Σάββατο, Μαΐου 28

Μπράβο Γεράσιμε.... 11οι στο Πανευρωπαϊκό Παρατριάθλου στην Πολωνία Γ. Λιγνός - Γρ. Σουβατζόγλου

Στην 11η θέση της κατηγορίας ptvi του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παρατριάθλου, που διεξάγεται στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην πόλη Όλστιν, τερμάτισε σήμερα το πρωί ο Κεφαλονίτης Παραολυμπιονίκης Γεράσιμος Λιγνός με οδηγό – συνοδηγό του τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου.

Μια θέση αρκετά τιμητική, αναλογιστεί κανείς ότι, οι παραπάνω συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και σε εκτός Ελλάδας αγώνα, πέφτοντας απευθείας στα βαθιά.

Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν λόγω χαμηλής θερμοκρασίας δεν έγινε το «δικό» τους αγώνισμα, η κολύμβηση, αλλά αρχικά 2,5 χιλ. τρέξιμο – 15 χιλ. ποδηλασία και ξανά 5 χιλ. τρέξιμο!

Το θετικό είναι ότι, μέσα από τόσο μεγάλα αθλητικά γεγονότα κερδίζουν τεράστιες εμπειρίες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη συνέχεια.

Οι χρόνοι τους ήταν: στο αρχικό τρέξιμο (αντί κολύμβησης) 00:07:48, στην ποδηλασία 00:22:19 και στο τρέξιμο 00:22:52.

Συνολικός χρόνος 00:55:18.

Πολλά συγχαρητήρια στον Γεράσιμο, αλλά και στον οδηγό – συνοδηγό του Γρηγόρη Σουβατζόγλου, για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν και να ευχηθούμε υγεία για πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

Κατά τα άλλα, ας δούμε τι αναφέρει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρίες σε ανακοίνωση της για τους συγκεκριμένους αγώνες:

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία PTWC2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τριάθλου κατέκτησε η Κατερίνα Σαράντη.

Στην πρώτη επίσημη αποστολή εθνικής ομάδας, μετά από πολλά χρόνια και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που είχαν ως αποτέλεσμα το τρίαθλο να μετατραπεί σε... δίαθλο (με επιπλέον 2.5 χιλιόμετρα τρεξίματος), η Σαράντη κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά της σε 1:21:44 και να να βρεθεί στο βάθρο των νικητριών.

Ακόμα ο Αχιλλέας Σταματιάδης κατετάγη 5ος στην κατηγορία PTS3 με 01:07:43, ενώ, όπως προαναφέραμε το Ελληνικό δίδυμο στην κατηγορία PTVI2 ανδρών, αποτελούμενο από τους Γεράσιμο Λιγνό - Γρηγόρη Σουβατζόγλου, κατέλαβε την 11η θέση με 55:18.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Οικονόμου (PTS5) κατετάγη 14ος σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία (όπως κι αυτή του Λιγνού).

«Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παρατριάθλου ολοκληρώθηκε και παράλληλα η πρώτη επίσημη αποστολή εθνικής ομάδας ύστερα από πολλά χρόνια τριαθλητικής αδράνειας.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, το τρίαθλο μετατράπηκε σε δίαθλο, με το κολύμπι να αντικαθίσταται από επιπλέον 2.5 χιλιόμετρα τρεξίματος πριν από τον ποδηλατικό σκέλος.

Αυτή η συνθήκη δεν ευνόησε αγωνιστικά το ελληνικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από δυνατούς κολυμβητές.

Ωστόσο οι αθλητές μας κατάφεραν να κάνουν δυνατό αγώνα και να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα και την ομοσπονδία μας, όλοι τους στο διεθνές τους ντεμπούτο.

Το μέλλον ανήκει στους τριαθλητές μας και σε βάθος χρόνου θα ανέβει το επίπεδο σε εθνικό και διεθνές στερέωμα.

Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια και το ήθος όλων των αθλητών της εθνικής ομάδας», δήλωσε στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Άρης Μαυρόπουλος.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου