Κυριακή, Μαΐου 15

Του έσπασε το αήττητο και πήρε πολύ σημαντική νίκη ο Πανηλειακός.... 1-0 τον Παλληξουριακό στο "Μαρακανά"

Δεν τα κατάφερε ο Παλληξουριακός, σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, αφού στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική κατηγορία και τον 5ο όμιλο, θα γνωρίσει την ήττα με σκορ 1-0, από τον ιστορικό και φαβορί για το ένα από τα τρία εισιτήρια ανόδου, Πανηλειακό.

Ένα γκολ που ήταν αρκετά τυχερό και ήρθε από απ' ευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 34’.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα, σε όλες τις διοργανώσεις, για την ομάδα της Κεφαλονιάς, με αποτέλεσμα να την αφήσει πίσω από την 3αδα και συγκεκριμένα στην 4η θέση, ισόβαθμη του Πανθουριακού.

Αντίθετα, για τους γηπεδούχους ήταν η πρώτη νίκη στον αγωνιστικό χώρο και η δεύτερη συνολικά, ενώ έχουν και μια ισοπαλία, διατηρώντας έτσι το αήττητο.

Μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι το αποτέλεσμα της Καλαμάτας και το 1-1 μεταξύ Πανθουριακού – Πάτραι, θα αναρριχηθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 5ου ομίλου και θα βάλουν τις βάσεις για το στόχο που οδηγεί στην άνοδο και την Γ’ Εθνική της επόμενης περιόδου.

Τώρα, σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος, σε ένα παιχνίδι μέτριο χωρίς πολλές καλές στιγμές, οι γηπεδούχοι πιο έμπειροι, θα εκμεταλλευθούν την στιγμή και θα φτάσουν τελικά στην πιο σημαντική μέχρι τώρα νίκη τους.

Μέχρι να έρθει το 1-0 ήταν καλύτεροι. Στη συνέχεια η ομάδα της Κεφαλονιάς κάπως ισορρόπησε, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί φάσεις και να απειλεί την εστία του Καπετανάκη.

Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν για το καλύτερο, αν και δεν έφτασαν σε επίπεδα προηγούμενων καλών τους εμφανίσεων, όμως δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν και έτσι θα γνωρίσουν την πρώτη φετινή τους ήττα, σε όλες τις διοργανώσεις.

Μια ήττα που όμως δεν τους απομακρύνει από τον στόχο, αφού βρίσκονται μόλις έναν βαθμό πίσω από την 3η ομάδα της βαθμολογικής κατάταξης τον Πανγυθεατικό, ενώ και τα αποτελέσματα της σημερινής αγωνιστικής «βολεύουν» και βοήθησαν σε αυτό.

Φάσεις και γκολ

Οι γηπεδούχοι θα μπουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θα πατάνε καλύτερα.

Στο 5’ ο Κακόγιαννος θα βγει στην κόντρα και απέναντι από τον Brand θα κάνει το σουτ, για να σώσει με ωραία επέμβαση ο τερματοφύλακας του Παλληξουριακού, πετώντας την μπάλα κόρνερ.

Μετά από 2’ και συγκεκριμένα στο 7’ και πάλι ο Brand θα διώξει δύσκολα το σουτ του Τζανέττου, μέσα από την περιοχή.

Και φτάνουμε στο 43’, χρονικό σημείο που θα έρθει, έστω και με λίγη τύχη, το γκολ των γηπεδούχων για το προβάδισμα και το 1-0.

Ένα γκολ που αποδείχθηκε «χρυσό» και φέρνει την ομάδα του Πύργου, ένα βήμα από τη Γ’ Εθνική της νέας περιόδου ή τέλος πάντων την χρήζει φαβορί.

Ο Τζαννέτος από δεξιά εκτελεί το κόρνερ, η μπάλα θα πάρει μια επικίνδυνη τροχιά, με τον Brand να δείχνει αιφνιδιασμένος και την μπάλα να καταλήγει απ’ ευθείας στα δίχτυα του.

Την δική τους ευκαιρία, πρώτη στο παιχνίδι για την ισοφάριση, θα χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο 43’, όταν στο δυνατό σουτ του Λυκούδη από πλάγια η μπάλα θα απομακρυνθεί δύσκολα με γροθιές από τον Καπετανάκη.

Αυτό το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων θα είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι καλές στιγμές στον αγωνιστικό χώρο θα είναι ελάχιστες, αφού οι γηπεδούχοι κυρίως ενδιαφερόταν να διατηρήσουν αυτό το εύθραυστο και «χρυσό» 1-0, παρά να ρισκάρουν και να κυνηγήσουν ένα δεύτερο.

Η μοναδική καλή στιγμή σε αυτά τα 45+ λεπτά, ήταν στο 52’ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ακριστινέι εκτελεί το φάουλ και ο Δημ. Τσίγκρηλας στην προσπάθεια του να σταματήσει με το κεφάλι την μπάλα, παραλίγο να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του, πετυχαίνοντας αυτογκόλ.

Έτσι, το γκολ του Τζαννέτου στο 34’ θα γράψει τον επίλογο στο παιχνίδι του Πύργου και τον Πανηλειακό να διατηρεί το αήττητο, παράλληλα με την πρώτη θέση, την οποία «μοιράζεται» με το Πάτραι.

Ο Παλληξουριακός, που την επόμενη αγωνιστική έχει ρεπό, είναι ευκαιρία να ανασυνταχθεί, μιας και μετά ακολουθεί το παιχνίδι με το Τσιλιβί που έχει αποχωρήσει, πλέον να ψάξει βαθμούς.

Σίγουρα, η σημερινή ήττα δεν τον βγάζει από τον στόχο της ανόδου, αφού και τα υπόλοιπα αποτέλεσμα βοηθούν σε αυτό. όμως χρειάζεται προσοχή.

Άλλωστε, η επόμενη ομάδα της 3αδας βρίσκεται μόλις έναν βαθμό παραπάνω!

Διαιτητής ο κ. Αθ. Κεφιλής με βοηθούς τους κ.κ. Αθ. Κλεπετσάνη και Γ. Πιετρή από την Ε.Π.Σ. Κορίνθου.

Οι συνθέσεις

Πανηλειακός:(Α.Τρυφωνόπουλος), Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κανάνι, Δ. Τσίγκρηλας, Κολόκας, Μπάλλας, Γκρίλλας, Τζανέτος, Π. Τσίγκρηλας (60′ Τσαγκάρης-92′ Μάζης), Έλιοτ, Κακόγιαννος (78′ Μπατζακόπουλος).

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Brand, Πολυδωράτος, Νεστερένκο, Φράγκος, Λυκούδης (65′ Λουλούδας) Μπράτι, Κουκουβίνος (77′ Πολλάκης), Γασπαρής, Adedeji (46′ Ακριστινέι), Καράι, Χατζιάι (85′ Μαρκάτος).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου