Τρίτη, Μαρτίου 14

Η Pre game της 16ης εμβόλιμης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας....

Αύριο Τετάρτη 15/3/2023 η συνέχεια του τοπικού πρωταθλήματος 
Α’ κατηγορίας

Με την 16η εμβόλιμη αγωνιστική του, συνεχίζεται αύριο Τετάρτη η ποδοσφαιρική δράση στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’  Κατηγορίας

Πολύ σημαντικά παιχνίδια τόσο στην κορυφή για την "μάχη" της τελευταίας θέσης της τελικής 4αδας

Ξεχωρίζουν αυτά των Διλινάτων - Εικοσιμίας, Πρόννων - Παλληξουριακού, για την πρωτιά, χωρίς ωστόσο να υστερούν ενδιαφέροντος και τα υπόλοιπα στη "μάχη" της παραμονής των δύο εκ των τεσσάρων ομάδων.

Θα διεξαχθούν συνολικά 4 παιχνίδια, σε μια αγωνιστική που όπως προαναφέραμε έχει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, για την παραμονή, αλλά και για τις θέσεις της τελικής κατάταξης στην 4αδας!

Στο Αργοστόλι, διεξάγεται το πιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας ανάμεσα στα Διλινάτα και την Εικοσιμία, αλλά και στην Σκάλα είναι μεγάλο το ενδιαφέρον, αφού αν οι "ερυθρόλευκοι" περάσουν τους Πρόννους, τότε θα είναι απίθανο στη συνέχεια να χαθεί η πρωτιά της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Μεγάλο όμως το ενδιαφέρον και για τις ομάδες του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και του Αστέρα Ληξουρίου, οι οποίες επιθυμούν εκτός της νίκης και ένα συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων.

Τώρα, όσον αφορά τα παιχνίδια και τα τέσσερα θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη 15/3/2023, σε Αργοστόλι (2) - Ληξούρι και Σκάλα.

Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Π.Σ. Πυλαριακός.

Τα στατιστικά της περασμένης 16ης αγωνιστικής

Συνολικά στους 3 αγώνες από τους 4 αγώνες του προγράμματος, σημειώθηκαν 13 τέρματα, 3 λιγότερα από την περασμένη αγωνιστική.

Από αυτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 6 και οι φιλοξενούμενοι μόλις 7!

Στις νίκες, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 1, ενώ οι φιλοξενούμενοι 2. 

Επίσης δεν είχαμε κάποια ισοπαλία.

Αήττητος στο πρωτάθλημα, μετά από 13 αγώνες παραμένει ο Παλληξουριακός.

Την καλύτερη άμυνα διαθέτει, επίσης η ίδια ομάδα με 3 τέρμα παθητικό, μετά από 13 παιχνίδια.

Την καλύτερη επίθεση με 47 τέρματα στο ενεργητικό του επίσης ο Παλληξουριακός σε 13 παιχνίδια.

Τη χειρότερη επίθεση και άμυνα, ο ουραγός Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου με 7 τέρματα ενεργητικό και 47 παθητικό αντίστοιχα, σε 13 παιχνίδια.

Τις περισσότερες νίκες έχουν πετύχει οι Παλληξουριακός και Εικοσιμία.

Τις περισσότερες ήττες ο Αστέρας Ληξουρίου με 13!

Τις περισσότερες ισοπαλίες οι Παλληξουριακός - Διλινάτα που εχουν από 2.

Τέλος, τρεις ομάδες οι Πρόννοι - Ευγέρος - Αστέρας Ληξουρίου, συνεχίζουν μετά από 14 αγωνιστικές να αγνοούν την ισοπαλία!

         

Το ρεπορτάζ της 16ης αγωνιστικής

Τετάρτη 15/3/2023

Με το πάρα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι του προγράμματος, αύριο Τετάρτη 15/3 μεταξύ Διλινάτων - Εικοσιμίας, στις 3 και 30' το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανοίγει η αυλαία της 16ης εμβόλιμης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και τις δύο ομάδες να παίζουν πολλά για την τελική τους κατάταξη!

Οι γηπεδούχοι του Γ. Τόγια, οι οποίοι προέρχονται από ήττα στο Ληξούρι, στο ντέρμπι με τον Παλληξουριακό και σκορ 3-0, παίζουν το τελευταίο τους "χαρτί" με στόχο να διεκδικήσουν στη συνέχεια την δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι που την προηγούμενη αγωνιστική πραγματοποίησαν το ρεπό τους, θέλουν το τρίποντο με το οποίο εξασφαλίζεται η δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη, αλλά και ελπίδας για την πρωτιά, στην περίπτωση που οι Πρόννοι κόψουν βαθμούς από τους πρωτοπόρους, λίγο αργότερα στη Σκάλα.

Μέχρι τώρα και μετά από 13 αγώνες, ο Α.Ο. Διλινάτων βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 5 βαθμούς πίσω από τον αυριανό του αντίπαλο (29/34), έχοντας πετύχει 9 νίκες - 2 ισοπαλίες, ενώ έχει δεχθεί και 2 ήττες. 

Η νεανική ομάδα της Λειβαθούς, μετά από 13 αγώνες, βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και 1 βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Παλληξουριακό, έχοντας έναν πάρα πολύ καλό απολογισμό με 11 νίκες - 1 ισοπαλία - 1 ήττα και 34 βαθμούς.

Μεγάλο λοιπόν το αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος και μόλις 3 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, αύριο το απόγευμα περιμένουμε ένα συναρπαστικό, δυνατό και ενδιαφέρον ντέρμπι, με μοναδικό ζητούμενο το τρίποντο όπου και οι δύο ομάδες έχουν την ποιότητα να το κατακτήσουν.

Αυτή, είναι 2η φορά που θα βρεθούν αντίπαλες οι δύο παραπάνω ομάδες στη φετινή διοργάνωση. 

Στον πρώτο γύρο στο ίδιο γήπεδο η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου τυπικά γηπεδούχος, είχε πάρει μια σημαντική για την μετέπειτα πορεία της νίκη, με σκορ 2-0.

         

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής, θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα και μισή ώρα αργότερα, δηλαδή στις 4 μ.μ., όπου στο Δημοτικό Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός", σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο το ενδιαφέρον του και αυτό από το μέρος των γηπεδούχων, ο Αστέρας Ληξουρίου, θέλοντας να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες του απέμειναν για παραμονή, θα φιλοξενήσει τον αδιάφορο βαθμολογικά Α.Ο. Σάμης.

Με ήττα, η ομάδα του Ληξουρίου αποχαιρετάει και μαθηματικά την κατηγορία, ενώ και με ισοπαλία στη συνέχεια θα χρειαστεί ένα ακόμη "θαύμα" και συνδυασμούς άλλων αποτελεσμάτων!

Η ομάδα λοιπόν του Σάκη Αναλυτή, όσο ζει ελπίζει και μόνο με νίκη και εφόσον ηττηθεί ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς λίγο αργότερα από την Εύγερο, θα μπορεί να διατηρήσει τις πιθανότητες που έχει για παραμονή, αλλάζοντας τα μέχρι τώρα αρνητικά για την ίδια δεδομένα, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο επίτευγμα!!

Μια νίκη, που ούτως ή άλλως θα πανηγυριστεί, αφού θα είναι η πρώτη της χρονιάς και θα της δίνει το δικαίωμα να παλέψει μέχρι εκεί που πηγαίνει. 

Αντίθετα, για τους φιλοξενούμενους της Σάμης, το παιχνίδι είναι εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά, όχι όμως και αγωνιστικά, αφού η καταδικαστική ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον Πυλαριακό 2-4 στην έδρα τους, τους έκλεισε οριστικά, τον έτσι κι αλλιώς δύσκολο δρόμο της συμμετοχής τους στην τελική 4αδα.

Έμειναν στην 6η θέση της κατάταξης με 16 βαθμούς, με τον απολογισμό τους στα 14 παιχνίδια που έχουν δώσει, να είναι 5 νίκες - 1 ισοπαλία 8 ήττες! 

Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση στην ομάδα του Γ. Καρελλάκη, όμως στο Ληξούρι, παρά τις ελλείψεις της, θα παραταχθεί με στόχο τη νίκη. Μια νίκη γοήτρου για τους Σαμικούς.

Οι γηπεδούχοι, δεν αγωνίστηκαν την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς λόγω αναβολής.

Έτσι, μετά από 13 αγώνες βρίσκονται ουραγοί στην 9η θέση της κατάταξης χωρίς βαθμό, αφού μέχρι τώρα και σε ισάριθμα παιχνίδια, έχουν ένα πολύ μεγάλο αρνητικό σερί της τάξης 13 ηττών!

Οι δύο ομάδες συναντώνται για 2η φορά μεταξύ τους φέτος.

Η πρώτη ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής στον Καραβόμυλο, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη με σκορ 2-0.

Στο Άγιο Αντώνη, αύριο Τετάρτη απόγευμα, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες είναι ικανές να πάρουν τη νίκη. Για τους γηπεδούχους θα είναι ανάσα ζωής και τους φιλοξενούμενους απλά μια νίκη γοήτρου!

         

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής συνεχίζεται την ίδια ώρα με ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τους στόχους των δύο ομάδων, τρεις "στροφές" πριν το φινάλε, οι Πρόννοι φιλοξενούν τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό στο Δημοτικό Σκάλας.

Ένα παιχνίδι στο οποίο οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν το τρίποντο, με το οποίο ουσιαστικά και λόγω προγράμματος θα έχουν "καθαρίσει" το θέμα της πρωτιάς, πάντα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Όμως, κάπως έτσι είναι και τα πράγματα στην αντίπαλη πλευρά και στους γηπεδούχους, που θέλουν κάτι παραπάνω, εκτός της ανταγωνιστικότητας σε αυτή την αναμέτρηση, η οποία ουσιαστικά δεν χαρίζει βαθμούς, αλλά μόνο εντυπώσεις, κάτι που σε αυτό το χρονικό σημείο του πρωταθλήματος και όσο πλησιάζουμε στο φινάλε, ελάχιστα ενδιαφέρει.

Συμπερασματικά, η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι που "καίει" τις δύο ομάδες. Ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους που στη συνέχεια και τις δυο επόμενες αγωνιστικές, ακολουθεί ένα πολύ έντονο και δύσκολο αγωνιστικά πρόγραμμα,  όταν θα αντιμετωπίσουν εκτός την Εικοσιμία και στην Σκάλα στο φινάλε τον Πυλαριακό, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να κρίνει την 4η θέση στην κανονική διάρκεια.

Οι γηπεδούχοι, προέρχονται από μια μεγάλη νίκη με σκορ 3-1 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με αντίπαλο την Εύγερο.

Η ομάδα του Γκ. Ρέτσι, μετά από 13 παιχνίδια, βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς, 1 πίσω από τον 4ο Πυλαριακό που αυτή την αγωνιστική κάνει το ρεπό του και θέλει κάτι θετικό απέναντι στους πρωτοπόρους, ώστε να πάρει το πάνω χέρι στη συνέχεια.

Μέχρι τώρα έχει 7 νίκες και 6 ήττες.

Από την αντίθετη πλευρά, αυτή του Ηλία Ζερβού προέρχεται από μια σπουδαία νίκη στον Άγιο Αντώνη επί των Διλινάτων με σκορ 3-0. Μια νίκη που τους διατήρησε το αήττητο, μετά και την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.

Με τους ίδιους αγώνες, βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 35 βαθμούς και απολογισμό 11 νίκες - 2 ισοπαλίες!

Στο Δημοτικό Σκάλας, την Τετάρτη το απόγευμα, περιμένουμε ένα δυνατό και ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο οι δύο αντίπαλοι θα "κυνηγήσουν" το τρίποντο.

Δύσκολη σίγουρα η αποστολή των γηπεδούχων, απέναντι σε μια πολύ ποιοτική και έμπειρη στη διαχείριση των ντέρμπι ομάδα, όμως υπάρχει πίστη στην ομάδα τους και παίζοντας στη δυνατή τους έδρα, θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στους πρωτοπόρους και προπάντων να διεκδικήσουν κάτι.

Στον πρώτο γύρο στο Ληξούρι, οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 1-0!

         

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στις 6 το απόγευμα, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου όπου και θα πέσει η αυλαία της εμβόλιμης 16ης αγωνιστικής, σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί με προβολείς (ελπίζουμε να έχει κανονικό φωτισμό) και εδώ με μονόπλευρο το βαθμολογικό του ενδιαφέρον, με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς τυπικά γηπεδούχο να φιλοξενεί την Εύγερο. Να σημειώσουμε βέβαια ότι, η ομάδα των Φαρακλάτων για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά θέλει έναν βαθμό, αλλά τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούν.... να αλλάξουν στα 3 παιχνίδια που απομένουν, δηλ. 3 ήττες για την Εύγερο - ισάριθμες νίκες για Αστέρα και στο μεταξύ τους παιχνίδι να ηττηθούν οι "Οράνιε" με πάνω από 4 γκολ στο Αργοστόλι, ώστε να ισοβαθμήσουν και να κερδίσουν τη θέση στα γκολ!!!!! Είναι ένα ακραίο γεγονός και απλά το αναφέρουμε για άρση κάθε παρεξήγησης.

Για τους γηπεδούχους, είναι ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να δώσει τέλος στην αγωνία για την ομάδα που θα συμμετέχει από του χρόνου στη "μικρή" κατηγορία ή ακόμη και να της δώσει παράταση μέχρι το τέλος.

Η ουσία είναι ότι "καίγονται" και με την ίδια "συνταγή" του πρώτου γύρου θα χτυπήσουν τον αντίπαλο τους, με στόχο να πανηγυρίσουν νωρίτερα την παραμονή τους στην Α' κατηγορία.

Αντίθετα, για τους φιλοξενούμενους είναι ένα σχεδόν αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι (απλά μαθηματικά θέλουν έναν βαθμό) και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το γόητρο και το βάρος της φανέλας. Ο τελευταίος άλλωστε λόγος, είναι ικανός να τους σπρώξει να παρουσιαστούν δυναμικοί για το τρίποντο.

Οι γηπεδούχοι, την προηγούμενη αγωνιστική δεν αγωνίστηκαν, αφού αναβλήθηκε το σημαντικό παιχνίδι του Ληξουρίου, με αντίπαλο τον γηπεδούχο Αστέρα.

Μέχρι τώρα και στα 12 παιχνίδια που έχουν δώσει οι "πράσινοι", έχουν ως απολογισμό 2 νίκες - 1 ισοπαλία 9 ήττες και βρίσκονται προτελευταίοι του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, προέρχονται από μια ακόμη ήττα την 6η στη σειρά ή την 10η συνολικά, στο ίδιο γήπεδο από τους Πρόννους με σκορ 3-1.

Η ομάδα των Φαρακλάτων, μετά από 13 παιχνίδια, βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 9 βαθμούς, αποτέλεσμα των 3 νικών και 10 ηττών που έχει μέχρι σήμερα!

Σημαντικό λοιπόν το παιχνίδι για το "τριφύλλι" που με νίκη αποχαιρετάει το άγχος του υποβιβασμού, δυο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Στον πρώτο γύρο στο ίδιο γήπεδο, η ομάδα του Τάκη Φωή, τυπικά φιλοξενούμενη είχε πάρει τη νίκη με σκορ 3-0.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, μια "μονομαχία" νίκης, στην οποία και οι δύο ομάδες θεωρούν ότι, μπορούν να τα καταφέρουν

** Μέχρι την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ δεν είχαν ανακοινωθεί οι "άρχοντες" των αγώνων από τη  διοργανώτρια!

         

Η βαθμολογία

Θέση

Ομάδες

Βαθμ.

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

35

13

11

02

00

47 - 03

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας

34

13

11

01

01

44 - 11

3.

Α.Ο. Διλινάτα

29

13

09

02

02

29 - 10

4.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

22

14

07

01

06

24 - 38

5.

Α.Ο. Πρόννοι

21

13

07

00

06

27 - 17

6.

Α.Ο. Σάμης

16

14

05

01

08

20 - 32

7.

Π.Α.Ο. Εύγερος

09

13

03

00

10

19 - 31

8.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

07

12

02

01

09

09 - 37

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

00

13

00

00

13

07 - 47

        

Η επόμενη (17η) αγωνιστική
(18-19/3/2023)

α/α

Αγώνας

1.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

2.

Α.Ο. Διλινάτων - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

3.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

4

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Πρόννοι

-

Ρεπό: Α.Ο. Σάμης

         
Οι σκόρερ
Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων 
της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Μπράτι Μελέκι

Α.Ο. Παλληξουριακός

16

2.

Ντουκάι Ντετάρ

Α.Ο. Εικοσιμίας

16

3.

Θωμαΐδης Νικόλαος

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

08

4.

Λεπενιώτης Νικόλαος

Α.Ο. Παλληξουριακός

08

5.

Μπαλάσκας Παναγιωτης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

08

6.

Lluka Islam

Α.Ο. Πρόννοι

07

7.

Λουκάτος Νικόλαος

Α.Ο. Διλινάτα

06

8.

Αντωνάτος Ηλίας

Α.Ο. Παλληξουριακός

06

9.

Θεοδωρόπουλος Γιώργος

Π.Α.Ο. Εύγερος

05

10.

Καραγιάννης Κωνσταντίνος

Α.Ο. Εικοσιμίας

05

Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 5 ή λιγότερα τέρματα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου