Δευτέρα, Μαΐου 30

Τάσος Τζωρτζάτος:Για να δούμε λοιπόν ποιοι ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι και πραγματικά ποιοι ήθελαν εντέλει γήπεδο στα Διλινάτα;

 Ένα έργο της Δ.Α. Μιχαλάτου

Όπως είχα πει σήμερα θα αναφερθώ πως από το 2002 έπρεπε να περάσουν είκοσι χρόνια για να τελειώσει ένα γήπεδο.

Για να δούμε λοιπόν ποιοι ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι και πραγματικά ποιοι ήθελαν εντέλει γήπεδο στα Διλινάτα;

Αδιαμφισβήτητα ή έμπνευση το όραμα και ή γροθιά στο πολιτικό τραπέζι ώστε να αποκτήσουν τα Διλινάτα γήπεδο ανήκει στον αείμνηστο συγχωριανό μας και δημοτικό σύμβουλο εκείνη την εποχή Κώστα Βαρτελάτο ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής πάλευε για αυτό από όπου και να βρίσκονταν.

Σε αυτή την προσπάθεια όμως καταλυτική ήταν και η συμβολή του Αλέκου Κουνάδη ως πρόεδρος της κοινότητας μας καθώς και του συμβουλίου που μετείχαν ο Γεώργιος Βικάτος, Ιωάννης Σουπιωνάς,  Ανδρέας Καλαφάτης, και Νικόλαος Φώης, που με ομόφωνη απόφαση τους της 7/3/2002 αποφάσισαν την αγορά του αγροτεμαχίου στην θέση Κάμπος από τον Χαράλαμπο Βαρτελάτο, Μαρία Γκραμη, και Δεληδημήτρη Ευτυχία για την κατασκευή του γηπέδου.

Η τότε δημοτική αρχή με δήμαρχο το Γεράσιμο Φόρτε ενέκρινε με δική της απόφαση στο Δ.Σ. Αργοστολίου την αγορά του αγροτεμαχίου για την κατασκευή του γηπέδου εξασφαλίζοντας τα χρήματα από το πρόγραμμα Ελλάδα 2004.

Σημαντική και η συμβολή του αθλητικού οργανισμού ο οποίος έτρεξε τις διαδικασίες επί προεδρίας του Νίκου Κορσιάνου.

Το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2002 και λόγω προεκλογικής περιόδου πραγματικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι άκουσαν από τους πολιτικούς αντιπάλους τα εξ’ αμάξης.

Η επιλογή της τότε Δ.Α. να κάνει γήπεδο στα Διλινάτα ήταν σωστή όχι μόνο για εμάς και την ομάδα μας αλλά και για το δήμο μας. Πρώτον ο δήμος αποκτούσε ένα δεύτερο γήπεδο μετά από το Αργοστόλι δεύτερο ήταν αναγκαίο λόγω των πολλών ομάδων τρίτον το γήπεδο στα Φαρακλάτα το είχε η ΕΠΟ και νομίζω όλοι θυμάστε τις συνέπειες.

Η εργολαβία αυτή για να είμαστε ειλικρινείς ουσιαστικά ολοκληρώθηκε ο κύριος αγωνιστικός χώρος ως (ξερό) και το μικρό οίκημα ως αποδυτήρια.

Το συγκεκριμένο έργο λόγω της μεγάλης δαπάνης για τις εκσκαφές καθώς και ότι στην βορειοανατολική πλευρά του αγωνιστικού χώρου πέρναγε ο κεντρικός αγωγός νερού αποτέλεσε διαχρονικό πρόβλημα στο να ολοκληρωθεί το γήπεδο το οποίο λύσαμε εφέτος τον Γενάρη με την ΔΕΥΑΚ απομακρύνοντας τον.

Θα θυμίσω επί Γιώργου Τσιλιμιδού ως δήμαρχος έγινε ολοκληρωμένη μελέτη το 2008 χωρίς όμως να μπορούν να βρεθούν χρήματα από τα αρμόδια υπουργεία λέγοντας μας ότι το ποσό είναι απαγορευτικό 550.000 Euro.

Τα 9 χρόνια Παρίση πραγματικά δεν υπήρχε κανέναν ενδιαφέρον όπου από τις πρώτες ημέρες της θητείας του κλάπηκε μέρος της περίφραξης αλλά και τα πορτόνια.

Της 19/4/2019 η Δ.Α. Παρίση πέρασε σαν αστραπή δηλ. ένα μήνα πριν της εκλογές από το Δ.Σ. την ανάπλαση του γηπέδου Διλινάτων και την άρδευση του γηπέδου Αργοστολίου, μια απόφαση που ποτέ δεν κατατέθηκε ποτέ στο πρόγραμμα Φιλόδημος αφού όσοι γνωρίζουν από διοίκηση μια πρόταση πρέπει να συνοδεύεται από τοπογραφικά, μελέτες, φάκελο έργου κλπ.

Ίσως γίνομαι κουραστικός αλλά αυτή είναι η αλήθεια δηλ. απλά και καλά είπαν για γήπεδο για να πάρουν την ψήφο κυρίως της νεολαίας η οποία πίεζε.

Η δική μας προεκλογική δέσμευση, μαζί και της παρούσας δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου μιλάγαμε για το γήπεδο και την υλοποίηση του. 

Κάποιοι μετά της εκλογές δεν μας πίστευαν όπως και τώρα κάποιοι τρίβουν τα μάτια τους ότι ζούνε όνειρο και κάποιοι προσπαθούν να το μειώσουν ως έργο. 

Η Δ.Α. Μιχαλάτου κατάφερε στην τελευταία προθεσμία του Φιλόδημου τον Φλεβάρη του 2020 και σε διάστημα ενός μηνός να καταθέσει πλήρη φάκελο του έργου με τίτλο ανάπλαση δημοτικό γήπεδο Διλινάτων.

Τον Ιούλιο του 2020 την θετική εισήγηση του υπουργείου αθλητισμού, τον Σεπτέμβριο η εξασφάλιση της χρηματοδότησης και τον Δεκέμβριο έγινε η δημοπράτηση του έργου.

Ο ανάδοχος μετά από την απεργία των μηχανικών του δημοσίου υπόγραψε αρχές Αυγούστου του 2021.

Πραγματικά μπορεί να υπήρχε μια καθυστέρηση από τον ανάδοχο χρησιμοποιώντας όπως συνήθως κάνουν εργολάβοι παράταση εργασιών, αναρωτιέμαι όμως θα ήθελαν αυτοί που λογοκρίνουν για καθυστέρηση του έργου να κολληθεί ο τάπητας το χειμώνα με νερά και υγρασία; Τι θα έλεγαν μετά αν είχε αστοχήσει το έργο;

Θα μπορούσα πραγματικά να γράφω με τις ώρες.

Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω και συνάμα να ζητήσω συγγνώμη αν σε κάποιους πραγματικά ήμουν κουραστικός όλο αυτό το διάστημα και πραγματικά αν κάποιους τους έθεσα την υγεία σε κίνδυνο όταν διαγνωστικά με COVID την περίοδο εκείνη.

Τον βουλευτή Παναγή Καππάτο, τον δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον Γιώργο τον Τσιλιμιδό και τον Διονύση Μινέτο ως αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, τους δημοτικούς συμβούλους για την θετική τους ψήφο, την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας για την άριστη δουλειά τους, τους μηχανικούς της περιφέρειας που ήταν στην επιτροπή του διαγωνισμού την οικονομική υπηρεσία και το τμήμα προγραμματισμού του δήμου μας, το γραφείο δημάρχου, καθώς και την εταιρεία Λιδάκη για την κατασκευή του γηπέδου.

Εμείς γνωρίζουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας για ένα τέτοιο έργο τόσο για την συντήρηση του καθώς και σε άλλες εργασίες που χρειάζονται για ολοκληρωθεί πλήρως νερό, ρεύμα, κερκίδες κτηριακές υποδομές κ.λ.π.

Έχουμε και την διάθεση αλλά και την στήριξη για να υλοποιηθούν, πιστεύουμε ότι ο βουλευτής θα μας εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση όπως μας είπε κατά την επίσκεψη του στο κοινοτικό μας συμβούλιο.

Είμαστε υπερήφανοι τόσο εγώ όσο ο Νίκος Φώης και ο Σπύρος ο Κουνάδης που καταφέραμε επιτέλους να φτιάξουμε ένα χώρο άθλησης για τα παιδιά, για τα παιδιά των Διλινάτων που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχανε ένα χώρο άθλησης, πλην του σχολείου.

Το έργο ανήκει στα παιδιά μας εμείς αυτό που ζητάμε είναι να το σεβαστούμε και να το αγαπήσουμε.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου