Πέμπτη, Ιουνίου 29

Αυλαία σήμερα του 33ου Kefalonia Gym Festival "Άννα Πολλάτου" με την λαμπερή τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία

Mε την καθιερωμένη παρέλαση, σήμερα Πέμπτη 29/6 βράδυ στους δρόμους και την πλατεία του Αργοστολίου, άνοιξε με εντυπωσιακό τρόπο, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει οι διοργανωτές, και μεγάλη παρουσία κοινού, η αυλαία του 33ου Kefalonia Gym Festival 2023 "Άννα Πολλάτου".

Οι ομάδες, σύμφωνα με το πρόγραμμα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία "καμπάνας" και μετά από ένα μικρό εκεί ξεφάντωμα, διέσχισαν τραγουδώντας και χορεύοντας το Λιθόστρωτο και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου για την παρουσίαση των ομάδων και την επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ.

Το συγκεκριμένο τουρνουά πρωτοξεκίνησε το πολύ μακρινό 1988 στο πλαίσιο του αθλοτουρισμού, με τους συμμετέχοντες να συνδυάζουν αθλητισμό και διακοπές σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της χώρας μας, την Κεφαλονιά μας.

Μια διοργάνωση, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, η οποία απευθύνεται χωρίς διακρίσεις, σε όλο τον αθλούμενο κόσμο, παιδιά, νέους, ηλικιωμένους και έχει πάρει το όνομα της αδικοχαμένης Άννας Πολλάτου.

Της σπουδαίας αθλήτριας που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ με την ομάδα του Ανσάμπλ. Μίας νέας κοπέλας, 31 ετών, που έχασε τη ζωή της πριν από εννέα χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα στη Βάρδα της Ηλείας.

Διοργανωτής είναι ο Α.Γ.Σ. Επτανήσων, έχοντας την ανάλογη στήριξη, τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από τους Δήμους Αργοστολίου - Ληξουρίου - Σάμης. 

Επίσης διεξάγεται με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Ομάδες, όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό,  ενώθηκαν μέσα από την αγάπη τους με τη γυμναστική για να λάβουν μέρος  σε αυτή την καταπληκτική γιορτή του αθλητισμού. Μια γιορτή χωρίς νικητές και ηττημένους και χωρίς άγχος για το μετάλλιο και την τελική κατάταξη, αφού όλοι εδώ είναι νικητές.

Στην  πλατεία, όπου συγκεντρώθηκαν οι αποστολές, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ παρουσία των επισήμων, αλλά και πολύ κόσμου, που κάθε φορά στηρίζει θερμά αυτή την προσπάθεια.

Μεταξύ των οποίων ήταν, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεοφ. Μιχαλάτος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός με την σύζυγο του και ο σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα πολιτισμού κ. Βικτ. Ρουχωτάς.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος του Α.Γ.Σ. Επτανήσων κ. Σταύρος Μπασιαρδής, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θ. Μιχαλάτος και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός, ο οποίος στη συνέχεια κήρυξε και την έναρξη του Φεστιβάλ.

Στους δύο συνδιοργανωτές απενεμήθη η αναμνηστική πλακέτα του τουρνουά.

Την εντυπωσιακή αποψινή τελετή, παρουσίασε όπως πάντα, κλέβοντας τις εντυπώσεις, με τον δικό της, μοναδικό ξεχωριστό τρόπο, η Ελένη Δαρδαμάνη.

Αμέσως μετά, ομάδες του Α.Γ.Σ. Επτανήσων, παρουσίασαν τα προγράμματα τους, δείχνοντας παράλληλα τη σημαντική δουλειά που γίνεται στον δραστήριο Σύλλογο, με εντυπωσιακές χορογραφίες, προετοιμάζοντας μας για το τι μας περιμένει σε αυτό το καταπληκτικό, όπως αναμένεται 2ήμερο που ακολουθεί, αλλά και όσα γίνονται στον Α.Γ.Σ., από την οικογένεια Μπασιαρδή, την Ελένη Δαρδαμάνη, το Δ.Σ. και όλες τις προπονήτριες.

Η εντυπωσιακή τελετή ολοκληρώθηκε με τις αποστολές να συμμετέχουν με πολύ κέφι και ζωντάνια στο χορό και τον ρυθμό του φεστιβάλ, δίνοντας ραντεβού για μια αξέχαστη συνέχεια, αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή 30 Ιουνίου στο Ληξούρι, όπου στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του φεστιβάλ.

Η διοργάνωση θα κορυφωθεί το Σάββατο 1 Ιουλίου, με την κεντρική εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου "Αντώνης Τρίτσης", στις 18:30, όπου εκεί όλες οι ομάδες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, σε μια μοναδική παράσταση με πολύ κέφι, χαρούμενες παιδικές φωνές, όμορφες χορογραφίες και φανταστικές κινήσεις.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη σημερινή παρέλαση και την τελετή έναρξης

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου