Τετάρτη, Φεβρουαρίου 5

Προβάδισμα πρόκρισης στους "4" του τοπικού κυπέλλου ο Παλληξουριακός


Στο σημερινό πρώτο προημιτελικό του τοπικού κυπέλλου, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Παλληξουριακός πιστοποιώντας τον τίτλο του φαβορί, θα πάρει νίκη ουσιαστικά πρόκρισης, απέναντι στον πολύ καλό Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 2-1.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν από την αρχή δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με τον δυνατό αέρα υπέρ τους, θα έχουν την κατοχή και θα πιέσουν τον αντίπαλο τους ψηλά, γεγονός συν την πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας θα τους κάνει να έχουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι.
Έτσι, σε αυτό το διάστημα θα πετύχουν το πρώτο τους τέρμα, θα έχουν δύο δοκάρια και κάποιες ευκαιρίες. 
Στο δεύτερο, οι «πράσινοι» ισορρόπησαν και άρχισαν να κάνουν επικίνδυνες επισκέψεις στην εστία του Λουκέρη, όμως ο Παλληξουριακός, πιο έμπειρος, καλά οργανωμένος στα μετόπισθεν, χτύπησε στην κόντρα με αποτέλεσμα να πετύχει ένα γρήγορο δεύτερο τέρμα.
Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2, χωρίς ωστόσο να αλλάξουν την τύχη τους, μιας και αυτό θα μείνει σαν τελικό αποτέλεσμα στον πρώτο προημιτελικό, μεταξύ των δύο ομάδων.
Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν αφήνει και πολύ μεγάλη αισιοδοξία στους «πράσινους» του Αργοστολιού, ενόψει του επαναληπτικού στον Άγιο Αντώνη.
Πάντως, σήμερα το πάλεψαν, όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις τους και άρεσαν, ιδιαίτερα στο β' 45λεπτο, αλλά τα δύο τέρματα με τα οποία προηγήθηκαν οι αντίπαλοι τους, δεν επέτρεψε για κάτι καλό που θα έδινε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη ρεβάνς.
Αγωνιστικά, θα λέγαμε ότι παρακολουθήσαμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα στο β’ 45λεπτο που πιθανόν να αποζημίωσε, τους λίγους φιλάθλους που διέθεσαν το απόγευμα τους, σε έναν μάλιστα άσχημο καιρό με βροχή, χαλάζι, κρύο και δυνατό αέρα.
Μάλιστα, εξ’ αιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης ο διαιτητής κ. Σπ. Χρηστάτος στο 72’ διέκοψε το παιχνίδι για 5 περίπου λεπτά!
Συμπερασματικά, η νίκη του Παλληξουριακού του δίνει τον τίτλο του φαβορί ενόψει του επαναληπτικού και την πρόκριση του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Φάσεις και γκολ
Με τη συμπλήρωση 5’ στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν με ένα δυνατό σουτ του Λυκούδη, εκτός περιοχής και τον Παγανία σε ετοιμότητα, να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να απομακρύνει την μπάλα.
Παραλίγο να έχουμε ένα υπέροχο αυτογκόλ από την ριψοκίνδυνη κεφαλιά του Γ. Μπάμπη, στην προσπάθεια του να διώξει με το κεφάλι την μπάλα στη σέντρα από δεξιά του Λυκούδη και η οποία τελικά θα περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παγανία.
Στο 17’ οι «ερυθρόλευκοι» θα ανοίξουν το σκορ με ένα πολύ δυνατό σουτ (είχε και σύμμαχο τον δυνατό αέρα), έξω από την περιοχή του Κουκοβίνου και την μπάλα, παρά την προσπάθεια του Παγανία να καταλήγει στα δίχτυα του για το 0-1.
Ο Λυκούδης με ένα πολύ δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής στο 26’, θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Παγανία.
Στο 31’ ο Λυκούδης θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, Ρεμούντης – Ηλιόπουλος στη μικρή περιοχή, δεν εκμεταλλεύονται την αμυντική αδράνεια, με την κεφαλιά του τελευταίου να καταλήγει άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι στο 39’ θα σταθούν εκ νέου άτυχοι, αφού στο φάουλ από δεξιά του Ν. Μαυροειδή, η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Παγανία.
Αυτή θα είναι και η τελευταία καλή στιγμή στα πρώτα 45’. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν με τον αέρα υπέρ τους αυτή την φορά και έτσι θα δούμε καλύτερο θέαμα.
Στο 47’ οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν κοντά στην επιτυχία ενός δεύτερου τέρματος, όμως ο Παγανίας θα διώξει δύσκολα την μπάλα κόρνερ στο κοντινό πλασέ του Ηλιόπουλου, μετά την κάθετη του Λούσκου.
Λίγο πριν συμπληρώσουμε μία ώρα στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 58’, η ομάδα του Ηλία Ζερβού θα πετύχει το 0-2, με σουτ μέσα από την περιοχή του Χ. Μουρελάτου, ύστερα από την παράλληλη πάσα του Χ.Σ. Μουρελάτου και την μπάλα, παρά την προσπάθεια του Παγανία, να καταλήγει στα δίχτυα.
Οι «πράσινοι» μετά το γκολ, έβγαλαν αντίδραση και στο 61’, μετά το αμυντικό λάθος, θα μειώσουν σε 1-2 και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Συγκεκριμένα, ο Μακρίδης θα κλέψει την μπάλα εκτός περιοχή από τον Χ. Μαυροειδή, θα προχωρήσει και στο τετ α τετ του με τον Λουκέρη θα ανατραπεί από τον τερματοφύλακα του Παλληξουριακού και θα δοθεί το πέναλτι από τον διαιτητή κ. Χρηστάτο.
Εκτελεί ο ίδιος εύστοχα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και ελπίδες για την ανατροπή στην ομάδα του.
Στο 72’, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης, ο διαιτητής κ. Σπ. Χρηστάτος διέκοψε το παιχνίδι για 5 περίπου λεπτά.
Στο 81’ ο Ηλιόπουλος θα κάνει το ψηλοκρεμαστό σουτ, μέσα από την περιοχή, με την μπάλα όμως να περνάει άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 90’ με τους Μαρινάκη-Χαραλαμπόγλου, μετά το κόρνερ του Γκέκα από δεξιά, να μην πιάνουν την κεφαλιά και ο Λουκέρης να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Έτσι, ο Παλληξουριακός θα πάρει μια σημαντική εκτός έδρας νίκη που τον φέρνει μια ανάσα από του «4» της διοργάνωσης, ενώ αυτό το 1-2 κάνει πολύ δύσκολη την αποστολή των γηπεδούχων σε δύο εβδομάδες από σήμερα στον Άγιο Αντώνη, όπου φυσικά θα δώσουν τη δική τους «μάχη» και ότι προκύψει. Άλλωστε δεν θα έχουν το παραμικρό άγχος, ούτε και να χάσουν κάτι.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τον κ. Α. Βουτσινά και την κα Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παγανίας, Beshaj D., Γ. Μπάμπης, Μαρινάκης, Κώστογλου, Χαραλαμπόγλου, Πάπα, Noakes, Μακρίδης, Κατσούρης, Walker (66’ Γκέκας).
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Λουκέρης, Σιμωτάς Χρ.(59’ Μαρούλης), Μαυροειδής Χ. (84’ Αδηλίνης), Λυκούδης, Ρεμούντης (46’ λ.τ Λούσκος), Κουκοβίνος, Ηλιόπουλος, Μουρελάτος Χαρ., Μαυροειδής Ν. (73’ Xaxhiaj), Μαρκάτος Σωκ., Μουρελάτος Χ.-Σ..
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου