Τρίτη, Ιουνίου 13

Επιστημονική διημερίδα Φυσικοθεραπείας

Το περιφερειακό τμήμα Αχαΐας - Ηλείας τού Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών διοργανώνει το Σάββατο και την Κυριακή, 17 και 18 Ιουνίου2023, Επιστημονική Διημερίδα Φυσικοθεραπείας στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου CANYONHOTEL SPA, στα Καλάβρυτα.

Το θέμα της διημερίδας είναι :

«Η Φυσικοθεραπεία στην Προάσπιση της Υγείας και της Ποιότητας Ζωής»

Οι εργασίες της διημερίδας ξεκινούν το Σάββατο στις 10.30 το πρωί και ολοκληρώνονται την Κυριακή στις 2.00 το μεσημέρι.

Έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε καθηγητές από τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, διακεκριμένους επιστήμονες στον τομέα της υγείας,  εξειδικευμένους στα προβλήματα των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων. Τη θεματολογία της Διημερίδας επιμελήθηκε το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο τη συγκρότηση ενός ενδιαφέροντος και υψηλού επιπέδου Επιστημονικού Προγράμματος, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης των φυσικοθεραπευτών. 

Η παράλληλη υλοποίηση εργαστηριακών μαθημάτων γεφυρώνει τη θεωρία με την κλινική πρακτική, ανατροφοδοτώντας την αμφίδρομη σχέση τους.   

Η Διημερίδα υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Καλαβρύτων.

Η ιδιαιτερότητα της Διημερίδας αυτής είναι ότι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων μπορούν να ωφεληθούν από τη συμμετοχή τους σε δοκιμασίες αξιολόγησης της λειτουργικής τους ικανότητας, να λάβουν μέρος σε πρόγραμμα άσκησης για την πρόληψη των πτώσεων των ηλικιωμένων, να ενημερωθούν για τη διαχείριση θεμάτων που αφορούν στην υγεία των γυναικών και να λάβουν οδηγίες για την άσκηση και τις φυσικές δραστηριότητες.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Διημερίδας απευθύνει πρόσκληση και περιμένει τους δημότες Καλαβρύτων, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, στους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων, από τις 11.00 μέχρι τις 14.00. 

Η δράση αυτή υλοποιείται με την αρωγή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου