Κυριακή, Μαΐου 8

"Λευκή" ισοπαλία στην πρεμιέρα ο Παλληξουριακός στον Άγιο Αντώνη με τον Πανγυθεατικό

Σε ένα μέτριο παιχνίδι, σε ακατάλληλη σίγουρα ώρα και με αρκετά υψηλή θερμοκρασία, στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών των Ενώσεων για άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία και τον 5ο όμιλο, σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι, με την παρουσία αρκετών φίλων της ομάδας, ο Παλληξουριακός παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Πανγυθεατικό!

Άσφαιρες οι δύο ομάδες παρέμειναν στο 0-0. Ένα καλό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους και καθόλου βολικό, αλλά όχι καταστροφικό για τους γηπεδούχους.

Το πρόβλημα του Παλληξουριακού, ο οποίος για 60’ ήταν καλύτερος και είχε την υπεροχή, δεν ήταν τόσο ο αντίπαλος, όσο η έλλειψη του γνωστού καλού αγωνιστικού του ρυθμού, αφού αυτή η πολυήμερη αγωνιστική απραξία, φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο και τελικά κόστισε.

Σίγουρα, οι «ερυθρόλευκοι» το πάλεψαν, κυνήγησαν το γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό, όμως οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν καλά αμυντικά, δεν επέτρεπαν να μπουν οι αντίπαλοι επιθετικοί στην περιοχή τους, με αποτέλεσμα να τους δίνουν το μακρινό σουτ, που δεν έφερε ποτέ το πολυπόθητο γκολ.

Στο δεύτερο 45λεπτο και με την μορφή που είχε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν «κλέψει» τη νίκη.

Να σημειώσουμε ότι στο 20' αποχώρησε λόγω τραυματισμού, ο αρχηγός και από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων, ο Μπουρελάκος, κάτι που σίγουρα στοίχισε στην ομάδα του Στ. Μανιάτη.

Σίγουρα, ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στην πρεμιέρα, ποιος δεν θα το ήθελε, όμως και αυτό το 0-0 δεν είναι καταστροφή, βέβαια η ομάδα της Κεφαλονιάς, θα χρειαστεί αυτούς τους βαθμούς, να τους πάρει σε κάποια έδρα στη συνέχεια, ώστε ρεφάρει έτσι τη σημερινή γκέλα.

Η ομάδα μας, έχει δείξει ότι μπορεί να το καταφέρει και το περιμένουμε. Ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε. Έχει πολύ δρόμο η διοργάνωση και πρέπει να το καταλάβουν όλοι στην ομάδα. Τίποτε δεν χάνεται από το πρώτο παιχνίδι!

Την Τετάρτη ο Παλληξουριακός θα ταξιδέψει στην Καλαμάτα, όπου  σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι θα φιλοξενηθεί από τον Πανθουριακό Μεσσηνίας, ο οποίος σήμερα είχε ρεπό.

Φάσεις και γκολ

Στο 7’ θα έχουμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Ακριστινέι θέλει να απειλήσει από μακριά με ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα θα φύγει άουτ, ψηλά από την εστία του Γηγάκου.

Απάντηση των φιλοξενούμενων θα έχουμε με τη συμπλήρωση 10’ στο παιχνίδι, με μια πολύ σημαντική ευκαιρία και τον Brand, να διώχνει με τα πόδια το κοντινό πλασέ του Σπηλιοτόπουλου και να σώνει την εστία του από το 0-1.

Νέο μακρινό σουτ για τους «ερυθρόλευκους» στο 13’. Αυτή την φορά από τον Μπράτι και τον Γηγάκο να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα, χωρίς πρόβλημα.

Οι γηπεδούχοι, δεν μπορούσαν να σπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανγυθεατικού και να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να απειλούν από μακριά.

Έτσι, ένα νέο και πάλι εκτός περιοχής, από τον Μπράτι στο 19’ θα έχει την ίδια τύχη.

Αυτές ήταν οι καλές στιγμές στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα οι ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη, ο Παλληξουριακός μπήκε έτσι όπως ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο, καλύτερος και έχοντας μια ελαφρά υπεροχή, αλλά ανούσια.

Από το 60’ και μετά, οι φιλοξενούμενοι θα ισορροπήσουν και θα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνοι για την εστία του Brand.

Στο 62’ μάλιστα, θα χάσουν μια σημαντική ευκαιρία, όταν ο Σαραντόπουλος από δεξιά, θα βρει με παράλληλη, συρτή πάσα στο πρώτο δοκάρι τον Ξιφαρά, αυτός θα κάνει το σουτ στην κίνηση από κοντά, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με λίγη τύχη, θα αποκρούσει με τα πόδια και θα στείλει την μπάλα κόρνερ.

Στο 78’ η ομάδα του Ηλία Ζερβού θα χάσει μεγάλη διπλή ευκαιρία τη μεγαλύτερη στο παιχνίδι για να ανοίξει το σκορ.

Συγκεκριμένα, ο Μπράτι, ύστερα από ωραία ενέργεια, θα βρει τον Πολυδωράτο απέναντι από τον Γηγάκο, ο τελευταίος θα πλασάρει, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων θα κάνει μεγάλη επέμβαση, η μπάλα θα πάρει ύψος και θα καταλήξει και πάλι στον Μπράτι, που αυτή την φορά θα «σπάσει» την μπάλα στην περιοχή για τον Κουκοβίνο και τον τελευταίο να πραγματοποιεί ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, από πολύ κοντά και να στέλνει την μπάλα, λίγο έξω από το δεξί «Γ» της εστίας των φιλοξενούμενων, σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία.

Ο Σπ. Μαρκάτος στο 83’ θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στο β’ δοκάρι, εκεί ο Πολυδωράτος θα πιάσει την κεφαλιά που είναι όμως άστοχη και στέλνει την μπάλα ψηλά από την εστία, άουτ!

Στο 88’ και ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν για το 1-0, ο Σουκκούλι θα φύγει στην κόντρα, για να τον προλάβει τελευταία στιγμή ο Φράγκος, που θα απομακρύνει την μπάλα και τα χειρότερα για την ομάδα του.

Τέλος στο 90’ σε μια ίδια φάση με το 83’ και τους ίδιους πρωταγωνιστές, ο αμυντικός των γηπεδούχων και πάλι με κοντινή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γηγάκου.

Έτσι, μέχρι την λήξη δεν θα αλλάξει κάτι και οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν έναν «χρυσό» βαθμό, αντίθετα με την ομάδα μας, η οποία χάνει έναν σημαντικό στην πρεμιέρα και κυρίως στην έδρα της.

Διαιτητής ο κ. Αθ. Κεφίλης με βοηθούς τους κ.κ. Παν. Σπηλιώτη και Γ. Οικονόμου από την Ε.Π.Σ. Κορίνθου.

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Brand, Πολυδωράτος, Νεστερένκο, Φράγκος, Λυκούδης (71’ Σπ. Μαρκάτος), Κουκοβίνος, Γασπαρής (65’ Πολλάκης), Μπράτι, Ακριστινέι (77’ Adedeji), Καράι, Xaxhiaj.

Πανγυθεατικός:(Στ. Μανιάτης), Γηγάκος, Χρυσικάκος, Πετρόπουλος, Ζορμπάς, Κωστάκος, Μπουρελάκος (20’ λ.τ. Πλεμμένος), Σαραντόπουλος (75’ Σουκκούλι), Διαμαντάκος, Σπηλιωτόπουλος (86’ Δασκαλάκης), Μπουτσικάρης (46’ λ.τ. Ξιφαράς), Γιαννόπουλος.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου