Τρίτη, Μαΐου 24

Γ. Πολυχρονάτος πρόεδρος Α.Ο. Σάμης: "Άς έρθουν οι ειδικοί των Αθηνών, αλλά και οι ντόπιοι σωτήρες να φτιάξουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο"

Διάβασα την ανακοίνωση για τα σωματεία της ΕΠΣΚΙ που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στην Γ. Σ και θέλω να ενημερώσω τον κόσμο για το τι συμβαίνει.

Όπως όλοι θα διαπιστώσετε ο Α.Ο. Σάμης δεν βρίσκεται ανάμεσα τους καθώς και άλλα πολλά ενεργά σωματεία του νησιού μας σε αντίθεση με κάποια που αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.

Αυτό είναι λοιπόν κυρίες και κύριοι το αποτέλεσμα ενός νόμου που καταστρέφει με κάποια άρθρα του το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Βάσει λοιπόν των συγκεκριμένων άρθρων του κυρίου Αυγενάκη υφυπουργού Αθλητισμού για να έχουμε δικαίωμα ερασιτεχνικής λειτουργίας στο ποδόσφαιρο πρέπει να εγγραφούμε στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών σωματείων.

Μέσα σε όλα τα στοιχεία που δηλώνουν τα Ερασιτεχνικά τονίζω Σωματεία πρέπει να δηλώσουμε πρόσληψη επαγγελματία προπονητή ποδοσφαίρου με τουλάχιστον 6 μήνες συμβόλαιο και κατώτερη αμοιβή 250 ευρώ το μήνα.

Αυτό λοιπόν για την Ομάδα μας δεν κατέστη δυνατό μια και στο νησί δεν υπάρχουν αρκετοί προπονητές να καλύψουν τις ανάγκες των σωματείων μια και θα πρέπει οι πιστοποιημένοι και με έναρξη στη ΔΟΥ προπονητές να είναι οι διπλάσιοι τουλάχιστον των σωματείων χωριά την οικονομική επιβάρυνση.

Επίσης αυτό λειτουργούσε μέχρι τώρα με εξαίρεση της ΕΠΟ για την Ένωση μας.

Επειδή θα κουράσω αν συνεχίσω με τα στραβά του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου στο νησί θα ήθελα να φέρω προ των ευθυνών τους την Ε.Π.Σ.Κ.Ι. για την Γενική Συνέλευση που ετοιμάζεται να κάνει.

Τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Καππάτο Παναγιώτη που παρόλο έχει ενημερωθεί λεπτομερώς δεν έχει κάνει τίποτα για το συγκεκριμένο πρόβλημα και τέλος να ενημερώσω πως αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά ώστε να λυθεί άμεσα αυτό το τεράστιο πρόβλημα που θα σταματήσει την λειτουργία πολλών σωματείων είμαι αναγκασμένος να παραιτηθώ και να απομακρυνθώ από το ποδόσφαιρο του νησιού.

Και ας έρθουν όλοι αυτοί οι «ειδικοί» των Αθηνών αλλά και ντόπιοι σωτήρες να λειτουργήσουν και να φτιάξουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ελπίζω οι αρμόδιοι να ακούσουν αυτή τη φορά.

Με εκτίμηση σε όλους

Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Σάμης

Πολυχρονάτος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου