Σάββατο, Οκτωβρίου 23

Την τροποποίηση της προκήρυξης σχετικά με τους "μικρούς" ζητάει ο Εθνοφρουρός από την Ε.Π.Σ.Κ.Ι.

Α.Π.Σ. ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ                               Αργοστόλι, 8/10/2021

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ    

Γ. Βεργωτή 118                                                         ΠΡΟΣ

ΑΡ.  18                                                                        ΕΠΣΚΙ

         

ΘΕΜΑ:«Αίτημα για τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος και του κυπέλλου 2021-2022, σε ότι αφορά τη χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών»

          Σας γνωστοποιούμε,

ότι οι μεγάλες Ε.Π.Σ. (π.χ. Αθήνας, Πειραιά, Κέρκυρας κ.α.) προβλέπουν στις προκηρύξεις τους για τα πρωταθλήματα της περιόδου 2021-2022 δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών υποχρεωτικά στην ενδεκάδα (14 έως 20 ετών). Εμείς ως Ε.Π.Σ.Κ.Ι. με δυναμικό 12 ποδοσφαιρικών σωματείων (σημ. η μικρότερη Ε.Π.Σ. στην Ελλάδα) έχουμε υποχρεωτικά δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 18 ετών.

   Επειδή ανήλικα παιδιά δεν βρίσκονται εύκολα από κανένα σωματείο της Ένωσής μας, κι επειδή για να εξασφαλίσει 2 ανήλικους για την ενδεκάδα θα πρέπει να έχει το κάθε σωματείο 4-6 ανήλικους στο δυναμικό του (2 μέσα, 2 πάγκο και 2 τουλάχιστον εφεδρικούς), θα πρέπει η προκήρυξη Πρωταθλήματος και Κυπέλλου να τροποποιηθούν ώστε να προβλέπονται 2 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών (όπως στις προαναφερόμενες Ε.Π.Σ.) και όχι κάτω των 18. Ας γίνει λοιπόν συμπληρωματική προκήρυξη που θα προβλέπει για υποχρεωτικά 2 ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από το 2001 και μετά αντί το 2004 και ας ενημερωθεί η Ε.Π.Ο. γι’ αυτό.

   Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε την απορία μας για το ποιος εισηγήθηκε το «2004 και μετά», διότι στη φετινή Γ.Σ. παρέστησαν μόνο 2 σωματεία (!) κι εμάς παράτυπα δεν μας επιτρέψατε να παραστούμε. Πως και από ποιον παίρνονται οι αποφάσεις;

   Η παρούσα πρόταση μαζί με άλλες (Κύπελλο με αγώνες νοκ-άουτ κλπ.) είχαν τεθεί εκ μέρους μας προς συζήτηση στην περυσινή Γ.Σ. και ουδείς έφερε αντίρρηση, άρα θα έπρεπε να είχαν εγκριθεί (ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. ρώτησε «…τι λέτε για όσα προτείνει ο ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ;» και κανείς δεν μίλησε = παρών κατά τα νόμιμα).

   Η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. έχει Νομικό Σύμβουλο και τον πληρώνουμε, να τον ρωτήσετε επί των ανωτέρω λοιπόν. Η σωστή διαδικασία είναι η ονομαστική (π.χ. ΠΑΟΚ=ΟΧΙ, ΣΑΜΗ=ΝΑΙ κ.τ.λ.) και μετά λέμε «πέρασε τόσα με τόσα».

   Σας θυμίζουμε ότι τα Μπαράζ της τετράδας στην Α΄ Κατηγορία για τα play off, αλλά και για την τετράδα της Β΄ Κατηγορίας για την άνοδο, τις είχαμε περάσει με ψήφους 8-6 (ΦΟΙΝΙΞ και ΚΕΦΑΛΟΣ).

   Θα πρέπει, τέλος, οι Γ.Σ. να γίνονται με τον τυπικό τρόπο και όχι διά τηλεφωνικών κλήσεων (και «συμφωνούμε όλοι» και «όλα καλά»…).

Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας

Ιωσήφ Δρακάτος                Διονύσιος Βασιλάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου