Τρίτη, Δεκεμβρίου 9

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου


ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Α'   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Έσπασε το αήττητο του Α.Ο.Κ.Ι. στο ντέρμπι με την Α.Ε.Κ.
Στην κορυφή ξανά τα Διλινάτα
Μίκρυναν την απόσταση από την κορυφή Α.Ε.Κ.-Εικοσιμία
Τεράστιο το ενδιαφέρον στην "ουρά"
        
Ολοκληρώθηκε  η 9η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας με την κατάσταση στην κορυφή και την 4αδα να αρχίζει να ξεκαθαρίζει και τις ομάδες Α.Ο.Κ.Ι., Διλινάτα, Α.Ε.Κ., Εικοσιμία να έχουν τον πρώτο λόγο αφού οι μεν δυο πρώτες έχουν πάρει μια διαφορά από τον 5ο του βαθμολογικού πίνακα της τάξης των 9 βαθμών ενώ οι δυο τρίτες στους 7 βαθμούς.

Το Ληξούρι φαίνεται να χάνει το όνειρο της συμμετοχής του, αφού έχει μείνει 8 βαθμούς πίσω και με τα ντέρμπι όλα εκτός μάλλον θα είναι δύσκολο να αλλάξει την τύχη του.
Σε αυτή την αγωνιστική είχαμε την απώλεια της αποκλειστικής πρωτιάς και την πρώτη ήττα για τον Α.Ο.Κ.Ι. και μάλιστα να κάνει το δεύτερο συνεχόμενο στραβοπάτημα μετά την ισοπαλία στο Ληξούρι την προηγούμενη αγωνιστική.
Τα Διλινάτα, που φέτος κάνουν μια φανταστική πορεία, εκμεταλλεύτηκαν  με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του "συγκάτοικου" τους αφού πήραν με τη σειρά τους το ντέρμπι με τον Παλληξουριακό στο Δ.Α.Κ..
Ο Πυλαριακός στο ντέρμπι με τα Φωκάτα ήθελε μόνο νίκη, μπήκε δυνατά προηγήθηκε 2-0 αλλά στο τέλος έφυγε με την ισοπαλία και το 2-2 που τον βάζει σε αγωνία για τη συνέχεια και την τύχη του στην Α' κατηγορία.
Όσο για την διαιτησία και αυτή την αγωνιστική δεν τα πήγε πολύ καλά σε κάποια παιχνίδια με αποτέλεσμα να υπάρχουν και πάλι "φωνές" και διαμαρτυρίες.
Έδειξαν συνολικά 15 κίτρινες και 2 κόκκινες κάρτες.
Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο σε όλα τα παιχνίδια με το ντέρμπι όμως στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπως ήταν φυσιολογικό, να κλέβει την παράσταση.
Κερδισμένες και αυτή την φορά η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. με την Εικοσιμία που μείωσαν και άλλο την διαφορά τους από τους πρωτοπόρους στους 2 βαθμούς και παρέμειναν στην 3η θέση. 
Ας δούμε τα παιχνίδια:
Το Σάββατο το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου (είχε την τιμητική του αυτή την αγωνιστική) και χαράματα η Σάμη σε ένα παιχνίδι με αρκετή αγωνία και αφού είδε το "χάρο με τα μάτια της" επικράτησε με ανατροπή, από το 0-2 και 1-3 στο τελικό 6-3 απέναντι στον εξαιρετικό Οδυσσέα και επιτέλους πήρε νίκη!!
Αμέσως μετά ο Παγκεφαλληνιακός επικράτησε δύσκολα της Προόδου με σκορ 2-0 και στο βάθος γλυκοκοιτάζει την 4αδα.
Συνέχεια και το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα Διλινάτα πήραν σπουδαία νίκη επί του Παλληξουριακού κα ξαναβρέθηκαν στην κορυφή συγκάτοικα του Α.Ο.Κ.Ι.. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δύσκολα θα μπορέσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να βρεθούν στην τελική 4αδα.
Την Κυριακή το πρωί στο Αργοστόλι σε ένα παιχνίδι ύψιστης βαθμολογικής σημασίας για τις δυο ομάδες, ο Πυλαριακός αν και προηγήθηκε 2-0 των Φωκάτων στη συνέχεια έπεσε αδικαιολόγητα αγωνιστικά, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ισόπαλος με την ομάδα του Μιχ. Αθηναίου. Ένα αποτέλεσμα που μπορεί στο τέλος να μετρήσει πολύ.
Η Εικοσιμία πέρασε "αέρας" από τα Τζανάτα και βούλιαξε ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους Πρόννους με την άνετη επικράτησή της 6-0. Έτσι η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου παραμένει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα συνεχίζοντας χέρι-χέρι με την Α.Ε.Κ. το κυνήγι των πρωτοπόρων.
Τέλος, στο μεγάλο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου μίλησε η καρδιά της πρωταθλήτριας των "δέκα" που παίζοντας παλικαρίσια επικράτησε του πρωτοπόρου Α.Ο.Κ.Ι. με ένα γκολ στις καθυστερήσεις, μειώνοντας την διαφορά στους δυο βαθμούς από την κορυφή, βάζοντας πλώρη ακόμη και για την πρώτη θέση! Με την ολοκλήρωση, λοιπόν, και αυτής της αγωνιστικής στην πρώτη θέση συγκατοικούν Α.Ο.Κ.Ι.-Διλινάτα και στην τρίτη Α.Ε.Κ. και Εικοσιμία ενώ στην τελευταία βρίσκονται πλέον δυο ομάδες, οι Πρόννοι και ο Πυλαριακός.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ  6-3
Σε ένα αρκετά καλό, με πολλές φάσεις και γκολ παιχνίδι,  το πρωί του Σαββάτου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η Σάμη επανήλθε στις νίκες, αφού όμως πρώτα καρδιοχτύπησε αρκετά, επικρατώντας του Οδυσσέα που προηγήθηκε στην αρχή του αγώνα 0-2 και στη συνέχεια σε 1-3 βάζοντας σε κίνδυνο τις «καρδιές» των γηπεδούχων.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με φόρα από τις δυο συνεχόμενες νίκες των προηγούμενων αγωνιστικών και μόλις στο 5’ είχαν ήδη πάρει κεφάλι στο σκορ 0-2!!!!
Ο προβληματισμός των γηπεδούχων και το άγχος έδειχναν έντονα τα σημάδια τους στους γηπεδούχους, όμως ήταν αυτοί που μείωσαν σε 1-2 μετά από τέσσερα λεπτά αλλά και πάλι οι Θιακοί θα πετύχουν και το 1-3.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι και ιδιαίτερα από το 44’ όταν και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με «10» ανέλαβαν την πρωτοβουλία εκμεταλλευόμενοι και την κούραση των αντιπάλων τους, πίεσαν και τελικά πέτυχαν μια μεγάλη ανατροπή με το τελικό σκορ φτάνει στο υπέρ τους 6-3!
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  2-0
Αμέσως μετά το Σάμη-Οδυσσέας στο ίδιο γήπεδο ο Παγκεφαλληνιακός φιλοξένησε την Πρόοδο Ιθάκης με το ζητούμενο για τους γηπεδούχους να είναι η νίκη, αφού έπαιζαν τα «ρέστα» τους σε αυτό το παιχνίδι και τελικά κατάφεραν να την πάρουν με σκορ 2-0.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές είχε ενδιαφέρον με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφριά υπεροχή και τους φιλοξενούμενους σωστά στημένους στην άμυνα έτοιμους να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, ενώ δεν έλειψαν και τα παράπονα για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις στις οποίες θεωρούν ότι αδικήθηκαν.
Μετά το 2-0 εις βάρος τους οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν προσπαθώντας να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφεραν.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  1-0
 
Σε ένα μέτριο παιχνίδι το απόγευμα του Σαββάτου στο Αργοστόλι με τα στοιχεία που το χαρακτήριζε να είναι η δύναμη και το πάθος των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων, τα Διλινάτα κατάφεραν καίριο χτύπημα στον Παλληξουριακό και με τη νίκη τους 1-0 τον έριξαν στο "καναβάτσο" στέλνοντας τον εκτός απροόπτου νωρίς νωρίς εκτός τελικής 4αδας.
Οι Παλληκισιάνοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και έχασαν δυο καλές ευκαιρίες να πάρουν κεφάλι στο σκορ και είχαν περισσότερο την κατοχή. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με μεγάλες πάσες να φτάσουν απειλητικά στην εστία του Μαρκέτου χωρίς να τα καταφέρνουν.
Στο δεύτερο μισό οι Διλινάδες ισορρόπησαν και άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα στο τέλος να πανηγυρίσουν μια ακόμη σημαντική νίκη.
Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  2-2
Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον το μεσημέρι της Κυριακής στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, Πυλαριακός και Φωκάτα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 και η κατάσταση στην ουρά δεν φαίνεται να αλλάζει.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο α’ ημίχρονο και μέχρι το 2-0 του α’ ημιχρόνου, από το σημείο αυτό και μετά έπεσαν αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα το υπέρ τους 2-0 να γίνει 2-2 και στο τέλος μάλιστα να κινδυνέψουν ακόμη και με ήττα.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  0-6
«Αέρας» πέρασε η Εικοσιμία το απόγευμα της Κυριακής από τα Τζανάτα και τους γηπεδούχους Πρόννους με αποτέλεσμα να πάρει μια εύκολη νίκη με σκορ 6-0.
Η ομάδα από τη Λειβαθώ ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα πέτυχε έξι γκολ, είχε δυο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες, αντίθετα με τους γηπεδούχους που αγωνίζονταν από το 20’ με παίκτη λιγότερο με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν κάτι ιδιαίτερο στην εστία του Μαστροκωστόπουλου.
Το γήπεδο ήταν πολύ βαρύ από την προηγηθείσα βροχή με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων.
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  1-2
Μεγάλη νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. με το σκορ να διαμορφώνεται στις καθυστερήσεις. Έτσι οι «μελανόλευκοι» θα δεχθούν και την πρώτη τους φετινή ήττα μετά από οκτώ αγωνιστικές.
Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό με τις ομάδες να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, να δημιουργούν φάσεις (οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο και οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο), και με μεγάλη αγωνία μέχρι το τελικό σφύριγμα.
 "Κεφάλι" πήραν την 9η αγωνιστική... οι γηπεδούχοι στις νίκες
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν 3 και οι φιλοξενούμενοι 2!! Είχαμε και μια ισοπαλία.
Εικοσιένας (21) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, 7 περισσότεροι από την προηγούμενη, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν πάρα πολύ καλό, θα λέγαμε φυσιολογικό,  αφού βγήκαν από τα τσεπάκια των "αρχόντων"  μόνο 2 κόκκινες.
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά μόνο  15! κίτρινες κάρτες. 
Στα σημαντικά της ημέρας η 1η ήττα του Α.Ο.Κ.Ι. Έτσι δεν υπάρχει πλέον κάποια αήττητη ομάδα μετά από 9 αγωνιστικές
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 6 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την   αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
3 νίκες για τους γηπεδούχους, για τους φιλοξενούμενους και μια ισοπαλία.
Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι επιμένει να μην εμφανίζεται η "λευκή" ισοπαλία μετά από εννιά αγωνιστικές!!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 9η αγωνιστική ημέρα ήταν αρκετά ανεβασμένη........ Σημειώθηκαν 25 συνολικά τέρματα, δηλαδή 10 περισσότερα από την προηγούμενη, από τα οποία τα 3 ήταν αυτογκόλ! 
Σκορ είχαμε και στα 6 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Σάμης-Οδυσσέα Ιθάκης στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, συνολικά 9!!
Στα γκολ επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι που πέτυχαν  13 έναντι 12 των γηπεδούχων.
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 4,1 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα είναι της Α.Ε.Κ. με 31 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα του Α.Ο.Κ.Ι., με μόνο γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα παραμένει αυτή  των Φωκάτων  με γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα,  των Πρόννων με 44 τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχουν οι πρωτοπόροι Α.Ο.Κ.Ι. και Διλινάτα, 7!!
Περισσότερες ισοπαλίες ο Παλληξουριακός, τρεις συνολικά. 
Περισσότερες ήττες ο Πυλαριακός και Πρόννοι από 7.
Λιγότερες νίκες, ο Πυλαριακός και οι Πρόννοι με 1!!
Λιγότερες ήττες Α.Ο.Κ.Ι., Διλινάτα, Εικοσιμία και Α.Ε.Κ. με 1!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά μόνο 15!  Οι περισσότερες (6) στο παιχνίδι Σάμης - Οδυσσέα Ιθάκης στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με διαιτητή τον κ. Δ. Βασιλόπουλο. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική θα πούμε ότι ήταν πολύ καλό, αφού είχαμε  μόνο 2 κάρτες τέτοιου χρώματος.
Στον πίνακα των σκόρερ συνεχίζει να προηγείται ο Εμιλιάνο της Α.Ε.Κ. παρ' ότι δεν πέτυχε κάποιο αυτή την αγωνιστική. Έτσι στον πίνακα έχουμε 1ο τον ποδοσφαιριστή των "κιτρινόμαυρων" με 13 γκολ και ακολουθεί ο Ηλ. Αντωνάτος του Παλληξουριακού 8. Στη συνέχεια ο Α. Πολλάτος του Α.Ο.Κ.Ι. με τον Δ. Αρταβάνη της Προόδου από 7 και ακολουθούν οι: Διον. Τζωρτζάτος των Διλινάτων με τον Γ. Βουκελάτο του Α.Ο.Κ.Ι. με 6.  Στη συνέχεια υπάρχουν αρκετοί με 5 ή λιγότερα τέρματα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
6 - 3

ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
2 - 0

Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
1 - 0

Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
2 - 2

Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
0 - 6

Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
1 - 2
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο.Κ.Ι.
22
9
7
1
1
25
4
2.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
22
9
7
1
1
15
5
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
20
9
6
2
1
31
8
-.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
20
9
6
2
1
25
8
5.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΚΟΣ
13
9
4
1
4
17
12
6.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
13
9
4
1
4
14
16
7.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
12
9
3
3
3
14
9
8.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
8
9
2
2
5
16
17
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
8
9
2
2
5
15
29
10.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
7
9
2
1
6
7
24
11.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
4
9
1
1
7
8
44
12.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4
9
1
1
7
9
20
Η επόμενη αγωνιστική (10η  13-14/12/14)
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
2.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο.Κ.Ι.
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
6.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
Τα + & Τα - 
  Στα συν της αγωνιστικής 
Στην Α.Ε.Κ., όπου μέσα από μια κατάθεση ποδοσφαιρικής ψυχής αγωνιζόμενη με "δέκα", πήρε το μεγάλο ντέρμπι!!! Κανένας μας τελικά δεν πρέπει να παίζει με την καρδιά της πρωταθλήτριας.
* Στις φωτογραφίες μας που προκαλούν "ζάλη"..... 
* Στο Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου και την "τρελή" του πορεία στην Β' ΕΣΚΑΗ της οποίας οδηγεί την κούρσα!
* Στο Θανάση Μουίκη που πάντα βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό και τα νιάτα με τελευταία σημαντική ενέργεια την χορηγία των επάθλων των σχολικών αγώνων. Έτσι αποδεικνύεται εκτός από σημαντικός παράγοντας και άνθρωπος του αθλητισμού και ένας εξαίρετος επαγγελματίας.
* Στον Δήμαρχο Ιθάκης και πρόεδρο της τοπικής Προόδου που καθημερινά δίνει μάχη για θέματα επιμόρφωσης και αθλητισμού. Έτσι είναι προγραμματισμένη για τις 9-1-2015 ομιλία στο νησί με θέμα:Η βία στον αθλητισμό: η Ελληνική πραγματικότητα- προκλήσεις και προοπτική. Την συνδιοργανώνει ο Δήμος με τα τοπικά Σωματεία του Οδυσσέα και της Προόδου.
Ομιλητής ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και μέλος της Ε.Π.Ο. κ Βαγγέλης Μαζαράκης. 
Τα μπράβο στον Δήμαρχο, τον δικό μας Διονύση πολλά!! 
  Στα πλην της αγωνιστικής 
* Σε κάποιες διαιτησίες. Αφού ούτε αυτή την αγωνιστική ικανοποίησαν αφήνοντας με πολλά παράπονα τις ομάδες... Ευτυχώς που στο μεγάλο ντέρμπι όλα πήγαν καλά. Εδώ θα πούμε ότι βοήθησε και η άριστη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών.
* Σιγά μη βαρεθούμε να φωνάζουμε για τα γήπεδα... Έτσι λοιπόν πιστοί στην ιστορία μας και από σεβασμό στους αθλητές το γράψαμε, το γράφουμε και θα το γράφουμε. Αλλάξτε εδώ και τώρα τον "μουσαμά" σκοτώστρα.....
* Το δεύτερο συνεχόμενο στραβοπάτημα του Α.Ο.Κ.Ι...... μετά το Ληξούρι και τον Παλληξουριακό, ήρθε το Δ.Α.Κ. και η Α.Ε.Κ. να τον "ταρακουνήσουν"!
Στον "δαίμονα" του ηλεκτρονικού τυπογραφείου που από λάθος copy έδινε μεγάλο ντέρμπι το παιχνίδι των Τζανάτων μεταξύ Πρόννων-Εικοσιμίας και ενώ στο ρεπορτάζ δύναμαι φαβορί την ομάδα του Δ. Ζησιμάτου, στο σχόλιο φαβορί όμως βάζαμε το παραπάνω το οποίο φυσικά ανήκε στο μεγάλο ντέρμπι Α.Ο.Κ.Ι.-Α.Ε.Κ....Ένα συγνώμη από τους φίλους μας στην Άνω Λειβαθώ!! 
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΝΔΡΕΣ
Πρώτη ήττα για την ομάδα μας
ΑΧΑΙΟΣ - Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 74-60
Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Α2’ ΕΣΚΑ-Η, μετά από εννέα αγωνιστικές, γνώρισε ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά, κόντρα στον Αχαιό από τον οποίο έχασε με 74-60.
Η ομάδα μας, αγωνίστηκε με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, δεν έπαιξαν οι (Χατζής, Αραβαντινός και Καλαφάτης) και πάλεψε για το καλύτερο, όμως ο Αχαιός έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση.
Ο ΑΣΚ εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 8 νίκες και μόλις 1 ήττα.  
Την ερχόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσουν τον Πατρέα.
    Η βαθμολογία
Α.Σ. Κεφαλλονιά    17
-----------------------------     
Ιτιές                       16
ΕΑ Παραλίας          16
Κρήνη ΄97               15
Προμηθέας 2014     14
-----------------------------
Α.Ο. Δύμης ΄07       14
Υπερίων                 14
Αχαιός ΄47              14
Δικέφαλος              13
Κρόνος                   13
Απολλωνιάδα         12
Πύργος ΄99             11
-----------------------------
Πατρέας                 10
ΑΕ Λεχαινών           10
Η επόμενη αγωνιστική  (10η)
(10/12/2014)
10/12/14
9:00:
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΑΕ
10/12/14
6:00:
ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ - ΑΥΣ
ΠΥΡΓΟΣ 99 - ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
10/12/14
5:30:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ. - ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ
11/12/14
8:30:
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ  - ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ
10/12/14
7:30:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ - ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ
14/12/14
1:30:
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ - ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ
10/12/14
8:00:
ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ - ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ
ΕΦΗΒΟΙ
 Ήττα για τους Έφηβους 84-56 από τον Έσπερο
Κόντρα στην πολύ ισχυρή ομάδα  Νέοι Εσπερος ΑΟΠΑ, οι έφηβοι του ΑΣΚ πάλεψαν και κατά γενική ομολογία έκαναν καλή εμφάνιση, ωστόσο ηττήθηκαν με 84-56, με το σκορ πάντως να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. 
Η επόμενη αγωνιστική
Γήπεδο
Αγώνας
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΧΑΓΙΑ 82
ΠΑΙΔΕΣ
Εύκολο… πρωινό για τους Παίδες του ΑΣΚ
 
Εύκολο… πρωινό είχαν οι παίδες του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά, οι οποίοι επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση του Αίολου με 88-38, στο πλαίσιο τη 2ης αγωνιστικής της β’ φάσης του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ-Η.
Τα πιτσιρίκια του Μάκη Μαρκάτου, έδειξαν καλά στοιχεία στο ΠΑΙΧΝΊΔΙτους και έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα έφταναν άνετα στην τελική επικράτηση.
Η επόμενη αγωνιστική
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
28/12/14
11:30
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
28/12/14
1:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ

Ο ΝΕΟΛ  είναι για τα δύσκολα, κέρδισε εκτός έδρας τον Παναχαϊκό με 71-69.

Η ομάδα μας μετά από ένα αγώνα με μεγάλες διακυμάνσεις στο σκορ, πήρε το ντέρμπι με τον  Παναχαϊκό και έδειξε ότι «είναι για τα δύσκολα». Μάλιστα κατάφερε να γυρίσει διαφορά 9 πόντων ενώ έμεναν 5 λεπτά για το τέλος και το σκορ ήταν 58 – 49.
Οι παίκτες μας, νέοι και παλιοί, έδειξαν χαρακτήρα και άντεξαν απέναντι σε μια ομάδα που είχε ένα χαρισματικό και έμπειρο παίκτη (Χριστοδουλόπουλος), πολλούς παίκτες που μπορούσαν να σουτάρουν με αξιώσεις από μέση και μακρινή απόσταση και ικανούς στο physical game. 
Η επόμενη αγωνιστική
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
13/12/14
7:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
Ν.Ε.Π - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΜΠΕΓ
14/12/14
7:00:
ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ - Α
ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
14/12/14
3:30:
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
14/12/14
4:30:
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΕΚ Κ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΑΧΑΙΟΣ ΓΠΣ
ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ -
ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π - ΑΙΓΕΑΣ ΑΟ
ΠΑΙΔΕΣ


Ένα εύκολο Σαββατόβραδο είχε η παιδική ομάδα του ΝΕΟΛ στο κλειστό του Ληξουρίου απέναντι στο Αίολο Αγυιάς για το παιδικό πρωτάθλημα κερδίζοντας τον με 70-44 κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την πρόκριση στην 3η φάση.
Η ομάδα μας ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο όταν οι αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν τον εκνευρισμό και την αστοχία των παιχτών μας και προσπάθησαν για το θαύμα. 
Η επόμενη αγωνιστική
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
28/12/14
11:30
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
28/12/14
1:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου