνες, να τους δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να διεκδικήσουμε την άνοδό μας. Στόχος είναι να βγάλουμε ό,τι καλύτερο έχουμε μέχρι την τελευταία στιγμή και από εκεί και πέρα αν έλθει η άνοδος, καλώς να έρθει. Πρέπει όμως να είμαστε παρόντες μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν είμαστε ικανοί, ίσως καταφέρουμε να φτάσουμε στην άνοδο».

-          Ο ΑΣΚ έχει μία φουρνιά ταλαντούχων  παικτών στο παιδικό τμήμα.
Αποτελεί αυτό μία παρακαταθήκη  για το μέλλον και τη συνέχεια της ομάδας;
«Ήδη φέτος το ανδρικό τμήμα ενισχύθηκε από αυτά τα παιδιά σε καλό βαθμό. Αυτή η εξέλιξη είναι μία πολύ σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον της ομάδας και αυτό μας γεμίζει όλους ικανοποίηση. Διότι αυτός είναι ο στόχος, να βλέπουμε αυτά τα παιδιά να εξελίσσονται και να προχωρούν μπροστά».
-          Ο ΑΣΚ έχει δημιουργήσει και γυναικείο τμήμα. Φέτος θα συμμετάσχει σε κάποιο πρωτάθλημα;
«Το γυναικείο μπάσκετ λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει, έχει  λίγες ομάδες οι οποίες είναι και πολύ δυνατές. Εμείς εδώ δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε παίκτριες από άλλες ομάδες που αδυνατούν να κατέβουν στο πρωτάθλημα και έτσι παραμένουμε με τα δικά μας κορίτσια. Εμείς φέτος αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε το αγωνιστικό κομμάτι, μόνο κάποια φιλικά παιχνίδια. Αποφασίσαμε να υπάρχει μεν το γυναικείο τμήμα και να προπονούνται και να βγάζουμε νεανίδες και κοπέλες μικρότερων ηλικιών, ώστε στο μέλλον αν δούμε ότι έχουμε το κατάλληλο υλικό, να συμμετάσχουμε  και πάλι σε κάποιο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ-Η. Με μεγάλη μας χαρά η πρώην παίκτρια Ράνια Πολλάκη μπήκε στο Δ.Σ. και συνεχίζει να υπηρετεί και από αυτό το πόστο το μπάσκετ και τον Α.Σ.Κ.». 
-          Ο ΑΣΚ δουλεύει με συνέπεια στις πολύ μικρές ηλικίες και ήδη υπάρχει και ένα τμήμα παμπαίδων που θα κατέβει σε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Πώς το κρίνεται αυτό;
«Υπάρχει όντως το πρωτάθλημα των παμπαίδων που ξεκινάει σε ένα μήνα και έχουμε δηλώσει συμμετοχή. Έχουμε και εκεί παιδιά ανερχόμενα που θα ενισχύσουν με την σειρά τους το παιδικό μας τμήμα. Αυτά τα παιδιά πρέπει να δώσουν αγώνες για να είναι ακόμα πιο έτοιμα. Γιατί όσο ταλαντούχα να είναι τα παιδιά, αν δεν δώσουν αγώνες δεν γίνεται τίποτα. Για αυτό και εμείς ως ΑΣΚ τους δίνουμε την δυνατότητα να κατέβουν σε πλήρη αγωνιστική δράση της ΕΣΚΑ-Η, γεγονός που θα τους βοηθήσει στην εξέλιξή τους στο άθλημα του μπάσκετ. Να μην ξεχνάμε ότι το παιδικό προσφέρει τα τελευταία δύο χρόνια τα μέγιστα, διότι αυτά τα συγκεκριμένα παιδιά που παίζουν τώρα στην παιδική ομάδα, ξεκίνησαν και πήραν εμπειρίες αγωνιστικές ως παμπαίδες».
-          Το γεγονός ότι η παιδική ομάδα παραμένει πρωτοπόρος και αήττητη στον όμιλό της, σας γεμίζει ικανοποίηση;
«Το παιδικό τμήμα κάνει φέτος μία πορεία ανάλογη της περσινής καλής πορείας του. Παρά το γεγονός ότι έχει λίγο αποδυναμωθεί, παραμένει συμπαγής ομάδα και τα παιδιά αισθάνονται τη χαρά της ομάδας και της φανέλας. Εδώ μπορώ να πω ότι κάποια παιχνίδια τα παίρνουν από κεκτημένη ταχύτητα, καθώς έχουν μάθει να κερδίζουν. Έχουν μία νοοτροπία νικητή και μία νοοτροπία ομαδικότητας, καθώς το ένα παιδί στηρίζει το άλλο.  Αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση και τελικά στην κρίση που υπάρχει είναι η βασική χαρά που έχουμε στο σύλλογό μας. Θα ήταν οτιδήποτε άλλο ανούσιο, αν σαν σύλλογος δεν στηρίζαμε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι που είναι οι υποδομές της ομάδας.
-          Υπάρχει στήριξη από την πολιτεία και τον Δήμο;
«Τα έξοδά μας είναι πολύ μεγάλα, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Ζητάμε από την κοινωνία και την πολιτεία να στηρίξει όλα τα αθλήματα ανεξάρτητα από την κατηγορία που παίζει, γιατί από πίσω είναι παιδιά Κεφαλονιτόπουλα που καλό είναι να αθλούνται και να υπάρχουν μέσα στα γήπεδα.  Ο Δήμος αδυνατεί να πληρώσει τα παλαιότερα χρέη, πόσο μάλλον να δημιουργήσει καινούργιες υποχρεώσεις. Κακά τα ψέματα θα έπρεπε να δίνει βάρος σε όλες τις ομάδες, έστω και από λίγο. Ελπίζω, κάποια στιγμή να προβληματιστούν και για τον αθλητισμό όχι μεμονωμένα αλλά γενικά, γιατί η Κεφαλονιά έχει πάρα πολλές ομάδες και πάρα πολλά αθλήματα που χρειάζονται μια στήριξη».  
-          Μπορεί η Κεφαλονιά να δώσει στο μέλλον μία ομάδα που θα επανέλθει στις Εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ;
«Αυτή η ομάδα με τα νέα παιδιά που έχει, συζητώντας και με τους προπονητές λέμε πως πραγματικά θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανδρική ομάδα για πάρα πολλά χρόνια και εύκολα θα μπορούσαν να την έχουν στην Α1 ΕΣΚΑ-Η. Αν έχει μία τέτοια ομάδα στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, μπορείς με κάποιες συγκυρίες να διεκδικήσεις και πάλι την άνοδο στη Γ’ Εθνική.  Το μεγάλο όμως πρόβλημα και ερώτημα, είναι αν τα παιδιά που υπάρχουν και μπορούν να στηρίξουν την ομάδα, θα παραμείνουν  στο νησί και αν γενικά θα συνεχίσουν το μπάσκετ. Γιατί έχουμε δει πολλά από τα παιδιά της ομάδας, να φεύγουν  από το νησί και να μην συνεχίζουν το μπάσκετ».
-          Τι είναι αυτό που κρατάει τον Θανάση Μουίκη τόσα χρόνια πρωτεργάτη του μπάσκετ στην Κεφαλονιά;  
«Πιστεύω ότι ο αθλητισμός και το ενδιαφέρον για μια ομάδα, μπορεί να προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στα παιδιά. Γι΄ αυτό το λόγο ασχολούμαι. Τίποτα δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε οι άνοδοι. Βασικά ο λόγος που γίνονται όλα αυτά είναι γιατί χαιρόμαστε να βλέπουμε τα παιδιά να χαίρονται και να παίρνουν μαθήματα αγωνιστικότητας, ομαδικότητας και ήθους από τον ΑΣΚ που πιστεύουμε ότι έχει δώσει έμφαση όλα αυτά τα χρόνια. Κλείνοντας θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους τέσσερις προπονητές μας, που κάνουν μία πολύ σπουδαία δουλειά σε όλα τα τμήματα και που ενωμένοι δουλεύουν κάτω από την ίδια φιλοσοφία». 
Δοκιμασία στον Πύργο με Ίφιτο
Άλλη μία δοκιμασία περιμένει τους παίδες του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, καθώς θα ταξιδέψουν στον Πύργο για να αντιμετωπίσουν το Ίφιτο (1.45 μ.μ.).
Τα πιτσιρίκια του Λεωνίδα Παπαδάτου, έχουν μέχρι στιγμής μόνο νίκες και παραμένουν στην κορυφή του 4ου Ομίλου της ΕΣΚΑ-Η.

Για όλες τις ειδήσεις του Α.Σ.Κ. επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου στο www.askefalonia.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου