Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ν.Ο.Α.

Στόχος η τετράδα για τον ΝΟΑ, που θέλει τη συμπαράσταση του κόσμου στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς με τον ΠΑΟΚ, με ελεύθερη είσοδο στο Κολυμβητήριο.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΝΟΑ, Λούκας Νιφοράτος, παρέα με τον αντιπρόεδρο του Ομίλου, Νίκο Ανουσάκη και με δύο από τα μέλη της Επιτροπής Υδατοσφαίρισης, Μάκη Κοσμάτο και Άγγελο Πανταζάτο.
Το διακύβευμα της συνέντευξης ήταν η επόμενη ημέρα για τον Ναυτικό μας Όμιλο, αν αυτός καταφέρει να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτή την ώρα μπορεί να βρίσκεται στην έκτη θέση του πρωταθλήματος της Α1, ωστόσο, αν πάρει τα δύο ματς-κλειδιά στο Αργοστόλι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό τότε η τετράδα δεν είναι μακριά για την ομάδα του Θόδωρου Ανδρεάκου. 
Σε αυτό το κλίμα μας έβαλε από την πρώτη στιγμή ο Λούκας Νιφοράτος, θέλοντας μέσω του Τοπικού Τύπου να στείλει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ζητώντας παράλληλα την στήριξη των ΜΜΕ, αλλά περισσότερο της τοπικής κοινωνίας. «Εξαντληθήκαμε», τόνισε με νόημα ο κ. Νιφοράτος και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω ως διοίκηση. Ο Δήμος βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, ωστόσο μέσω της ΚΕΔΗΚΕ κρατάει το Κολυμβητήριο ανοικτό και αυτή είναι μεγάλη προσφορά, αν δούμε τι συμβαίνει σε άλλα μέρη της Ελλάδας αυτή την ώρα. Δεν έχουμε άλλες δυνάμεις πέραν των χορηγών μας και της δύναμης που μας δίνει ο κόσμος».
Ελεύθερη η είσοδος στο Κολυμβητήριο
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΝΟΑ, στάθηκε στο γεγονός της μη καταβολής αντιτίμου για τον κόσμο στον μεθαυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενώ έθεσε και θέμα ηθικό για τους συμπατριώτες μας λέγοντας: «Πέρα από το οικονομικό υπάρχει και το ηθικό μέρος και γι’ αυτόν το λόγο καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσουμε μαζί τον αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να αντιληφθεί η Ελλάδα τι συμβαίνει εδώ στην Κεφαλονιά. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούν τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια ή ακόμη και τα περιφερειακά και να παρουσιάσουν στον κόσμο αυτό που γίνεται στο νησί μας. Στείλαμε στο κανάλι της Ζακύνθου πρόσκληση να έρθει για να καλύψει τους αγώνες μας με τη Χίο και τη Βουλιαγμένη και ούτε απάντηση δεν μας έδωσαν. Αν η προσπάθεια που κάνουμε βγει προς τα έξω θα αποτελέσει ερέθισμα για όλο τον κόσμο και πάνω από όλα για τους χορηγούς του ΝΟΑ. Πρέπει να σας αναφέρω ακόμη ότι τα παιχνίδια που δίνουμε εκτός έδρας τα παρακολουθούν ξένοι μάνατζερ και έτσι βγήκε η μεταγραφή του Ιγκόρ Ρατσούνιτσα στην Κάλιαρι και αυτή του Ευάγγελου Δουδέση για την Ολλανδία στο τέλος της χρονιάς».
Η καλώς εννοούμενη τρέλα
noa anousakis.JPG
Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Νίκος Ανουσάκης, που αυτή τη φορά ήταν λιγομίλητος σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις. Ο κ. Ανουσάκης εξήρε το έργο του προέδρου, αλλά και της Επιτροπής Υδατοσφαίρισης λέγοντας: «Η ψυχή του Ομίλου είναι ο πρόεδρός του, Λούκας Νιφοράτος, ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε και να ξεχάσουμε αυτά που έχει προσφέρει η Επιτροπή Υδατοσφαίρισης. Έχει υπερβάλει εαυτόν, έχει σπαταλήσει χρόνο και πολύ χρήμα και είναι όλα τα μέλη της αξιέπαινα. Το κάνουν από την καλώς εννοούμενη τρέλα που κουβαλούν. Το γεγονός ότι λειτουργεί το Κολυμβητήριο είναι άθλος για τη Δημοτική Αρχή, αρκεί να δείτε τι συμβαίνει σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι πως η ξέφρενη πορεία του ΝΟΑ κρατάει ανοικτό το Κολυμβητήριο, το οποίο αποτελεί εφαλτήριο για αυτή την πορεία του Ομίλου μας».
«Κάνουμε υπέρβαση μπαίνοντας στην τετράδα»
noa kosmatos.JPGΔύο από τα μέλη της Επιτροπής Υδατοσφαίρισης βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου. Ο Μάκης Κοσμάτος τόνισε τα εξής: «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Πρέπει να στηριχτεί ο Όμιλος από όλα τα ΜΜΕ και από τον απλό κόσμο. Μιλάμε ξεκάθαρα, στόχος μας είναι η τετράδα, που αποτελεί υπέρβαση για τη ομάδα μας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο από εμάς, αλλά πρέπει να δουλέψει το τρίπτυχο ομάδα-κόσμος-ΜΜΕ. Έχουμε παράπονο από τον κόσμο που δεν έρχεται στο Κολυμβητήριο, τον θέλουμε δίπλα μας και δεν είναι τα πέντε ευρώ του εισιτηρίου, με τον ΠΑΟΚ θα έχουμε ελεύθερη είσοδο». 
noa pantazatos.JPG
Στη συνέχεια μίλησε ο Άγγελος Πανταζάτος, ο οποίος ανέφερε: «Το Σάββατο είναι η πιο σημαντική στιγμή για τον αθλητισμό της Κεφαλονιάς. Κάνουμε έκκληση στους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο Κολυμβητήριο. Έχουμε έρθει σε επαφή με την Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση για να έρθουν σχολεία στον αγώνα. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ, Βαγγέλη Μαζαράκη, που δεν έβαλε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος την ίδια ώρα. Παρακαλούμε όλους τους αθλητικούς Συλλόγους να έρθουν και αυτοί κοντά μας. Μπορεί κάποια κέντρα να θέλουν να προωθήσουν τον ΠΑΟΚ, ωστόσο εμείς θα παλέψουμε. Δεν πρέπει να ξεχνούν κάτι ορισμένοι, ότι η ομάδα από μόνη της αποτελεί τουριστικό προϊόν, αρκεί να το εκμεταλλευτούν, όπως έκαναν παλαιότερα η Χίος και τα Χανιά που βγήκαν στην Ευρώπη».
«Η Περιφέρεια δεν έχει επίγνωση της κατάστασης»
Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συναδέλφους. Σχετικά με την ερώτηση γιατί κανένας παίκτης του ΝΟΑ δεν παίζει στην Εθνική ο κ. Νιφοράτος μας είπε: «Η τετράδα θα είναι η ελίτ για πολλούς παίκτες να έρθουν του χρόνου στον ΝΟΑ και μέσω αυτού να κερδίσουν και μια θέση για την Εθνική. Πιστεύω ότι από το φετινό ρόστερ δύο-τρεις πολίστες είχαν θέση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Δείτε τι γινόταν παλιά στην Πάτρα ή τώρα στη Χίο. Η καταξίωση ανοίγει τις θέσεις της Εθνική μας ομάδας». Η επόμενη ερώτηση είχε να κάνει με τη βοήθεια των τοπικών αρχόντων, με τον κ. Νιφοράτο να μας λέει: «Οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να σκύψουν περισσότερο πάνω από την ομάδα. Εμείς δεν θα τους εξαπατήσουμε ούτε θα τους πικράνουμε. Ο Δήμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πολλά πράγματα. Το παράπονό μας είναι πως η Περιφέρεια ακόμη δεν έχει κατανοήσει τι γίνεται στην Κεφαλονιά». 
Σε ερώτηση για τις αδικίες των διαιτητών απάντησε ο Μάκης Κοσμάτος λέγοντας: «Η αδικία είναι μέσα στο παιχνίδι, όπως έγινε στα εκτός έδρας ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Αν η ομάδα παίξει καλά τότε καλύπτεται η αδικία, αφού οι διαιτητές δεν μπορούν να εκτεθούν». Σε ό,τι αφορά τον «μισθοφορικό στρατό» που λένε κάποιοι, ο Άγγελος Πανταζάτος μας είπε: «Τα ντόπια παιδιά έφεραν την ομάδα στην Α1 και τώρα αυτοί είναι οι χορηγοί αυτής της προσπάθειας. Ο ΝΟΑ έχει έντονο το κεφαλλονίτικο στοιχεία, άσχετα αν τη δεδομένη χρονική στιγμή αγωνίζονται στην ομάδα αρκετοί μη Κεφαλλονίτες».
Το όνειρο της Ευρώπης και ο προϋπολογισμός
Λίγο πριν τελειώσει η συζήτηση η συντάκτρια της «Κ», Αθανασία Μαρκάτου, έκανε μια καίρια ερώτηση στον κ. Νιφοράτο σχετικά με τον προϋπολογισμό της ομάδας, αν αυτή βγει τελικά στην Ευρώπη, με τον πρόεδρο να απαντά: «Έχουμε ήδη αρχίσει να δουλεύουμε τα πλάνο του προϋπολογισμού με την Ευρώπη μέσα στο πακέτο. Την κατάλληλη ώρα θα πάμε αυτό το σχέδιο στο Δήμο και την Περιφέρεια και θα τους θέσουμε προ των ευθυνών τους. Πιστεύω να το εντάξουν στον προγραμματισμό της τουριστικής τους προβολής και πιο πολύ στον εναλλακτικό τουρισμό». Χαριτολογώντας ο Μάκης Κοσμάτος πρόσθεσε: «Στη Βαρκελώνη πάνε όλοι για να δουν την Μπαρτσελόνα. Ας έρθουν οι Ευρωπαίοι στην Κεφαλονιά για να δουν τον ΝΟΑ…».
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος  
Το sportsthea ευχαριστεί τον φίλο δημοσιογράφο Ξ. Ευαγγελάτο για την παραχώρηση του ρεπορτάζ.
Παρακαλούμε να μην γίνει καμία αναδημοσίευση του παρόντος ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου