Κυριακή, Φεβρουαρίου 2

"Μοιρασιά" στο ντέρμπι..... Διλινάτα - Εικοσιμία 1-1


Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, Διλινάτα – Εικοσιμία θα μείνουν στο «Χ», χάνοντας δύο «χρυσούς» βαθμούς στην προσπάθεια τους για ένα καλό πλασάρισμα στην τελική 4αδα!
Και οι δύο αντίπαλοι, παρατάχθηκαν με στόχο να θωρακίσουν τις άμυνες τους και στη συνέχεια να πετύχουν κάποιο γκολ, κάτι που πέτυχαν με την προϋπόθεση όμως ότι, δέχθηκαν επίσης ένα που τελικά έδωσε μόνο τον έναν βαθμό.
Μια άβολη λοιπόν ισοπαλία που μπορεί να κοστίσει.
Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι θα το λέγαμε σχεδόν μοιρασμένο, την Εικοσιμία να κυκλοφορεί καλύτερα μπάλα στο πρώτο 45λεπτο, αλλά και στα 15’ του δεύτερου. Τα Διλινάτα στη συνέχεια ανέβηκαν και μετά το 60’ που δέχθηκαν το γκολ όπου οι αντίπαλοι τους, χωρίς λόγο οπισθοχώρησαν, δίνοντας τους περισσότερο γήπεδο.
Είχαμε ένα παιχνίδι κυρίως κέντρου, αρκετά δυνατό και τους φιλοξενούμενους, που φαινόταν πιο ομάδα, να έχουν τις ευκαιρίες, αλλά και δύο δοκάρια.
Φάσεις και  γκολ
Μόλις στο 2’ οι φιλοξενούμενοι που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θα χάσουν μια καλή ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Ντ. Ντουκάι θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, θα κατεβάσει την μπάλα με το στήθος για το σουτ, όμως ο Δημ. Τζωρτζάτος τελευταία στιγμή θα την κοντράρει και έτσι θα καταλήξει κόρνερ.
Στο 7’ η ομάδα της Λειβαθούς θα σταθεί άτυχη, αφού το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπούσι, έξω από την περιοχή, μετά τη συνεργασία του με τον Αντ. Κορσιάνο, θα στείλει την μπάλα στη συμβολή των δοκών, του εκτός εστίας Ντερβισάι.
Στο 8’ ο Ντεντλάλα θα βρεθεί αμαρκάριστος στην περιοχή από αριστερά και απέναντι από τον Σκαματζούρα, θα κάνει ένα κακό πλασέ που θα στείλει την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα της Εικοσιμίας.
Φτάσαμε στο 40' για να καταγράψουμε μια νέα καλή φάση στο παιχνίδι και συγκεκριμένα, ένα τεχνικό σουτ του Πεφάνη, εκτός περιοχής, μετά την παράλληλη πάσα του Ντεντλάλα και την μπάλα να καταλήγει τελικά άουτ.
Αυτές θα είναι όλες και όλες οι καλές στιγμές των πρώτων 45’ του αγώνα.
Στην επανάληψη, δεν άλλαξε κάτι στον αγωνιστικό χώρο και την Εικοσιμία να ξαναμπαίνει το ίδιο δυνατά με το πρώτο.
Ένας ωραίος συνδυασμός Κορσιάνου – Κούρτι – Μπούσι θα καταλήξει σε ένα δυνατό σουτ του τελευταίου που θα στείλει την μπάλα άουτ.
Και στο 59’, η ομάδα του Άκη Τσιμάρα θα προηγηθεί στο σκορ 0-1, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λογκόνη.
Πέναλτι το οποίο προήλθε, όταν ο Μινέτος κλέβει την μπάλα στην περιοχή από τον Δημ. Τζωρτζάτο, πασάρει στον Μπούσι, που ανατράπηκε από τον Γερ. Τζωρτζάτο και ο κ. Καραΐσκος δίπλα στη φάση το υποδεικνύει.
Στο 81’, παραλίγο να έχουμε ένα εντυπωσιακό γκολ και το 0-2, όταν ο Α. Ντουκάι θα δει εκτός εστία τον Ντερβισάι, κάνει ένα ψηλοκρεμαστό μακρινό πλασέ και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν αιφνιδιάζεται και κάνοντας 2-3 βήματα προς τα πίσω, θα διώξει εντυπωσιακά την μπάλα, ενώ στην συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Στην αντεπίθεση η ομάδα του Γ. Τόγια (απουσίαζε για προσωπικό του θέμα από τον πάγκο) θα ισοφαρίσει με ένα εντυπωσιακό, γυριστό σουτ στον αέρα του Γ. Βουκελάτου, μέσα από την περιοχή, μετά την πάσα του Γ. Τζωρτζάτου.
Οι «κυανόλευκοι» από την Λειβαθώ, θα σταθούν για δεύτερη φορά άτυχοι στο παιχνίδι, όταν η μπάλα θα σταματήσει και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι του Ντερβισάι στην κεφαλιά του Κουμαριώτη, μετά το κόρνερ από δεξιά του Λογκόνη.
Στο 88’ ο Αντ. Κορσιάνος από καλή θέση, αμαρκάριστος θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 90’ ο Βουκελάτος, που έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι, θα βγει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, όμως πιεζόμενος από τον Χρήστο, θα κάνει ένα όχι καλό πλασέ για να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα ο Σκαματζούρας.
Τέλος στο 90+2’ ο Ντεντλάλα θα δει την κόκκινη (2η κίτρινη) κάρτα του διαιτητή κ. Καραΐσκου και θα αποβληθεί για το υπόλοιπο των καθυστερήσεων.
Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με μια άβολη ισοπαλία, όπως και στον πρώτο γύρο με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικοί βαθμοί για τους στόχους κάθε ομάδας.
Έτσι η απόσταση από την κορυφή για τα Διλινάτα θα μειωθεί στο +2 από τον Παλληξουριακό, ενώ για την Εικοσιμία η διαφορά της θα μειωθεί από τα Φωκάτα στους 7 βαθμούς.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Γάτσιο και Α. Καρλή.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Τζωρτζάτος Γ., Τζωρτζάτος Δημ., Νεστερένκο Α., Τζωρτζάτος Κ. (69’ Πολλάτος Αλ.), Τζωρτάτος Χρ. (46’ Βουκελάτος), Τζωρτζάτος Αλ., Δρόσος, Πεφάνης (89’ Νεστερένκο Ι.), Ντεντλάλα, Μπαζάρογλου.
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Σκαματζούρας, Κουμαριώτης, Καμπανός, Αποστολάτος, Χρίστο, Λογκόνης, Ντ. Ντουκάι (77’ Α. Ντουκάι), Κορσιάνος (88’ Μπελτσώνιας), Μπούσι, Μινέτος (88’ Τζάκης), Κούρτι.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου