Τετάρτη, Μαΐου 11

Πήρε σημαντική ισοπαλία (1-1) στην Καλαμάτα ο Παλληξουριακός που τον κρατεί "ολοζώντανο" στο κόλπο της ανόδου

Διατηρώντας το αήττητο σε όλες τις φετινές διοργανώσεις, στις οποίες συμμετείχε ή συμμετέχει, και βρίσκοντας τα ψυχικά αποθέματα να αντιμετωπίσει και να παίξει στα ίσια, έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ο εκπρόσωπος του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου, Α.Ο. Παλληξουριακός, πριν από λίγο στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας Καλαμάτας, σε παιχνίδι του 5ου ομίλου, θα πάρει «χρυσό» βαθμό, από τον πολύ δυνατό και ένα από τα μεγάλα φαβορί για άνοδο Πανθουριακό με σκορ 1-1.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλό, με αρκετή αγωνία και ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό, ενώ είχε και δύο δοκάρια ένα από κάθε πλευρά.

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, πάλεψε και σε αυτό το παιχνίδι, κατέβηκε αποφασισμένη να «κλέψει» βαθμό ή ούς, έστω και αν έπαιζε εκτός έδρας, από έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο,  κάτι που τελικά κατάφερε, με αποτέλεσμα να ρεφάρει το εντός έδρας «Χ» της περασμένης Κυριακής με τον Πανγυθεατικό και να μπει γερά στο κόλπο της ανόδου.

Μάλιστα, η «λευκή» ισοπαλία στο Γύθειο, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ήταν αρκετά ευνοϊκή και πλέον την επόμενη 3η αγωνιστική, απέναντι σε ένα ακόμη φαβορί του ομίλου για άνοδο, στο Δημοτικό του Πύργου τον Πανηλειακό, θα παλέψει για το καλύτερο και το αποτέλεσμα εκείνο που θα την κρατήσει ζωντανή στο «κυνήγι», του ενός εκ των τριών εισιτηρίων που οδηγούν στην Γ’ Εθνική!

Φάσεις και γκολ

Τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ θα έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στο 11’, αλλά θα σταθούν άτυχοι, αφού το δυνατό, απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Αλ. Λυκούδη, θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντακόπουλου.

Μετά από 2’ οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν στην χαμένη ευκαιρία του Παλληξουριακού, με τον Κουρούπη να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και την μπάλα, να σταματάει στα σώματα των αμυντικών.

Στο 17’ όμως θα σταθούν πιο τυχεροί, αφού θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0 με ωραία κεφαλιά του Τσουλάκου, στη σέντρα του Σπυρόπουλου.

Στο 37’ Ο Κωνσταντόπουλος θα σώσει την εστία του από την ισοφάριση και το 1-1, όταν θα πέσει στην γωνία του και θα απομακρύνει την μπάλα κόρνερ στο σουτ του Λυκούδη.

Αυτό το 1-0 θα στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι αρχικά δεν είχε καλές στιγμές και την ομάδα της Κεφαλονιάς να μπαίνει πιο δυνατά και να πατάει καλύτερα.

Στο 58’ ο Μπράτι θα κάνει το διαγώνιο μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Έτσι, θα φτάσουμε στο 63’ με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν τα δοκάρια στο παιχνίδι, με ένα πολύ δυνατό σουτ του Καλογερόπουλο και την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο της εστίας του Brand.

Στο επόμενο λεπτό, ο Παλληξουριακός θα φέρει το ματς στα ίσια και στο 1-1.

Συγκεκριμένα ο Μπράτι θα εκτελέσει γρήγορα φάουλ στον Χατζιάι, ο τελευταίος θα βγάλει ωραία σέντρα από αριστερά, στην περιοχή και εκεί ο νεαρός Γασπαρής, με πολύ ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντακόπουλου «παγώνοντας» το Δημοτικό παραλίας.

Ήταν ένα καταπληκτικός συνδυασμός δυο νεαρών παιδιών, μόλις 17 ετών με πολύ μέλλον.

Στο 78’ ο Φράγκος θα βγάλει σε επικίνδυνη θέση και στο 1 στον 1 τον Μπράτι, ο οποίος θα κοπεί τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς του Πανθουριακού και θα χαθεί η ευκαιρία.

Στο επόμενο λεπτό ο Κουρούπης θα εκτελέσει απ' ευθείας το φάουλ, αλλά θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ.

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, απαντούσε στην πίεση των τελευταίων λεπτών των γηπεδούχων στην κόντρα. Σε μια από αυτές, ο Κουκοβίνος, λίγο έξω από την περιοχή θα κάνει το σουτ, που όμως είναι άστοχο και η μπάλα καταλήγει άουτ.

Προς το τέλος οι γηπεδούχοι πίεσαν, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ιδιαίτερα, αφού ο Brand ήταν σταθερός και όπου χρειαζόταν, για να καθαρίζει κάθε κίνδυνο.

Αυτό το 1-1 θα παραμείνει μέχρι το τέλος και οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν στις αποσκευές τους για το νησί, ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα που δίνει το δικαίωμα στην ομάδα μας, να συνεχίζει και να πιστεύει στο όνειρο, αφού αυτή η ισοπαλία την κρατάει ολοζώντανη για το όνειρο της ανόδου.

Διαιτητής ο κ. Ι. Παπαγεωργόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Γκουριώτη και Ν. Μαυροκορδόπουλο από την Ε.Π.Σ. Αργολίδας.

Πανθουριακός:(Τ. Σακελλαρόπουλος), Κωνσταντακόπουλος, Καλογερόπουλος, Πέππας, Λιόλιος, Γιαννακόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Βασιλόπουλος, Ζαραφέτας, Καρούπης, Σπυρόπουλος (72' Μπαστακός), Τσουλάκος (44' λ.τ. Αρβανίτης - 85' Οικονομέας).

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Brand, Πολυδωράτος, Χατζιάι, Φραγκός, Νεστερένκο (85’ Λουλούδας), Λυκούδης, Κουκοβίνος, Καράι, Γάσπαρης, Μπράτι (78’ Πολλάκης, Adedeji (55’ Ακριστινέι).

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου