Σάββατο, Φεβρουαρίου 16

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΣΑΜΗ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ)

Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ 4-0













ΣΤΗΝ 6η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΣΑΜΗ
ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΝΤΕΞΕ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΤΟ Δ.Α.Κ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
"ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 20' ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ 4 ΓΚΟΛ 
Για ένα ημίχρονο άντεξε ο Οδυσσέας απέναντι στη Σάμη στο εξ αναβολής παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορορπημένο με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο σε έναν ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο από τη συνεχή βροχόπτωση που το είχε μεταβάλει σε μια απέραντη "λίμνη".
Οι φιλοξενούμενοι με το καινούριο τους μεταγραφικό απόκτημα, Cela  στη σύνθεση τους και παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που μας είχαν συνηθίσει τελικά προδώθηκαν από δυνάμεις και όχι μόνο ηττήθηκαν αλλά δέχθηκαν και ένα βαρύ 4-0!!
Οι γηπεδούχοι του Θ. Βουκελάτου για μια ακόμη αγωνιστική ήταν πολύ καλόί, πάτησαν "γκάζι" στο δεύτερο ημίχρονο (είχε κάπως καθαρίσει από τα νερά και ο αγωνιστικός χώρος) και βρέθηκαν μετά από αυτή την επιτυχία τους στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα εξασφαλίζοντας οριστικά την παραμονή τους με αποτέλεσμα από εδώ και πέρα να παίξουν χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
 Σύμφωνα με την εικόνα των δυο ομάδων το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο και η νίκη της Σάμης πεντακάθαρη.
Πάντως πρέπει να πούμε ότι ο Οδυσσέας "ξύπνησε" αργά και πολύ δύσκολα θα προλάβει να σώσει την "παρτίδα". Όπως και να έχει όμως και μόνο για την προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι της ομάδας, ο Κ. κουτσουβέλης και τα "παιδιά" του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Φάσεις και γκολ
Στο 15' εκπληκτική απόκρουση του Φιλιππάτου απέναντι στο τετ-α-τετ του με τον Lila. Στην συνέχεια, η μπάλα φτάνει στον Π. Κουτσουβέλη, ο οποίος δεν πιάνει καλά το σουτ για να απομακρύνουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.
Στο 21' σουτ του Βιτωράτου μέσα από την περιοχή θα αποκρουστεί τυχαία από το σώμα του Νουτσάτου και έτσι θα σωθεί η εστία της ομάδας του από βέβαιη παραβίαση.
Στο 27' δυνατό σουτ και πάλι του Βιτωράτου με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών του Οδυσσέα και να καταλήγει κόρνερ.
Στο 31' οι γηπεδούχοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Γ. Αμούργης σουτάρει μέσα από την περιοχή και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα, θα αποκρούσει ο Νουτσάτος πάνω στην γραμμή. Η μπάλα φτάνει μετά κάποιες από κόντρες στον Βιτωράτο που την “τσιμπάει” στέλνοντάς την προς την κενή εστία. Εκεί, θα “κολλήσει” στα νερά και θα απομακρύνει, τελικά, ο Φατούρος.
Νέα μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν χάνουν οι φιλοξενούμενοι στο 43', όταν ο Π. Κουτσουβέλης, με μια “κούρσα” από το κέντρο θα βρεθεί απέναντι από τον Φιλιππάτο αλλά το πλασέ του είναι πολύ κακό και καταλήγει ψηλά άουτ.
Το απ' ευθείας φάουλ έξω από την περιοχή του Γ. Αμούργη θα περάσει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζ. Κουτσουβέλη στο 45+1.
Ένα δυνατό μακρινό σουτ του Γ. Αμούργη, στο 50', δεν ανησυχεί τον Ζ. Κουτσουβέλη αφού η μπάλα περνά ψηλά άουτ.
Στο 60' ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Νικολοβιένη ούτε αυτή τη φορά ανησυχεί ιδιαίτερα τον Ζ. Κουτσουβέλη, που θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα αποκρούσει την μπάλα.
Ένα γύρισμα μέσα από την περιοχή του Μεσοροπιάν στο 64' , ύστερα από κόρνερ του Α. Αμούργη, θα διώξει με το κεφάλι ο Μαλιακρίδας.
Ευκαιρία για την Σάμη στο 67' όταν ο Γ. Αμούργης σε μια από τις γνωστές του “κούρσες” από δεξιά θα περάσει όποιον βρει μπροστά του, θα μπει στην περιοχή αλλά η παράλληλη πάσα που επιχειρεί στον αμαρκάριστο Κ. Βιτωράτο, δεν είναι καλή και χάνεται μοναδική ευκαιρία για το 1-0.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (68'), ο Σταμούλης θα πιάσει ένα ευθύβολο δυνατό σουτ με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Η επιθετική κυριαρχία της Σάμης θα φέρει αποτέλεσμα, στο 70' όταν ο Β. Τουλάτος θα βρει τον Γ. Αμούργη από δεξιά, αυτός θα προχωρήσει, θα μπει στην περιοχή από πλάγια δεξιά πλασάροντας στην απέναντι γωνία του Ζ. Κουτσουβέλη για το 1-0.
Στο 72', οι γηπεδούχοι θα πάρουν διαφορά δύο τερμάτων όταν ο Α. Αμούργης θα βγάλει την παράλληλη στο πέναλντι με τον επερχόμενο Κόκκαλη να σουτάρει στην κίνηση και η μπάλα να καταλήγει στο αριστερό “Γ” της εστίας του Ζ. Κουτσούβελη (2-0).
Στο 75' μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Αρ. Αμούργη ο Μωραϊτης θα πιάσει την κεφαλιά η οποία θα αποκρουστεί λίγο πριν το τέρμα από τον Μαλιακρίδα.
Η Σάμη έχει πάρει για τα καλά "μπρος" και στο 85' θα πετύχει το 3-0 όταν στην παράλληλη πάσα από δεξιά του Νικολοβιέννη ο Χαϊδεμενάτος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα θα την στείλει άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του.
Η Σάμη είναι ασταμάτητη και θα πετύχει άλλο ένα γκολ στο 87' όταν ο Μωραίτης με κάθετη πάσα θα βρεί μέσα στην περιοχή και πλάγια τον Αρ. Αμούργη με τον τελευταίο να προχωρεί και με κοντινό διαγώνιο σουτ να την στείλει στα δίχτυα του Ζ. Κουτσουβέλη γράφοντας το τελικό 4-0.
Διαιτητής ο κ. Π. Μολφέτας με βοηθούς τους κ.κ. Κωστόπουλο Σερ. και Αβάζαρο Χρ. 
Συνθέσεις
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ:(Θ. Βουκελάτος), Φιλιππάτος Ν., Τουλάτος Β., Αρ. Αμούργης, Αυγερινός (16' λ.τ. Μωραίτης), Μεσοροπιάν, Σταμούλης, Δευτεραίος (44' Νικολοβιένης), Κόκκαλης, Βιτωράτος (68' Μιχαλίτσης Μαρ.), Αμούργης Γ., Καππάτος.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ:(Κ. Κουτσουβέλης), Κουτσουβέλης Ζ., Φατούρος (76' Κουβαράς), Βλησμάς, Μαλιακρίδας, Νουτσάτος, Βασιλόπουλος, Λίλα Ρ., Χαϊδεμενάτος, Κουτσουβέλης Π., Τριτσαρόλης (89' Λίλας Γ.), Cela.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου