Παρασκευή, Φεβρουαρίου 7

Η Pre game της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020


Το Σαββατοκύριακο 8-9/2/2020 η 16η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020
Συνέχεια, και αυτό το Σαββατοκύριακο 8-9/2 στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, με τη διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής και των 5 συνολικά αγώνων του προγράμματος.
Ένας θα διεξαχθεί το Σάββατο 8/1 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Τα υπόλοιπα τέσσερα με τα οποία θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική, θα διεξαχθούν την Κυριακή 9/2 μεσημέρι και απόγευμα σε Αργοστόλι Ληξούρι και Σκάλα.
Μια αγωνιστική στην οποία μπορεί να μην υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι, ωστόσο υπάρχουν παιχνίδια που μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις. 
Και αυτό το Σαββατοκύριακο, περιμένουμε "μάχες" στην προσπάθεια των 10 ομάδων που αγωνίζονται, για την είσοδο τους στην τελική 4αδα, αλλά και για την παραμονή τους στη "μεγάλη" κατηγορία με αποτέλεσμα οι βαθμοί να είναι απαραίτητοι.
Ξεχωρίζουν περισσότερο, αυτά μεταξύ Πρόννων - Ευγέρου, Διλινάτων – Σάμης και Εικοσιμίας - Πυλαριακού, χωρίς τα υπόλοιπα να στερούνται ενδιαφέροντος. 
Ο Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης αυτή την αγωνιστική έχει ρεπό.
         
Αήττητες ομάδες: Α.Ο. Παλληξουριακός 0/13 – Α.Ο. Εικοσιμίας 0/14
Περισσότερες νίκες:Α.Ο. Διλινάτα 11/14
Περισσότερες ήττες:Α.Ο. Πρόοδος 12/14
Περισσότερες ισοπαλίες:Α.Ο. Εικοσιμίας 6/11
Καλύτερη επίθεση:Α.Ο. Εικοσιμίας 38 τέρματα
Χειρότερη επίθεση:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης 7 τέρματα
Καλύτερη άμυνα:Α.Ο. Παλληξουριακός 4 τέρματα
Χειρότερη άμυνα:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης 42 τέρματα
         
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Σάββατο 8-2-2020   ώρα:15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. Φωκάτα - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
Βουτσινάς
Άγγελος
Γάτσιος Δ.
Κατερέλος Ε.
Κυριακή  9-2-2020  ώρα:12:45
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Π.Σ. Πυλαριακός
Θωμάς
Βασίλης
Αλυσανδράτου Γ.
Καναλλάτος Ν.
Κυριακή  9-2-2020   ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Εθνικός
Αντωνιάδης
Νεόφυτος
Κατερέλος Ε.
Δούλου Ι.
Κυριακή  9-2-2020   ώρα:15:00
Δημοτικό Σκάλας
Α.Ο. Πρόννοι - Π.Α.Ο. Εύγερος
Μενεγάτος
Ελευθέριος
Δαμιανού Α.
Μάστορα Μ.
Κυριακή  9-2-2020   ώρα:15:30
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Σάμης
Θωμάς
Βασίλης
Αλυσανδράτου Γ.
Καναλλάτος Ν.
        
Αναλυτικά η 16η αγωνιστική
Σάββατο 8/2/2020
Το Σάββατο το απόγευμα και στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας, τα Φωκάτα στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, φιλοξενούν τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, με αποκλειστικό στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι, μετά το εντυπωσιακό τους πέρασμα από τον Καραβόμυλο και το 4-0 επί του Πυλαριακού, παράλληλα με την ισοπαλία των Πρόννων στη Σάμη, βλέπουν με καλύτερο πλέον μάτι την είσοδο τους στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος και την είσοδο τους και τη φετινή περίοδο στα playoffs.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από ένα σημαντικό «Χ» στην Ιθάκη με την Πρόοδο και βλέπουν ακόμη καλύτερα να πιάνει σάρκα και οστά το όνειρο της παραμονής στην ιστορική τους συμμετοχή στην κατηγορία των «μεγάλων».
Βέβαια, στη διοργάνωση του κυπέλλου μπορεί να ηττήθηκαν 1-2 στην έδρα τους, από τον Παλληξουριακό την περασμένη Τετάρτη, εν τούτοις ποτέ δεν ήταν το φαβορί, όπως και σε καμία περίπτωση δεν επικεντρώνονταν σε αυτή.
Μέχρι τώρα και τηρουμένων των αναλογιών, οι δύο ομάδες δείχνουν μια πολύ καλή αγωνιστική εικόνα και βρίσκονται στους στόχους τους, ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι.
Η ομάδα του Διον. Λιονάτου, μετά από 14 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί για το πρωτάθλημα, βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 23 βαθμούς, αφού μετράει 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες και όπως δείχνουν τα πράγματα θα το παλέψει πολύ για την 4αδα.
Από την άλλη, αυτή του Τάκη Φωή βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς, ύστερα από 14 παιχνίδια με απολογισμό 3 νίκες, 2 ισοπαλίες, αλλά και 9 ήττες παθητικό.
Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο και τους «πράσινους» να επιδιώκουν σε μια πολύ καλή και ανταγωνιστική παρουσία και ότι καλύτερο βγει από αυτό!
Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ. Δ. Γάτσιο και Ε. Κατερέλο.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η ομάδα της Λακήθρας είχε επικρατήσει εύκολα με σκορ 5-1!
         
Κυριακή  9/2/2020
Η 16η αγωνιστική, μεταφέρεται στη συνέχεια για την Κυριακή το μεσημέρι, όπου μεσημεριάτικα στις 12:45 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η Εικοσιμία φιλοξενεί τον δυνατό Πυλαριακό, σε ένα παιχνίδι που για τους γηπεδούχους οι τρεις βαθμοί της νίκης αποτελούν το μονόδρομο.
Η παρουσία των δύο ομάδων σύμφωνα με τους στόχους τους, μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ καλή και παραμένουν στους δύο στόχους τους. 
Οι γηπεδούχοι, στην διεκδίκηση πρωταθλήματος και του τοπικού κυπέλλου και οι φιλοξενούμενοι στη παρουσία τους και την επόμενη χρονιά στη «μεγάλη» κατηγορία (μόνο μαθηματικά απομένει), αλλά και περαιτέρω διάκριση στον θεσμό του κυπέλλου, στον οποίο πέρυσι ήταν finalist!
Η ομάδα από τη Λειβαθώ, μέχρι τώρα και στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει, βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας με 30 βαθμούς και σχεδόν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της στα playoffs. Ο απολογισμός της είναι θετικότατος, αφού διατηρεί το αήττητο και μετράει 8 νίκες και 6 ισοπαλίες!!, ενώ θα διεκδικήσει από τον αντίπαλο της το ένα από τα 4 εισιτήρια που οδηγούν στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, στον επαναληπτικό του Καραβόμυλου (πρώτο παιχνίδι 2-1 υπέρ των «κυανόλευκων» του Άκη Τσιμάρα).
Οι «κυανέρυθροι» του Κ. Βιτωράτου, μετά από 14 επίσης αγώνες βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς και σχεδόν εξασφαλισμένη την παραμονή τους.
Ο απολογισμός τους στα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι 4 νίκες, 1 ισοπαλία, αλλά και 9 ήττες παθητικό!
Περιμένουμε και πάλι ένα καλό παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου την Κυριακή, με τον Πυλαριακό να θέλει να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Άλλωστε φέτος έχει προβληματίσει αρκετά στα μεταξύ τους παιχνίδια τους γηπεδούχους, με αποκορύφωμα εκείνο το 7-0 στη φάση των ομίλων του τοπικού κυπέλλου.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στον Καραβόμυλο, η ομάδα του Άκη Τσιμάρα είχε πάρει μια μεγάλη νίκη και σκορ 3-0!
Όμως δεν είναι μόνο αυτό το παιχνίδι που είχαν συναντηθεί σαν αντίπαλοι οι δύο ομάδες τη φετινή σεζόν.
Θα είναι η 5η φορά, αφού βρέθηκαν ακόμη αντιμέτωπες στο τοπικό κύπελλο, εκτός του πρόσφατου ημιτελικού και τη φάση των ομίλων, όπου συμμετείχαν στον Β’ όμιλο και «μοιράστηκαν» τις νίκες.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς την κα Γ. Αλυσανδράτου και τον κ. Ν. Καναλλάτο.
Οι γηπεδούχοι 3-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και οι φιλοξενούμενοι με 7-0 στον Καραβόμυλο.
         
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη και στο τοπικό του Ληξουρίου, ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα, Παλληξουριακός, τυπικά γηπεδούχος φιλοξενεί τον εκ των ουραγών της κατηγορίας, συντοπίτη του Εθνικό Κεφαλονιά.
Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που έχει φαβορί τους «ερυθρόλευκους», όμως δεν παύει να είναι ένα τοπικό ντέρμπι που μπορεί να παίξουν και άλλα γεγονότα το ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα.
Φυσικά και οι τυπικά γηπεδούχοι, έχουν πιο ποιοτική και καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους τους και αυτό πρέπει να το αποδείξουν, απέναντι στον Εθνικό Κεφαλονιάς, που εκτός των παραπάνω ψάχνει εναγωνίως και βαθμούς για τη σωτηρία του.
Η ομάδα του Ηλ. Ζερβού, μετά τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες της με Πρόννους – Σάμη, την προηγούμενη αγωνιστική επανήλθε στις επιτυχίες με το πέρασμα της από τα Φαρακλάτα και τη νίκη της επί της Ευγέρου με σκορ 2-0, για την ίδια διοργάνωση, ενώ την περασμένη Τετάρτη στον πρώτο προκριματικό με αντίπαλο τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, πήρε σημαντική νίκη που την κάνει φαβορί για πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.
Οι φιλοξενούμενοι, που την προηγούμενη αγωνιστική είχαν το ρεπό τους στην τελευταία παρουσία τους στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, είχαν «τσιμπήσει» έναν πολύτιμο βαθμό από τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και ανανέωσαν τις όποιες πιθανότητες έχουν για την παραμονή τους.
Ο Παλληξουριακός παραμένει αήττητος μέχρι τώρα στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει. Βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 33 βαθμούς -2 από τα πρωτοπόρα Διλινάτα και ένα παιχνίδι λιγότερο με συγκομιδή 10 νίκες και 3 ισοπαλίες!
Αντίθετα, ο Εθνικός με επίσης 13 παιχνίδια, βρίσκεται στην 10η (προτελευταία) θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάτω από την διαχωριστική γραμμή του υποβιβασμού με 5 βαθμούς στο ενεργητικό του (1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες)!!
Στον Άγιο Αντώνη, αναμένουμε να παρακολουθήσουμε ένα καλό παιχνίδι, που εύκολα ή δύσκολα, οι τυπικά γηπεδούχοι θα πάρουν τους τρεις βαθμούς, αλλά και γιατί όχι να μη δούμε και αρκετά γκολ!
Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Ε. Κατερέλο και την κα Ι. Δούλου.
Οι δύο ομάδες συναντώνται για 4η φορά φέτος, στις δύο προηγούμενες για το τοπικό κύπελλο, με τον Παλληξουριακό να παίρνει ισάριθμες νίκες στα δύο παιχνίδια του Γ’ ομίλου (8-0 και 3-0 το σκορ), ενώ σε αυτό του πρώτου γύρου, στο ίδιο γήπεδο, οι «ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει σχετικά εύκολα με σκορ 4-0.
         
Την ίδια ώρα στο Δημοτικό της Σκάλας, οι Πρόννοι μετά τις τελευταίες ισοπαλίες και τη βαριά ήττα για το κύπελλο από τα Φωκάτα, ψάχνουν τρόπο να επανέλθουν απέναντι σε μια επικίνδυνη ομάδα, όπως είναι η Εύγερος.
Η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου δεν μπορεί να την ενδιαφέρει κάποιο άλλο αποτέλεσμα, εκτός της νίκης και την επαναφορά της σε κανονικούς και φυσιολογικούς ρυθμούς.
Εδώ και 2 αγωνιστικές αγνοεί τη νίκη, ενώ και για το κύπελλο…. στράβωσε αρκετά ο στόχος της πρόκρισης, μετά την ήττα της στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου από τα Φωκάτα με σκορ 5-0!!
Έτσι είναι καθηλωμένη, εδώ και αρκετό καιρό στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τα Φωκάτα -2 βαθμούς να απειλούν και τον δεύτερο στόχο τους.
Σίγουρα, ένα κομβικό παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια, την πορεία τους και την τελική τους κατάταξη.
Μετά από 13 αγώνες που έχουν δώσει, οι Πρόννοι βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς (7 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες.
Από την άλλη, η Εύγερος με μια πολύ καλή αγωνιστική παρουσία φέτος, κοίταξε και στη συνέχεια θα κοιτάξει, όλους τους αντιπάλους της στα μάτια και σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθεί να πάρει ότι καλύτερο μπορεί, ανεξάρτητα από ονόματα και χρώματα.
Έτσι λοιπόν θα πάει στη Σκάλα για να διεκδικήσει το καλύτερο, από έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ιδιαίτερα στην έδρα του, ώστε στο τέλος να πετύχει το δυνατόν υψηλό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.
Μετά από επίσης 13 παιχνίδια, βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης με 16 βαθμούς, ενώ ο απολογισμός της μέχρι τώρα είναι αρκετά καλός. 
Συγκεκριμένα μετράει 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.
Στην Σκάλα περιμένουμε ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι, τους γηπεδούχους με όπλο την έδρα τους να ψάχνουν την επαναφορά και τους φιλοξενούμενους χωρίς άγχος να διεκδικούν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, παράλληλα με ακόμη μία ανταγωνιστική παρουσία.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τις κες Α. Δαμιανού και Μ. Μάστορα.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στα Φαρακλάτα, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0).
         
Το τελευταίο παιχνίδι που ολοκληρώνει και το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής, στις 15:30 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, τα πρωτοπόρα Διλινάτα φιλοξενούν τον Α.Ο. Σάμης, σε ένα ενδιαφέρον αγωνιστικά ματς, αλλά και βαθμολογικά από την πλευρά των γηπεδούχων.
Για τους γηπεδούχους, μοναδικός στόχος θα είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί για να διατηρηθούν στην κορυφή με αυτό το +2 από τον δεύτερο Παλληξουριακό.
Άλλωστε μετά την ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική με την Εικοσιμία στο ίδιο γήπεδο, δεν υπάρχουν περιθώρια μιας νέας βαθμολογικής απώλειας, αφού θα χάσουν το πλεονέκτημα των δύο βαθμών, το οποίο θέλουν να διατηρήσουν μέχρι το μεγάλο ντέρμπι με τους Ληξουριώτες στην έδρα τους, όπου εκεί αναμένεται να κριθεί και η πρωτιά.
Οι φιλοξενούμενοι της Σάμης, μετά το αρχικό, περιπετειώδες, αρνητικό σερί στο πρωτάθλημα και τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου, με μια εντυπωσιακή επιστροφή και συνεχόμενες επιτυχίες, κέρδισαν νωρίς την παραμονή τους στην κατηγορία και πλέον θα κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό τελικό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.
Είναι μια ομάδα που απαιτεί σεβασμό και σοβαρότητα για να καταφέρεις να αποσπάσεις αυτό που χρειάζεσαι.
Η ομάδα του Γ. Τόγια, μετά από 14 αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα, βρίσκεται όπως είπαμε και παραπάνω στο ρετιρέ, πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας με 35 βαθμούς.
Έχει έναν πολύ καλό απολογισμό, σε αυτά τα παιχνίδια και μετράει ως τώρα 11 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.
Από την άλλη, η Σάμη που ξεκίνησε τη σεζόν πολύ άσχημα με 6 συνεχόμενες ήττες, έχει καταφέρει, στα ίδια παιχνίδια με τους αντιπάλους της, να βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς και στη συνέχεια χωρίς άγχος θα ψάξει το κάτι παραπάνω.
Ο δικός της απολογισμός είναι 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες.
Περιμένουμε ένα καλό ποιοτικά και ανοικτό παιχνίδι, τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο για το νικηφόρο αποτέλεσμα και τους φιλοξενούμενους, όπως στα τελευταία παιχνίδια, σοβαρούς να ψάχνουν το καλύτερο, μέσα από μια καλή παρουσία.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς την κα Γ. Αλυσανδράτου και τον κ. Ν. Καναλλάτο.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στον Καραβόμυλο οι γηπεδούχοι, είχαν πάρει μια σπουδαία νίκη με σκορ 2-0.
         
 Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμ.
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. Διλινάτα
35
14
11
2
1
35 - 12
2.
Α.Ο. Παλληξουριακός
33
13
10
3
0
31 - 04
3.
Α.Ο. Εικοσιμίας
30
14
8
6
0
38 - 11
4.
Α.Ο. Πρόννοι 
25
13
7
4
2
22 - 07
5.
Α.Ο. Φωκάτα
23
14
7
2
5
26 - 12
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
16
13
4
4
5
15 - 18
7.
Α.Ο. Σάμης
15
14
4
3
7
16 - 22
8.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
13
14
4
1
9
14 - 27
9.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
11
14
3
2
9
11 - 29
10.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
05
13
1
2
10
09 - 40
11.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
04
14
1
1
12
07 - 42
        
Η επόμενη (17η) αγωνιστική
15-16/2/2020
α/α
Ομάδες
1.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. - Α.Ο. Παλληξουριακός
2.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Διλινάτα
3.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Εικοσιμίας
4.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ. - Α.Ο. Πρόννοι
5.
Α.Ο. Σάμης – Π.Α.Ο. Εύγερος
6.
Ρεπό:Α.Ο. Φωκάτα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου