Τετάρτη, Μαΐου 18

Στο επίκεντρο των Διεθνών Αθλητικών Οργανώσεων βρέθηκε η Κεφαλονιά!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΝΟΤΗΤΕΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ     

                                                                                          

                                                                         Αργοστόλι, 18.05.2022

                                                                                    Αρ. Πρωτ.:   45

 

Στο επίκεντρο των Διεθνών Αθλητικών  Οργανώσεων βρέθηκε η Κεφαλονιά!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το camp προετοιμασίας της εθνικής ομάδας στίβου που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και ο ΣΕΓΑΣ στο Ληξούρι, έπειτα από το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα από την ΠΙΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και την Περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου,  με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές φιλοξενήθηκαν για μια εβδομάδα στο ξενοδοχείο «Apollonion Resort and Spa», στην περιοχή ΞΙ Ληξουρίου και προπονήθηκαν στο στάδιο του Αγίου Αντωνίου, όπου σε συνεργασία με τον Δήμο Ληξουρίου και την πολύτιμη προσφορά του τις ημέρες διεξαγωγής του CAMP, δώσαμε τη δυνατότητα στους μαθητές των σχολείων να παρακολουθήσουν από κοντά τις προπονήσεις των αθλητών.

Στο περιθώριο των προπονήσεων τους, ξεναγήθηκαν μαζί με τους προπονητές τους και τον χρυσό μας Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη από τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας-Ιθάκης Σταύρο Τραυλό και τους επιστήμονες του Γεωπάρκου (ΚEFALONIA & ITAHCA GEOPARK UNESCO) σε εμβληματικούς γεώτοπους (Καταβόθρες, Καραβόμυλος, Μελισσάνη  και Μύρτος), παρέχοντάς τους πλήρη ενημέρωση των σπάνιων γεωλογικών φαινομένων του νησιού, ενώ αντιπροσωπεία των αθλητών με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Χατζηαναστασίου τίμησαν με την παρουσία τους τη σεμνή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο «ΥΠΕΡΙΩΝ» προς τιμή του Γεώργιου Κράτσα, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Διάπλου Ληξούρι–Αργοστόλι για φιλανθρωπικό σκοπό.  Στο τέλος της προετοιμασίας τους, αρκετοί από αυτούς αγωνίστηκαν στο Διεθνές Μίτινγκ «ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ» στο γήπεδο Αργοστολίου, στο οποίο σημειώθηκαν επιδόσεις παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως  το 8,36 m του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, ρεκόρ καλύτερης επίδοσης φέτος στον κόσμο!

Στα «ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ» που  συνδιοργανώθηκαν από την Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλονιάς, την ΠΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης ,το Δήμου Αργοστολίου και το ίδρυμα  Βεργωτή είχαν την ευκαιρία εκατοντάδες κόσμου να παρακολουθήσουν ζωντανά αλλά και μέσα από τους δέκτες τους, διεθνείς αθλητές να αγωνίζονται σε ένα από τα 4 μεγαλύτερα Μίτινγκ της χώρας  που πραγματοποιήθηκε στο νησί μας. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η φετινή διοργάνωση ήταν η καλύτερη μέχρι σήμερα.                                    

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  μέσα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, με τις πολιτικές εξωστρέφειας που ακολουθεί, καταφέρνει να βρίσκεται δυναμικά στον Παγκόσμιο Χάρτη του αθλητισμού κατέχοντας τη θέση που της αρμόζει. Οι αγώνες αποτελούν μια σπουδαία ευκαιρία για την προβολή του νησιού μας, ενώ προκύπτουν σημαντικά οφέλη σε πολλούς τομείς. Οι αθλητές και οι προπονητές τους είχαν την ευκαιρία να γευτούν την επτανησιακή φιλοξενία μας, να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας, τις ομορφιές του τόπου μας, δηλώνοντάς μας ότι δεν θα ξεχάσουν ποτέ την Κεφαλονιά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κωσταντίνο Κεντέρη για την παρουσία του, το μεγάλο ενδιαφέρον και την όλη  συνεισφορά του, αλλά και τους χορηγούς του CAMP προετοιμασίας, χάρη στους οποίους, προσφέραμε μια άριστη φιλοξενία στους αθλητές μας και είναι οι παρακάτω:

·        Apollonion, Hotel Resort and Spa

·        Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς

·        Αφοί Μοσχόπουλοι, οικοδομικά υλικά

·        ΝΚ travel, Ταξιδιωτικό Γραφείο 

·        Κοινοπραξία «Ionian Sea Ferries».


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ  Π. ΤΡΑΥΛΟΣ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου