Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΠΟ-ΠΟ Ισπανίας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Π.Ο. Ισπανίας υπέγραψαν κατά τη διάρκεια της επίσημης συνάντησής τους οι πρόεδροι των δύο Ομοσπονδιών Γιώργος Σαρρής και Άνχελ-Μαρία Βιγιάρ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 19-20/2/2013 στη Μαδρίτη και σε αυτή οι δύο πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά θέματα που αφορούν στη διοίκηση, οργάνωση και λειτουργία του ποδοσφαίρου στις ομοσπονδίες αλλά και σε θέματα διεθνούς ποδοσφαίρου.
Στο μνημόνιο που υπογράφτηκε, και το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τη στενή συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών, ξεχωριστή αναφορά γίνεται σε θέματα:
-Εκπαίδευσης προπονητών και σχεδιασμού της εθνικής ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας, 
-Οργανωμένης και κεντρικά σχεδιασμένης προώθησης των νέων ταλέντων που η παραγωγική διαδικασία επισημαίνει, 
-Εκπαίδευσης και βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας των διαιτητών, και
-Θεσμικού πλαισίου διοίκησης των ομοσπονδιών και νομικών θεμάτων.
Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν επίσης στη διεξαγωγή , σε περιόδους που επιτρέπουν οι υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων, σειράς φιλικών αγώνων των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων σε όλα τα επίπεδα.
Η επίσκεψη στην Π.Ο. Ισπανίας είναι η πρώτη μιας σειράς διεθνών επαφών που η Ε.Π.Ο. ξεκινάει με τις άλλες εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της UEFA με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεών της και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για την οργάνωση και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου