Παρασκευή, Ιουνίου 23

Ο Πολυχρόνης Πολίτσης υπεύθυνος για τις προπονήσεις της ελληνικής ομάδας Πάρκινσον

Υπεύθυνο για τις προπονήσεις της ελληνικής ομάδας Πάρκινσον, η οποία θα λάβει μέρος στο 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την Υγεία (WTT 4H Festival), τον προσεχή Νοέμβριο στο Ηράκλειο της Κρήτης, όρισε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ήρθε σε συμφωνία με τον πρώην διεθνή αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα άτομα με αναπηρίες και σημερινό προπονητή Πολυχρόνη Πολίτση, ο οποίος θα έχει τη γενική επιστασία για την προετοιμασία των αθλητών. Θυμίζουμε ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Πάρκινσον επιστρέφει μετά το 2021 ως μέρος ενός Φεστιβάλ πλέον που, προκειμένου να κάνει μία επέκταση σε άλλες νευρολογικές νόσους, αποφάσισε η ITTF. Στο κλειστό γυμναστήριο Δύο Αοράκια θα λάβει χώρα το μεγάλο γεγονός και οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι από τη 1 έως τις 5 Νοεμβρίου 2023. Μαζί με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάρκινσον, πρόκειται να γίνουν το εναρκτήριο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για άτομα, που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, όπως επίσης και το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την Υγεία. Οι ηλεκτρονικές εγγραφές βρίσκονται σε εξέλιξη και θα είναι ανοιχτές έως την 1η Οκτωβρίου. Οι αθλητές που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

Η ελληνική ομάδα Πάρκινσον ή για την ακρίβεια αθλητές και αθλήτριες, που έχουν δηλωθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μπορούν να προπονούνται στην Αθήνα, έχουν ήδη κάνει κάποιες συναντήσεις στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Τον χώρο έχει παραχωρήσει η ΕΦΟΕπΑ, μάλιστα πριν από έναν μήνα είχαν εκεί μία πρώτη γνωριμία με τους αθλητές ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου και η Μαρία Μοίρου, τέως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας. Προς το παρόν οι αθλητές είναι περίπου 10 και δείχνουν από τώρα έντονη διάθεση και προσμονή για τους αγώνες στην Κρήτη και την πολύ σημαντική εμπειρία.

Με στόχο λοιπόν, να μπουν σωστά στο πνεύμα της διοργάνωσης και να κάνουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία αποφασίστηκε να είναι κοντά τους ένας προπονητής του αθλήματος, ειδικός και στο κομμάτι των ατόμων με αναπηρίες. Ο Πολυχρόνης Πολίτσης πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στην κλάση 6 των ορθίων, που πέρα από διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες είχε την τιμή να πάρει μέρος στο Παραολυμπιακό τουρνουά του 2004 στο Γαλάτσι, έχει ήδη ουσιαστική εμπειρία και ως προπονητής. Υπήρξε για χρόνια προπονητής και σύμβουλος στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά τεχνικός υπεύθυνος στον ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη, ενώ έχει κάνει σπουδές και στο τομέα της ψυχολογίας. Μένει κυρίως στην Κεφαλονιά, μάλιστα το 2022 και το 2023 ανέλαβε διευθυντής αγώνων στα δύο Fa 20 ParaTableTennisOpen, που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο Αργοστόλι.

Η συμφωνία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οριστικοποιήθηκε μετά τους πρόσφατους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πολίτσης συνάντησε χτες 22/06 στο ΣΕΦ τους αθλητές της ελληνικής ομάδας Πάρκινσον και οργάνωσε την προπόνησή τους (στη φωτό είναι όλοι μαζί). Επίσης, σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή προπονήτρια στην Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. Ελευθερία Νταουντάκη και τον Π.Α.Σ.Κ.Α. θα γίνονται προπονήσεις και σε άλλες αίθουσες. Ο Πολίτσης θα έχει την τεχνική εποπτεία για την προετοιμασία εν όψει Κρήτης, θα προπονεί από κοντά τους αθλητές όποτε αυτό είναι εφικτό και φυσικά θα παρακολουθεί την εξέλιξή τους και θα δίνει συμβουλές. Να σημειωθεί επίσης ότι το κατάστημα GP Sports και ο Γιώργος Πετρόχλειος έκανε χορηγία ρακέτες στην ελληνική ομάδα Πάρκινσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου