Δευτέρα, Οκτωβρίου 25

Προβάδισμα πρόκρισης για την Εύγερο 4-0 τον Αστέρα Ληξουρίου

Με το παιχνίδι του 1ου ομίλου και το οποίο ολοκλήρωσε την 3η αγωνιστική του τοπικού κυπέλλου, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, εδώ θα ξαναπούμε ότι ο φωτισμός εδώ και χρόνια παραμένει με βλάβη, με αποτέλεσμα να μην γίνεται ο οποιοσδήποτε αγώνας με σωστές συνθήκες, η Εύγερος θα πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, με αντίπαλο τον Αστέρα Ληξουρίου και σκορ 4-0, με αποτέλεσμα να ανασάνει βαθμολογικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά.

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος του αγώνα, οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων, ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του, είχαν την κατοχή και τελικά η νίκη τους είναι δίκαιη.

Μια νίκη που τους κάνει φαβορί για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης

Ο Αστέρας, προσπάθησε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, κάτι που θα του άνοιγε το δρόμο για το δεύτερο εισιτήριο των προκριματικών, αλλά και θα του έδινε πλεονέκτημα, έναντι του αντιπάλου του, αφού το κρίσιμο παιχνίδι που θα κρίνει τα πάντα θα γίνει στην έδρα του, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού φάνηκε μόνο στο δεύτερο 45λεπτο.

Φυσικά δεν χάθηκε τίποτα και η αγωνία θα υπάρχει μέχρι το τέλος της φάσης των ομίλων!

Φάσεις και γκολ

Στο 18’ στη σέντρα από αριστερά του Λογκόνη, ο Χότζα διώχνει με δυσκολία και τις γροθιές του προ του Ηλιόπουλου.

Στη σέντρα σουτ από αριστερά στο 21’ του Χρ. Παπαναστασάτου, ο Χότζα δεν μπορεί να απομακρύνει και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0 της ομάδας του.

Και 4’ αργότερα σε μια νέα συρτή σέντρα, αυτή την φορά από δεξιά του Ηλιόπουλου, ο Κρούσσος θα πιάσει ένα δυνατό συρτό σουτ που θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία και στα δίχτυα του ανήμπορου αν αντιδράσει Χότζα για σημειώσει το 2-0. Ένα καταπληκτικό γκολ για το νεαρό ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων.

Τέλος, με τη συμπλήρωση 45’ η Εύγερος θα κερδίσει πέναλτι, όταν ο Γιακουμάτος ανατρέπει τον Πάπα στην περιοχή και ο διαιτητής κ. Θωμάς υποδεικνύει πέναλτι.

Το εκτελεί ο Λογκόνης για να έχουμε μια εντυπωσιακή επέμβαση και διώξιμο της μπάλας από τον Χότζα, ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν σε κόρνερ οι αμυντικοί του.

Έτσι, θα παραμείνει αυτό το 2-0 για τους «πορτοκαλί» του Θ. Βουκελάτου και θα είναι σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι ήταν ελαφρώς καλύτεροι, παρότι ο Αστέρας μπήκε πολύ πιο ζωντανά από ότι στο πρώτο και τελικά θα πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στη  διοργάνωση.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας στο παιχνίδι, ο Ν. Παπαναστασάτος θέλει να απειλήσει τον Χότζα με ένα μακρινό δυνατό σουτ, όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Το 3-0 θα πετύχει στο 72’ με ωραίο σουτ στην κίνηση ο Ηλιόπουλος, ύστερα από σέντρα ακριβείας του Μόκα από αριστερά. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ που ουσιαστικά «κλειδώνει» και τη νίκη της ομάδας του!

Στο 77’ ο Ηλιόπουλος θα ανατραπεί στην περιοχή από τον Σιμωτά και θα υποδειχθεί το πέναλτι.

Εκτελεί ο Ν. Παπαναστασάτος εύστοχα και κάνει το σκορ 4-0!

Στο 80’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν την ευκαιρία να μειώσουν το σκορ, όταν ο Καρίμ-Καμινάρης από το σημείο του πέναλτι θα πιάσει το σουτ, αλλά η μπάλα σταματάει στα σώματα των αμυντικών που στη συνέχεια απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους.

Τέλος, στο 83’ μια κεφαλιά του Γαβαλά, μετά το κόρνερ από δεξιά, θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο έξω από το δεξί «Γ» της εστίας του Καρβούνη.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι και την Εύγερο να παίρνει μια υπερπολύτιμη νίκη για την πρόκριση της στους «8» της διοργάνωσης.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Ε. Κατερέλο και την κ. Ε. Μπακάκη

Οι συνθέσεις

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καρβούνης, Παπαναστασάτος Χρ. (46’ λ.τ. Μόκας), Μπούκας, Ψάλτης, Καραντινός (86’ Κουγιανός), Κρούσσος, Ηλιόπουλος (83’ Ποιμενίδης), Πάπα, Θεοδωρόπουλος, Λογκόνης (46’ Παπαναστασάτος Ν.), Μανωλάτος (83’ Βασιλειάδης).

Αστέρας Ληξ.:(Μ. Σινοδινός), Χόντζα, Κούτσης (68’ Αραβαντινός), Γαβαλάς, Γιακουμάτος (86’ Λιάτος), Σινάι, Σιμωτάς Ι., Αναλυτής Δ. (46’ Αναλυτής Γ.), Δελαπόρτας, Μπουρλώτος, Τοζάι (46’ Δημητρίου), Καρίμ-Καμινάρης.

Θα ακολουθήσει φωτορτεπορτάζ από το παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου