Κυριακή, Φεβρουαρίου 17

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΝΩΓΗ)

Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ 3-1













ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΩΓΗΣ
Νέα δεδομένα στην βαθμολογική κατάταξη της Β’ κατηγορίας προέκυψαν από τον κρίσιμο αγώνα μεταξύ Ηρακλή Πρόννων – Ανωγής. Οι γηπεδούχοι νίκησαν με 3-1 και περιέπλεξαν αρκετά το σκηνικό στο πρωτάθλημα με μια αγωνιστική να απομένει πριν τα play-off.
Ο Ηρακλής πέτυχε άλλη μια νίκη κόντρα στα προγνωστικά, ενώ η Ανωγή έχασε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ειδικά μετά τη χθεσινή ήττα του Πυλαριακού και θα έχει ακόμα μια ευκαιρία στην τελευταία αγωνιστική.
Φάσεις και γκολ
Στα αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά και χτύπησαν στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ηρακλή με παραπάνω παίκτες. Η Ανωγή είχε την υπεροχή και έχασε 2 μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί και να θέσει στέρεες βάσεις για τη νίκη. Οι Μπενάτος και Παπαδάτος βρήκαν χώρο για σουτ με καλές προϋποθέσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή, μετά από προσπάθειες συμπαικτών τους στην δεξιά πτέρυγα, αλλά και στις δυο περιπτώσεις ο τερματοφύλακας Κολυβάς έσωσε τον Ηρακλή με δύσκολες επεμβάσεις.
Ο αποδιοργανωμένος Ηρακλής πέρασε αυτό το διάστημα χωρίς να βρεθεί πίσω στο σκορ και με εσωτερικές αλλαγές κατάφερε να βρει καλύτερες ισορροπίες και συνοχή. Η Ανωγή με τον πολύ δραστήριο Διονύση Μαρούλη και τον Μπερδεμπέ, προσπάθησε στο υπόλοιπο παιχνίδι να αναπτυχθεί κυρίως από τη αριστερή της πλευρά για να πετύχει τέρμα, με τον δεξί μπακ του Ηρακλή Σπ. Ρασσιά να έχει πολύ δουλειά.
Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ηρακλής προηγήθηκε στο 16’ όταν σε χτύπημα φάουλ ο Σπαθής γέμισε στην μεγάλη περιοχή της Ανωγής, ο Δημήτρης Καμπίτσης έκανε κοντρόλ με το στήθος, δημιούργησε χώρο για τον εαυτό του και την κατάλληλη στιγμή από την άκρη της μικρής περιοχής είδε τον Γιώργο Καμπίτση σε επίκαιρη θέση μπροστά στο τέρμα της Ανωγής. Ο αρχηγός του Ηρακλή δέχτηκε την πάσα και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Η Ανωγή βρέθηκε σε δύσκολη θέση αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 37’με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ για τα επίπεδα της Β’ κατηγορίας. Σε πλάγιο άουτ κοντά στην περιοχή του Ηρακλή από τα αριστερά της επίθεσης, ο Μπενάτος τράβηξε πάνω του 3 αμυντικούς, κατάφερε να σταθεί όρθιος και είδε τον επερχόμενο Γιακουμάτο που έκανε διαγώνια κίνηση. Του έδωσε την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα και αυτός ελεύθερος από τη γωνία της μεγάλης περιοχής την έστειλε στην κίνηση ψηλά στην απέναντι γωνία, με πολλά φάλτσα για το 1-1, αιφνιδιάζοντας τον Κολυβά.
Ωστόσο η Ανωγή δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ισοφάριση, αφού το ημίχρονο έκλεισε με τον Ηρακλή να αντιδράει άμεσα από το σοκ και να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Από το χώρο του κέντρου ο Αλ. Μανέντης έκανε βαθιά μπαλιά και ο Δημήτρης Καμπίτσης στην αγαπημένη του κίνηση, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έτρεξε με τη μπάλα προς τη μεγάλη περιοχή. Λίγο πριν την μικρή περιοχή με τον Θεοφιλάτο να κάνει έξοδο και την άμυνα να τον φθάνει σχεδόν, ο Δ. Καμπίτσης πλάσαρε και έστειλε συρτά στην κλειστή γωνία τη μπάλα για το 2-1 στο 42’.
Στο δεύτερο ημίχρονο η βροχή που άρχισε να πέφτει επιβάρυνε και άλλο τον ήδη βαρύ αγωνιστικό χώρο και δυσκόλεψε το έργο της Ανωγής που έψαχνε την ισοφάριση. Ο Ηρακλής σε ένα παιχνίδι που του ταιριάζει αγωνιστικά κατάφερε, παίζοντας με δύναμη και περιμένοντας στο δικό του γήπεδο, να αναχαιτίσει τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων και να μην απειληθεί σχεδόν καθόλου σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.
Στο 58’ ο Ηρακλής κέρδισε φάουλ στη γραμμή της μεγάλης περιοχής της Ανωγής στον άξονα του τέρματος. Ο Γ. Ρασσιάς εκτέλεσε πάνω στο τείχος και στο «ριμπάουντ» ο Ανδρέας Σπαθής πέτυχε ακόμα ένα εντυπωσιακό γκολ στο παιχνίδι με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, πριν προλάβουν οι αμυντικοί που έφυγαν από το τείχος να τον ανακόψουν. Το 3-1 φάνηκε να ξεκαθαρίζει τα πράγματα για τον νικητή.
Όμως στο 65’ και το 70’ ο νεαρός Μέργιανος του Ηρακλή δέχθηκε 2 κίτρινες κάρτες, τη μια για παρενόχληση στον τερματοφύλακα και την άλλη επειδή κλώτσησε τη μπάλα μακριά πριν εκτελέσουν φάουλ οι φιλοξενούμενοι. Ο διαιτητής κ. Ματιάτος δικαιολογημένα έβαλε την κόκκινη κάρτα, ο Ηρακλής έμεινε με 10 παίκτες και οι ελπίδες της Ανωγής αναπτερώθηκαν για ένα θετικό αποτέλεσμα. Όμως οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και ο Ηρακλής κλείδωσε το προβάδισμα ασφαλείας μέχρι τη λήξη του αγώνα, με τον Γ. Ρασσιά ως «σκούπα» στην άμυνα να προλαβαίνει κάθε κίνδυνο.
Ο Ηρακλής Πρόννων πραγματικά από το… πουθενά βρέθηκε με αυτή τη νίκη στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με θετικό συντελεστή τερμάτων, έχοντας 4 νίκες και 1 ισοπαλία στα τελευταία 6 παιχνίδια του στο πρωτάθλημα! Με τις δυο τελευταίες νίκες του επί του Πυλαριακού και της Ανωγής μπήκε σφήνα ανάμεσα στις δυο αυτές ομάδες που φαινόταν ότι θα διεκδικούσαν την τέταρτη θέση.
Κανείς δεν περίμενε αυτή την βαθμολογική κούρσα από μια ομάδα που είχε αποκαρδιωτική εικόνα και βαθμολογική συγκομιδή στο ξεκίνημα και ετοιμαζόταν να δώσει μια αμφίβολη μάχη για τη σωτηρία της στο δεύτερο γύρο.
Οι «πορτοκαλί» έχοντας εξασφαλίσει και με το παραπάνω το στόχο της σωτηρίας, είναι στην ευχάριστη θέση να διεκδικούν κάτι στο πρωτάθλημα, ακόμα και στην τελευταία αγωνιστική. Αν και θα αγωνιστούν απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα όπως τα Φωκάτα και με δεδομένη την αστάθειά τους σε εκτός έδρας αγώνες, οι παίκτες του Ηρακλή ακόμα και με ισοπαλία έχουν ελπίδες για συμμετοχή στα play-off, όπου θα αντιμετωπίσουν πάλι τα Φωκάτα.
Για την Ανωγή χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία μετά την χθεσινή ήττα του Πυλαριακού για να «καθαρίσει» την τέταρτη θέση. Με εξαίρεση το ξεκίνημα όπου δεν κατάφερε να προηγηθεί παρά την υπεροχή της, στο υπόλοιπο του αγώνα η Ανωγή δεν είχε την ενέργεια που απαιτούσε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.
Όμως σε μεγάλο βαθμό η συμμετοχή στα play-off βρίσκεται στα πόδια των ποδοσφαιριστών της ομάδας από την Παλική. Με νίκη τους στην τελευταία αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο επί των Πρόννων, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα τέταρτοι, εκτός αν κερδίσει ο Ηρακλής. Η Ανωγή ελπίζει στο γεγονός ότι τα Φωκάτα δεν είναι αδιάφορα, καθώς με νίκη τους ίσως παίξουν μόνο στον τελικό, χωρίς το ρίσκο να αντιμετωπίσουν τον τέταρτο της βαθμολογίας προηγουμένως.
Αρκετές κάρτες σε ένα σχετικά δυνατό παιχνίδι από το διαιτητή Ματιάτο που έκανε μια καλή διαιτησία. Εκτός από την κόκκινη του Μέργιανου κιτρίνισε τους Σπαθή και Δ. Καμπίτση από τον Ηρακλή καθώς και τους Κουρούκλη, Γερολυμάτο, Μπενάτο και Μαλλιώρη από την Ανωγή.
Οι συνθέσεις
Ηρακλής:(Γ. Γαβριελάτος), Κολυβάς, Μανέντης Στ., Μεταξάς, Καμπίτσης Σπ., Σπαθής Ανδρ., Ρασσιάς Γ., Μανέντης Αλ., Καμπίτσης Δημ., Διαμαντάτος Μ., Ρασσιάς Σπ., Βανδώρος Κ. (89’ Μηλιαρέσης Π).
Ανωγή:(Γ. Μαλλιώρης), Θεοφυλάτος Κ., Γερολυμάτος, Μαρούλης, Κουρούκλης, Αδηλίνης (81’ Γρηγορόπουλος), Μαλλιώρης, Γιακουμάτος, Μπερδεμπές, Σούπας, Μπενάτος Γιωρ. (65’ Μοσχονάς), Παπαδάτος (88’ Μπενάτος Χαρ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου