Σάββατο, Φεβρουαρίου 16

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΟΜΑΛΑ-ΠΡΟΟΔΟΣ)

Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 3-1












ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΜΑΛΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΙΘΑΚΗΣ
Με τον αγώνα Ομαλών-Προόδου σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου άνοιξε η αυλαία των εξ αναβολής αγώνων της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 52' θα αναλάβουν πρωτοβουλία και σαν καλύτεροι σε έναν ακατάλληλο για ποδόσφαιρο αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής θα πετύχουν μια μεγάλη βαθμολογικά νίκη που κατά 99% τους σιγουρεύει την παραμονή στην κατηγορία.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι της Προόδου σε άλλη μια μέτρια εμφάνιση τους παραμένουν με το άγχος της παραμονής αφού ο Οδυσσέας με τις τελευταίες  του εμφανίσεις γίνεται απειλητικός.
Η νίκη των Ομαλών είναι αναμφισβήτητα δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Ένας καλός επιθετικός συνδυασμός των γηπεδούχων στο 2' καταλήγει σε συρτή διαγώνια σέντρα του Κ. Γκαζάρ προς τον Καλογηράτο με τον Δόριζα να απομακρύνει την τελευταία στιγμή τον κίνδυνο.
Ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Μετάϊ στο 8' καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ραυτόπουλου.
Τα Ομαλά στο 16' θα προηγηθούν στο σκορ με 1-0 όταν στην πολύ ωραία κάθετη πάσα του Καλογηράτου ο Μπελτσώνιας θα βγει απέναντι από τον Ραυτόπουλο τον οποίο πλασάρει, η μπάλα καταλήγει στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκούτης εστίας του και στην επαναφορά της το νέο πλασέ του νεαρού ποδοσφαιριστή των Ομαλων θα καταλήξει στα δίχτυα.
Κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και πάλι ο ταχύτατος Μπελτσώνιας θα βρεθεί απέναντι από τον Ραυτόπουλο αλλά αυτή την φορά ο τελευταίος θα προλάβει και θα στείλει με τα πόδια την μπάλα κόρνερ.
Καλή φάση για τους φιλοξενούμενους στο 44' όταν στην ωραία ενέργεια του Αρταβάνη το σουτ που θα επιχειρήσει κοντράρει στα σώματα των αμυντικών των Ομαλών και φεύγει κόρνερ.
Αυτή η φάση ήταν και η τελευταία για το α΄ημίχρονο.
Κόρνερ από αριστερά του Τζάκη στο 50' ο Καπετάνιος πιάνει την κεφαλιά η μπάλα φτάνει στον Καλογηράτο ο οποίος με κοντινό πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα για το 2-0 δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στην ομάδα του για νίκη απέναντι στους Ιθακήσιους.
Οι φιλοξενούμενοι από το 52' θα υποχρεωθούν και για όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του αγώνα να αγωνισθούν με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Κιοράϊ κάτι θα πει κάτι "Γαλικά" στον β΄ βοηθό με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Γασπαράτου.
Ένα δυνατό σουτ του Δ. Γκαζάρ στο 66' θα αποκρούσει εξαιρετικά σε κόρνερ, ο πολύ καλός, παρά τα τρία τέρματα που δέχθηκε, Ραυτόπουλος.
Η Πρόοδος παρότι αγωνίζεται με "δέκα" θα ψάξει να πετύχει κάποιο γκολ που θα την ξαναβάλει στο παιχνίδι. έτσι στο 74' θα το καταφέρει αφού θα μειώσει σε 2-1. Συγκεκριμένα ο Δόριζας εκτελεί φάουλ από δεξιά, στέλνοντας την μπάλα προς το τέρμα του Αρτούρ (κάτι σαν σέντρα σουτ)  εκεί θα επικρατήσει μια σύγχηση στην άμυνα των γηπεδούχων και αυτή θα καταλήξει απευθείας στα δίχτυα. Ο β' βοηθός θα μείνει στην θέση του με υψωμένο το σημαιάκι του, υποδεικνύοντας οφσάιντ κάτι που δεν θα λάβει υπόψη του ο κ. Γασπαράτος και θα δείξει “σέντρα”.
Γκολ και 3-1 στο 81' όταν σε μια κάθετη πάσα στην περιοχή της Προόδου ο Κωστόπουλος δεν θα δει τον τερματοφύλακά του που πραγματοποιούσει έξοδο και γυρνώντας του την μπάλα πίσω την στέλνει άθελα του στην άδεια εστία της ομάδας του.
Σουτ του Μπελτσώνια στο 91' μέσα από την περιοχή θα περάσει άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Ραυτόπουλο.
Διαιτητής ο κ. Γασπαράτος Γ. με βοηθούς τους κ.κ. Βασιλόπουλο Δημ. και Αβάζαρο Χρ. 
Οι συνθέσεις
Ομαλά(Δ. Λιονάτος):Αρτούρ Ι., Τζάκης, Γκαζαρ Δ., Τσακαρισιάνος, Μηλιαρέσης, Καλογηράτος (83' Φραγκιάς), Κίκο (84' Μινέτος), Μπελτσώνιας, Καπετάνιος (83' Βαλλιανάτος), Μετάι, Γκαζάρ Κ.
Πρόοδος(Ο. Κωστόπουλος):Ραυτόπουλος, Βρεττός (60' Κωστόπουλος), Δόριζας, Τσίρος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Βλασσόπουλος, Αρταβάνης, Κιοράι, Τσάμης, Πατσαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου