Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14

Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων: Πληροφορίες για την κλήρωση

Η διαδικασία της κλήρωσης για την κατάρτιση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων (FIFA U-20 World Cup) της Τουρκίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής της σημαντικότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στις μικρές ηλικίες. 

Η κλήρωση θα διενεργηθεί στις 25 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, με τις 24 ομάδες να χωρίζονται σε έξι ομίλους. Υπενθυμίζεται ότι η τελική φάση, στην οποία έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα, θα διεξαχθεί από τις 21 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου.
Βασική αρχή της κλήρωσης είναι ότι οι ομάδες από την ίδια συνομοσπονδία δεν θα τεθούν αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων. Έτσι θα δημιουργηθούν τέσσερα γκρουπ, με το 1ο να περιλαμβάνει τις πρωταθλήτριες χώρες των συνομοσπονδιών (π.χ. η Ισπανία ως πρωταθλήτρια Ευρώπης θα τοποθετηθεί επικεφαλής στον 1ο όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη). Στο 2ο γκρουπ θα συμμετάσχουν οι υπόλοιπες ομάδες από την Ασία και την Αφρική, στο 3ο ομάδες από την Κεντρική-Βόρεια Αμερική και τη Λατινική Αμερική, ενώ στο 4ο θα βρίσκονται οι υπόλοιπες εκπρόσωποι της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της διοργανώτριας Τουρκίας.
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας θα πάρουν μέρος 24 ομάδες, από τις οποίες οι 7 (συμπεριλαμβανομένης της διοργανώτριας χώρας) θα προέρχονται από την Ευρώπη, 4 από την Ασία, ισάριθμες από την Αφρική, την Κεντρική-Βόρεια Αμερική και τη Λατινική Αμερική, ενώ μια εκπρόσωπο θα έχει η Ωκεανία.
Αρκετές ομάδες που θα ταξιδέψουν στη γείτονα χώρα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, καθώς στις μισές συνομοσπονδίες βρίσκονται σε εξέλιξη τα προκριματικά τουρνουά που δίνουν τα εισιτήρια πρόκρισης για την τελική φάση της διοργάνωσης. Ωστόσο, με τα έως τώρα δεδομένα θα δηλώσουν παρόντα ορισμένα δυνατά φαβορί (Ισπανία, Γαλλία), ενώ θα υπάρχουν και ηχηρές απουσίες (Βραζιλία, Αργεντινή)!
Ειδικότερα, από την Ευρώπη έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση η Ισπανία (πρωταθλήτρια του EURO U-19 2012), η Ελλάδα (φιναλίστ), η Αγγλία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Κροατία και η διοργανώτρια Τουρκία. Από τη Λατινική Αμερική θα συμμετάσχουν η Κολομβία (πρωταθλήτρια U-20 της CONMEBOL), η Παραγουάη, η Ουρουγουάη και η Χιλή. Τέλος, την ασιατική συνομοσπονδία θα εκπροσωπήσουν η πρωταθλήτριά της Ν. Κορέα, το Ιράκ, το Ουζμπεκιστάν και η Αυστραλία.
Τα προκριματικά της Αφρικής θα διεξαχθούν 16-30 Μαρτίου στην Αλγερία, της Βορείου & Κεντρικής Αμερικής 17 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου στο Μεξικό και της Ωκεανίας 17-20 Μαρτίου στα νησιά Φίτζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου