Κυριακή, Ιουνίου 4

Νίκησε και το Λεβάντε 3-1 ο Παλληξουριακός…… Και τώρα οι δυο τους στον «τελικό» ανόδου των Φιλιατρών

Έκανε το καθήκον του, παίρνοντας άριστα και αυτή την φορά ο Παλληξουριακός, στην τελευταία φετινή του παράσταση μπροστά στο κοινό του, κερδίζοντας παράλληλα το τρίτο φετινό του τρίποντο στη διοργάνωση.

Σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη, στα πλαίσια της 6ης προτελευταίας αγωνιστικής, θα είναι η σειρά του Α.Ο. Λεβάντε του οποίου θα επιβληθεί με σκορ 3-1, χωρίς ωστόσο να έρθει το καλό νέο που περίμενε, από το Εράνη - Π.Α.Ο. Βάρδας στα Φιλιατρά (1-1 στο 87’).

Άλλη μία νίκη λοιπόν, 3η στα 5 παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα μας, η οποία την διατηρεί στην 3η θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Κατά συνέπεια στο στόχο της ανόδου και παράλληλα της δίνει το δικαίωμα να  πάει τον «τελικό» της τελευταίας αγωνιστικής στα Φιλιατρά, με αντίπαλο την τοπική Εράνη για δύο αποτελέσματα, αφού ακόμη και με «Χ» θα κάνει δικό της το 3ο και τελευταίο εισιτήριο που θα την «ταξιδέψει» στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας!

Οι «ερυθρόλευκοι», σε εκείνο το παιχνίδι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και με όπλο την πολύ καλή τους παρουσία σε όλη τη σειρά, θα διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί και αντικειμενικά τους αξίζει.

Με την ευκαιρία, καλό θα ήταν, αν υπάρχει ενδιαφέρον από τον φίλαθλο κόσμο της Κεφαλονιάς, να διοργανωθεί μια μονοήμερη εκδρομή στη Μεσσηνιακή πόλη, ώστε η ομάδα μας να έχει στο πλευρό της, όσους περισσότερους φίλους της μπορεί, αφού μιλάμε για ένα παιχνίδι «τελικό» που δίνει άνοδο στη μία ή στην άλλη ομάδα!

Σε ότι έχει να κάνει τώρα, με το αγωνιστικό μέρος, στον Άγιο Αντώνη, παρακολουθήσαμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, που διεξήχθη σε άσχημες λόγω της ζέστης συνθήκες, όπου έπαιξε το δικό της ρόλο, επηρεάζοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών για ακόμη καλύτερο θέαμα.

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, παρά τις πολλές και σημαντικές της απουσίες, μπήκε από την αρχή δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από τον αντίπαλο της, ο οποίος μόνο αδιάφορος δεν ήταν. Μάλιστα πάλεψε το παιχνίδι και προς το τέλος είχε κάποιες καλές στιγμές.

Ο Παλληξουριακός όμως ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, την κατοχή μπάλας, πίεσε παντού και κυνήγησε κάθε στιγμή στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να επιβάλλει τον ρυθμό του, να δημιουργεί ευκαιρίες στην εστία του Φαραού και να πετυχαίνει συνολικά 3 τέρματα.

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 3’ οι φιλοξενούμενοι θα βγουν στην κόντρα, ο Τσουκαλάς θα πλασάρει στην έξοδο τον Σκάρπο, αλλά θα στείλει την μπάλα άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 13’ να ανοίξουν το σκορ.

Ο Λυκούδης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα θα φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, οι αμυντικοί αδυνατούν να απομακρύνουν, θα παρέμβει ο Μπράτι που θα κάνει το πλασέ από τη μικρή περιοχή και ο Δ. Φαραός, θα σώσει με ενστικτώδη απόκρουση την εστία του.

Μετά από 2’ σε νέο κόρνερ του Λυκούδη, αυτή την φορά από αριστερά, ο Πολυδωράτος αμαρκάριστος στο β’ δοκάρι, μετά την παρέμβαση του Δ. Φαραού, δεν μπορεί να κάνει καλά το πλασέ και η μπάλα περνάει εκτός εστίας άουτ.

Όμως στο 19’ οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0.

Ο Μπράτι με μια εντυπωσιακή προσπάθεια από αριστερά θα μπει στην περιοχή και θα βγάλει τη συρτή σέντρα στο α’ δοκάρι, εκεί που ο Αντωνάτος θα «τσιμπήσει» την μπάλα και θα την στείλει στα δίχτυα μέσα σε πανηγύρια!

Ο Πολυδωράτος στο 34', από αριστερά θα κάνει ένα γέμισμα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Μπράτι θα φύγει στην κόντρα και από τα όρια της περιοχής θα κάνει ένα σουτ, με την μπάλα όμως να μου του κάνει το χατίρι και να καταλήγει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Δ. Φαραού.

Το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με ένα μακρινό σουτ του Κουλούρη στο 41' που θα στείλει την μπάλα, ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι των Ζακυνθινών.

Με αυτό το 1-0 οι ομάδες θα κάνουν ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο Παλληξουριακός ανέβασε περισσότερο την απόδοση του, πίεσε τον αντίπαλο πέτυχε ακόμη δυο γκολ, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και περισσότερα.

Η πίεση αυτή θα αποφέρει ένα πέναλτι στο 59’ κερδισμένο από τον Μπράτι και ύστερα από την ανατροπή του από τον Αγκαλίου στην περιοχή.

Το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 2-0 της ομάδας του και τρίτο προσωπικό του στη σειρά.

Σε αυτό το διάστημα, ο Παλληξουριακός έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και στο 61’ θα πετύχει το 3-1 «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη σημερινή του νίκη.

Ο Ακριστινέι, ύστερα από μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια θα μπει στην περιοχή, θα κάνει ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει ψηλά στα δίχτυα, του ανήμπορου να αντιδράσει Δ. Φαραού.

Μετά το 3-1 έπεσε κάπως ο ρυθμός, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ και είχαν κάποιες καλές στιγμές.

Συγκεκριμένα στο 77’ ο Τζανάρι εκτελεί από δεξιά το φάουλ με την μπάλα στη μικρή περιοχή για τον Βυθούλκα, που όμως δεν κάνει καλή κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση, σε μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του.

Όμως οι φιλοξενούμενοι στο 85’ θα καταφέρουν να πετύχουν το γκολ της «τιμής» και να μειώσουν σε 3-1, με ένα εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ρούνταμ, ο οποίος θα περάσει την μπάλα, πάνω από τον Σκάρπο και θα την στείλει να καταλήξει στο βάθος της εστίας του!

Μετά το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή κ. Ζύγα, και τα νέα από τα Φιλιατρά, έλαβαν άμεσα τέλος τα πανηγύρια της νίκης για την «ερυθρόλευκη» ομάδα και όλοι πλέον σκέφτονται το μεγάλο παιχνίδι, κάτι σαν τελικός της επόμενης αγωνιστικής, στα Φιλιατρά με αντίπαλο την τοπική Εράνη.

Έτσι από αύριο όλο το βάρος, θα πέσει στην προετοιμασία, αγωνιστική – ψυχολογική της ομάδας, για το τελευταίο εισιτήριο ανόδου στη Γ’ Εθνική και σίγουρα το αξίζει.

Επίσης, να αναφέρουμε ότι, για τους φιλοξενούμενους του Α.Ο. Λεβάντε, το σημερινό παιχνίδι ήταν το αποχαιρετιστήριο στη σειρά. Μια διόλου επιτυχημένη παρουσία σε αυτή, αφού δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν την τελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης και θα τερματίσουν ουραγοί, μόλις με 1 βαθμό!

Διαιτητής ο κ. Παν. Ζύγας με βοηθούς τους κ.κ. Λ. Βλαχοδήμο και Χρ. Τάκο από την Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας (πέρασαν απαρατήρητοι).

Οι συνθέσεις

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Σκάρπος, Πολυδωράτος, Κουλούρης, Μαλλιώρης, Λυκούδης, Λουλούδας (57΄λ.τ. Συριάτος), Κουκοβίνος, Ακριστινέι, Αντωνάτος, Μπράτι (84’ Κρίστο), Λεπενιώτης

Λεβάντε:(Αλ. Αντίοχος), Δ. Φαραός, Α. Φαραός (77’ Βυθούλκας), Λογοθέτης, Καπετάνης, Γιακουμέλος, Αγκαλίου, Ρούνταμ, Μαρούδας (46΄Μυλωνάς), Τζανάρι, Τριανταφυλλίδης, Τσουκαλάς (85’ Παντής).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου