Παρασκευή, Μαΐου 6

Έφτασε η μεγάλη ώρα του Παλληξουριακού.... Όλοι την Κυριακή στον Άγιο Αντώνη να στηρίξουμε την ομάδα της Κεφαλονιάς στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου με Γύθειο

Στη «μάχη» των μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική, ρίχνονται από την Κυριακή 8 Μαΐου, μέχρι 5 Ιουνίου 2022 συνολικά 55 ομάδες, από όλη την Ελλάδα.

Αυτές είναι οι 52 πρωταθλήτριες (παραιτήθηκε το Τσιλιβί) και οι τρεις δευτεραθλήτριες των Ενώσεων, οι οποίες θα διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Στον 5ο όμιλο συμμετέχει ο εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Α.Ο. Παλληξουριακός, έχοντας σαν στόχο την επάνοδο του σε ένα πρωτάθλημα που αξίζει να βρίσκεται.

Συνολικά, διαθέσιμα υπάρχουν 27 «εισιτήρια», τα οποία θα διεκδικήσουν οι 55 τελικά ομάδες από όλη την χώρα, χωρισμένες σε 9 ομίλους και τα κερδίζουν οι τρεις πρώτες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

         

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας και οι διαιτητές: 

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Κυριακή 8-5-2022  ώρα:14:30

Δημοτικό Ληξ. "Α.Ο. Παλληξουριακός"

Παλληξουριακός - Πανγυθεατικός

Κεφίλης

Αθανάσιος

Σπηλιώτης Π.

Οικονόμου Γ.

(Κορίνθου)

2.

Κυριακή  8-5-2022  ώρα:16:00

Προσφυγικών Αχαΐας

Α.Π.Σ. Πάτραι - Πανθυρεατικός

Μπεκιάρης

Δημήτριος

Κλεπετσάνης Α.

Μπουρτζοβίτης Α.

(Κορίνθου)

3.

Κυριακή  8-5-2022  ώρα:16:00

Δημοτικό Στάδιο Πύργου

Πανηλειακός - Α.Ο. Τσιλιβί

Παπαγεωργόπουλος

Νικόλαος

Μαυροκορδόπουλος Ν.

Λυκομήτρος Ε.

(Αργολίδας)

         

Δεν θα πούμε εμείς αν οι «ερυθρόλευκοι» είναι ένα από τα τρία φαβορί των ισάριθμων εισιτηρίων ανόδου, όπως πολλοί εντός και εκτός νησιού θεωρούν, αυτό όμως που γνωρίζουμε, υπάρχει και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα, είναι η πίστη και το πάθος όλων στην ομάδα για την πολυπόθητη άνοδο.

Μια άνοδο, που αν τελικά έρθει (κάτι που ευχόμαστε) δεν θα είναι τυχαία, αφού η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, είναι στοχευμένη και σοβαρή, με πολύ κόπο θυσίες από όλους και ποτάμια ιδρώτα, προετοιμασμένη για την ώρα που το… τόπι θα «καίει». Άλλωστε η φετινή της παρουσία στο τοπικό ποδόσφαιρο το έδειξε, κατακτώντας με άνεση το πρωτάθλημα, αλλά και το κύπελλο με πολλά μάλιστα ρεκόρ.

Η ώρα αυτή έφτασε για τους "ερυθρόλευκους" με την πρεμιέρα της Κυριακής στις 2:30 το μεσημέρι στον Άγιο Αντώνη και αντίπαλο τον δυνατό, επίσης αήττητο Πανγυθεατικό, πρωταθλητή της Ε.Π.Σ. Λακωνίας, όπου όλοι, διοίκηση, προπονητικό team, ποδοσφαιριστές και φίλαθλος κόσμος, δείχνουν πανέτοιμοι να παλέψουν και να βγουν νικητές.

Μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Ηλία Ζερβού, η αγωνιστική απραξία, μιας και έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ή δυνατό φιλικό παιχνίδι από τις 17 του περασμένου μήνα, ενώ και οι προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας, δεν καρποφόρησαν, ώστε να κλειστούν κάποια δυνατά φιλικά παιχνίδια, εκτός νησιού για να κρατηθούν περισσότερο «ζεστοί» και να προετοιμαστούν καλύτερα οι ποδοσφαιριστές της.

Όμως, η αποφασιστικότητα, το πάθος των παικτών για την άνοδο και το «σπρώξιμο» των φίλων του ποδοσφαίρου από όλη την Κεφαλονιά, θα ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και στο τέλος, πιστεύουμε ότι θα πανηγυρίσουμε, θα πανηγυρίσει η Κεφαλονιά και ιδιαίτερα το Ληξούρι για το «καμάρι» της!

Όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο coach Ηλίας Ζερβός και οι συνεργάτες του, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, η ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη για την πρεμιέρα, κυρίως χωρίς άγχος και πανέτοιμη, να αυξήσει ακόμη περισσότερο το φετινό της απόλυτο. 

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι πρωταθλητές Λακωνίας, προέρχονται από ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με δυνατές ομάδες στη δύναμη του, στο οποίο ο τίτλος κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική των μπαράζ, διαθέτει σύμφωνα με πληροφορίες μας, μια πολύ καλή ομάδα, με έμπειρους ποδοσφαιριστές και μεταξύ αυτών αρκετά ονόματα που έχουν περάσει από επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Και ο προπονητής των φιλοξενούμενων Στ. Μανιάτης, από την πλευρά του δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και θα παρατάξει την ομάδα του με στόχο τη νίκη.

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για τους "ερυθρόλευκους". Ένα παιχνίδι πρεμιέρας, με ότι μπορεί να λέει αυτό και σίγουρα το τρίποντο είναι επιβεβλημένο, αφού το συγκεκριμένο "μίνι" πρωτάθλημα δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση γκέλες στην έδρα σου, εκεί που δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθούν βαθμοί!

Θα χρειαστεί πίστη, επιμονή, υπομονή, καθαρό μυαλό, μα πολύ περισσότερο η στήριξη των φιλάθλων όλης της Κεφαλονιάς. Την Κυριακή δεν πρέπει να πέφτει «καρφίτσα» στο «Α.Ο. Παλληξουριακός», στον Άγιο Αντώνη Ληξουρίου.

Όλοι μια γροθιά να στηρίξουμε την προσπάθεια της ομάδας μας, του coach και των παιδιών που εκπροσωπούν το τοπικό ποδόσφαιρο και όχι μια συγκεκριμένη περιοχή.

Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες και την έδρα, που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, να παίζει το δικό της πολύ σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη του.

Ευχόμαστε το αποτέλεσμα να δικαιώσει τις προσπάθειες της ομάδας μας και να έχουμε μια ονειρική πρεμιέρα στα μπαράζ ανόδου, κάνοντας το απαραίτητο πρώτο βήμα, το οποίο εκτός των βαθμών θα δώσει και καλή ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια.

Καλή επιτυχία Παλληξουριακέ στο όμορφο φετινό σου ταξίδι!

Διαιτητής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Κεφίλης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Σπηλιώτη και Γ. Οικονόμου από την Ε.Π.Σ. Κορίνθου.

Ποιος είναι ο αντίπαλος των «ερυθρόλευκων»:

Ο Πανγυθεατικός ή Πανγυθειατικός Γ.Σ. είναι αθλητικός σύλλογος με έδρα το Γύθειο της Λακωνίας. 

Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1901, έχει έμβλημα ένα λαμπαδηδρόμο και χρώματά του είναι το μπλε και το λευκό.

Διαθέτει τμήματα ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών, στίβου και ακαδημίες ποδοσφαίρου, ενώ στο παρελθόν διέθετε και άλλα αθλητικά τμήματα.

Έδρα έχει το Δημοτικό Στάδιο Γυθείου και προπονητής του είναι ο κ. Σταύρος Μανιάτης.

Ο Πανγυθεατικός κατάφερε και επανήλθε με τον πιο εμφατικό τρόπο κερδίζοντας το πρωτάθλημα αήττητος και θα διεκδικήσει μέσα από τα μπαράζ, την επάνοδο του στη Γ’ Εθνική κατηγορία. 

Φέτος, έγραψε ιστορία στο Λακωνικό ποδόσφαιρο, καθώς είναι η πρώτη ομάδα που κατακτά αήττητο το πρωτάθλημα για δεύτερη φορά και μάλιστα συνεχόμενη.

         

Η επόμενη 2η αγωνιστική
(Τετάρτη 11-5-2022)

α/α

Αγώνας

1.

Α.Ο. Τσιλιβί - Α.Π.Σ. Πάτραι   (0-3 α.α.)

2.

Γ.Σ. Πανγυθεατικός - Α.Ο. Πανηλειακός

3.

Α.Π.Σ. Πανθουριακός - Α.Ο. Παλληξουριακός

4.

Ρεπό: Α.Ο. Πανθυρεατικός

         

Δηλώσεις:

Ηλίας Ζερβός (προπονητής)

«Φθάνοντας μια ανάσα πριν την έναρξη των Playoffs για την Άνοδο στη Γ’ Εθνική υπάρχουν πολλά και τίποτα να πει κανείς. Όσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας, υπήρξαν αρκετές δυσκολίες - αντικειμενικές και μη, γηπεδικές κι έξω-γηπεδικές.

Το πρωτάθλημα μας ολοκληρώθηκε στις 17 Απριλίου. Έκτοτε, ξεκίνησε μια περίοδος μακράς προσμονής για τους αγώνες που ήταν εξ’ αρχής και ο μεγάλος στόχος της σεζόν για τον Σύλλογο χωρίς, όμως, αγωνιστική δράση και δίχως τη δυνατότητα για κάποιο φιλικό αγώνα.

Το τοπικό ποδόσφαιρο στο νησί έχει αδρανοποιηθεί στο σύνολο του. Μεσολάβησε το Πάσχα και, φυσικά, γύρω-γύρω… θάλασσα. Αρκετά τα εμπόδια. Παρόλα αυτά, θα πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά και την προσήλωση των παιδιών όλο αυτό το διάστημα.

Και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα πέντε παιδιά από άλλες ομάδες που ήρθαν το περασμένο Σάββατο για να μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα δυνατό φιλικό δίτερμα.

Διανύουμε εβδομάδα αγώνα, μένουν λίγες προπονήσεις οι οποίες εύχομαι να ολοκληρωθούν δίχως απρόοπτα - είναι σημαντικό να είναι όλα τα παιδιά υγιή και διαθέσιμα.

Έχουμε δουλέψει καλά, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς η οποία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης.

Το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας είναι πολύ απαιτητικό (με τους τρεις αγώνες και τα δύο ταξίδια σε επτά ημέρες) και την ίδια στιγμή πολύ καθοριστικό. Ακόμα και η παραίτηση της πρωταθλήτριας Ζακύνθου δεν ήταν η καλύτερη των ειδήσεων μιας και πρόκειται για ομάδα που θα αντιμετωπίζαμε εντός έδρας και μας δημιουργεί μια ανιοσορροπία στο πρόγραμμα.

Αλλά, πλέον, έχω την πεποίθηση πως αν κάτι δεν είναι δύσκολο, δεν είναι για εμάς.

Αναμένουμε να γίνουν κλειστά παιχνίδια που θα κριθούν στις λεπτομέρειες και στη συγκέντρωση. Στις στιγμές. Και, φυσικά, στην θέληση. Θα μετρήσει η ποιότητα, ο χαρακτήρας και το βάθος.

Εκπροσωπώντας την Κεφαλονιά δεν μπορεί να φέρουμε τον τίτλο του «φαβορί» απέναντι σε πρωταθλητές Ενώσεων που έχουν ομάδες στην Superleague 1 και στην Superleague 2. Όμως, αισθανόμαστε ότι δεν υπολειπόμαστε σε κάτι από τους άλλους διεκδικητές κι ανυπομονούμε να το αποδείξουμε και στο γήπεδο.

Όσα έχουμε πετύχει μέσα στη σεζόν μας έχουν γεμίσει αυτοπεποίθηση.

Ο κορμός της ομάδας αποτελείται από ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις από την παραπάνω κατηγορία και είμαστε καιρό μαζί.

Είναι ένα καταπληκτικό γκρουπ παιδιών που χαιρόμαστε να δουλεύουμε μαζί τους. Νομίζω αξίζουν μια μεγάλη κι ένθερμη υποστήριξη στους δυο εντός έδρας αγώνες οι οποίοι αποτελούν «κλειδί» για την άνοδο της ομάδας.

Έφτασε η στιγμή για τον «τελευταίο χορό» της σεζόν, κάτι για το οποίο κοπιάσαμε όλο τον χρόνο. Από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα δείξαμε που βρίσκεται το κατώφλι μας. Ήρθε η ώρα να μάθουμε που βρίσκεται το ταβάνι μας.

Είμαστε, πια, στο σημείο που τα λόγια περισσεύουν κι αυτό που μετράει είναι μόνο το γήπεδο».

Πανος Κονταρίνης (Μέλος Δ.Σ.)

«Τα πλέι οφ ανόδου στη Γ’ εθνική κατηγορία ήταν από την αρχή της χρόνια ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει ως οργανισμός και η συμμετοχή μας σε αυτά, μετά από μια ονειρική χρόνια στο τοπικό μας πρωτάθλημα και κύπελλο, μόνο χαρά και δικαίωση μας κάνουν να νιώθουμε.

Φέρουμε μεγάλη ευθύνη να εκπροσωπήσουμε το νησί μας όσο καλύτερα γίνεται και με οδηγό τις πρόσφατες συμμετοχές μας στη Γ’ εθνική κατηγορία και στο κύπελλο Ελλάδας, είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε πρωταγωνιστές και θα διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε ματς.

Οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε είναι σαφέστατα από προηγμένα πρωταθλήματα και ο κάθε νόμος εκπροσωπείτε από ομάδες εθνικών κατηγοριών.

Η Αρκαδία έχει ομάδα super league και Γ’ εθνική, η Αχαΐα την Παναχαϊκή που θα αγωνιστεί στα πλέι οφ ανόδου στη super league 2 και ομάδα Γ’ εθνικής, η Μεσσηνία ομάδα στη super league 2 και Γ’ εθνικής, η Ηλεία ομάδες Γ’ εθνικής με πολυετή παρουσία, ακόμη και η Ζάκυνθος έχει ομάδα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα super league 2.

Εδώ να τονίσουμε ότι η πρωταθλήτρια και η δευτεραθλήτρια ομάδα της Ζακύνθου αποφάσισαν να μη πάρουν μέρος στους προσεχείς αγώνες, κάτι το οποίο πρέπει να μας δώσει να καταλάβουμε ποσό δύσκολο είναι τελικά να δώσει μια ομάδα από νησί το παρών και να συμμετέχει ως ίσος μεταξύ δυνατών αντιπάλων.

Στη Παγκεφαλληνιακή προσπάθεια αυτή λοιπόν, δεν περισσεύει κανείς και με το βήμα που μου δίνεται μέσα από τη σελίδα σας, θέλω να προσκαλέσω όλο τον υγιή φίλαθλο κόσμο να μας συμπαρασταθεί αρχής γενομένης της Κυριακής με αντίπαλο την ιστορική ομάδα του Πανγυθεατικού που θα αντιμετωπίσουμε στο γήπεδο μας».

Γ. Λουλούδας (αρχηγός)

«Την Κυριακή ξεκινάει μια σειρά αγώνων για την οποία όλοι προετοιμαζόμαστε από την αρχή της χρονιάς.

Στόχος μας είναι μόνο η κατάκτηση μιας εκ των τριών θέσεων που οδηγεί στη Γ’ εθνική, σε μια κατηγορία που πρέπει να αγωνίζεται ο Παλληξουριακός αλλά και ο νομός μας οφείλει να έχει εκπρόσωπο σε αυτήν.

Ανυπομονούμε και είμαστε όλοι έτοιμοι για αυτή την πρόκληση».

Μάκης Πολλάκης (ποδοσφαιριστής)

«Μετά από μεγάλη προσπάθεια έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε για να κλείσει ιδανικά αυτή η χρονιά, έχοντας κατακτήσει τα πάντα σε τοπικό επίπεδο και βάζοντας στόχο την επάνοδο μας στην Γ’ εθνική.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ χρειάζεται προσήλωση και συγκέντρωση σε κάθε παιχνίδι, καθώς όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί και σίγουρα οι τρεις ομάδες που θα είναι οι πιο έτοιμες θα είναι αυτές που θα πάρουν τα τρία εισιτήρια.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυνατούς αντιπάλους αλλά πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και στη δουλειά που κάνουμε από την αρχή της χρονιάς, αισίως κλείνουμε σχεδόν 10 μήνες με συνεχόμενες προπονήσεις και αγώνες πράγμα πρωτοφανή για ομάδα της Κεφαλονιάς.

Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων θεωρώ ότι, θα είναι μικρές και έτσι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οπότε το να ξεκινήσουμε με το δεξί θα είναι το ιδανικό με το Γύθειο στην έδρα μας, πράγμα που θα μας δώσει μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια.

Θέλω να καλέσω όλο το φίλαθλο κόσμο του νησιού να βρεθεί στο πλευρό μας, καθώς δεν εκπροσωπούμε μόνο τον Παλληξουριακό αλλά και το νόμο μας, ώστε να βρεθεί σε εθνική κατηγορία μια ομάδα από την Κεφαλονιά».

Σπύρος Φράγκος (ποδοσφαιριστής)

«Μετά την πολύ όμορφη χρόνια που είχαμε με τη κατάκτηση του ντάμπλ, θα θέλαμε να τελειώσει με τη κατάκτηση μιας από τις τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας της επόμενης χρονιάς.

Αυτός είναι και ο στόχος της ομάδας που μου τέθηκε από τη πρώτη επικοινωνία που είχα και ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που με έκανε να συμμετέχω στη προσπάθεια αυτή. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα με πέντε τελικούς και το κάθε παιχνίδι θα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Έχοντας τη τύχη να συμμετέχω σε αντίστοιχη διοργάνωση τη περυσινή χρόνια διεκδικώντας με τη προηγούμενη ομάδα μου την άνοδο στη super league 2, θεωρώ ότι το κλειδί της επιτυχίας θα είναι η θέληση και η «πείνα» της ομάδας για επιτυχία που είμαι σίγουρος ότι την έχουμε όλοι στο σύλλογο.

Εμείς σαν Παλληξουριακός ξέρουμε ότι έχουμε να αναμετρηθούμε με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και καλές ομάδες χωρίς αυτό να μας φοβίζει, ίσα - ίσα μας κάνει ακόμα ποιο σοβαρούς και ανυπόμονους να τους αντιμετωπίσουμε.

Κάθε παιχνίδι θα το βλέπουμε ξεχωριστά και ο μόνος στόχος μας θα είναι οι τρεις βαθμοί.

Εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου θα δώσουμε το 100% και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που έπρεπε να είναι, γιατί από τη προσωπική μου πείρα δεν υστερεί σε κανένα επίπεδο από ομάδες ανώτερων κατηγοριών.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα σωματεία και το ποιο βασικό να μην υπάρχουν τραυματισμοί για κανένα παιδί.

Κλείνοντας θα ήθελα μα προσκαλέσω το κόσμο να μας στηρίξει και να γίνει ο 12ος παίχτης της ομάδας με τη βροντερή του παρουσία».

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου