Κυριακή, Μαΐου 15

"Βεργώτεια 2022":Παγκόσμιος ο Μ. Τεντόγλου..... Εντυπωσιακοί αγώνες με 6 ρεκόρ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Σάββατο 14/5/2022 το απόγευμα, για 7η φορά στη σύγχρονη ιστορία τους, στο κατάμεστο μετά την περυσινή απαγόρευση λόγω του covid, από φίλους του στίβου Δ.Α.Κ. Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής», και τον καιρό αυτή την φορά σύμμαχο, οι Διεθνείς αγώνες στίβου «Βεργώτεια 2022», με μεγάλη μάλιστα οργανωτική επιτυχία, πολλά ρεκόρ αγώνων, εντυπωσιακό θέαμα, συναγωνισμό, αλλά και κορυφαίες συμμετοχές από πολλές χώρες του Εξωτερικού.

Ήταν και αυτή την χρονιά μια απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση, καλύτερη από κάθε άλλη φορά, με μεγάλα ονόματα και τον κόσμο να επιβραβεύει με το ζεστό του χειροκρότημα τις προσπάθειες των αθλητών, οι οποίοι συμμετείχαν στα αγωνίσματα του προγράμματος.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, ότι τα «Βεργώτεια» αποτελούν μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, της ΠΕΔΙΝ, του Δήμου Αργοστολίου, του ιδρύματος Βεργωτή «Γ. & Μ. Βεργωτή», της Γ.Ε. Κεφαλονιάς και τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Συμμετείχαν αθλητές υψηλού επιπέδου, τόσο από την Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων, ο Ολυμπιονίκης του μήκους στο Τόκυο Μίλτος Τεντόγλου, οι άλτες του ύψους Μαυροβούνια Μαρία Βούκοβιτς και ο Ρουμάνος Τίχομιρ Ιβάνωφ και άλλοι πολύ αξιόλογοι ακόμη Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος τήρησε την υπόσχεση του και έκανε το νέο ρεκόρ αγώνων με το εντυπωσιακό άλμα των 8,36 μ., ισοφαρίζοντας το καλύτερο φετινό ρεκόρ στον κόσμο

Κατά τη διάρκεια των αγώνων τιμήθηκαν με ειδική πλακέτα, από τους διοργανωτές, ο Μίλτος Ντεντόγλου, ο προπονητής του Γ. Πομάνσκι, ο εκπρόσωπος της Ρουμανίας ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 κ. Μ. Οπρέα και οα νεαρός πρωταθλητής σφαιροβολίας Δημ. Αντωνάτος, ο οποίος απουσίαζε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα και την πλακέτα παρέλαβε η μητέρα του.

Στα φετινά Βεργώτεια, συμμετείχαν αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά και εκτός των συνόρων, όπως ΗΠΑ, Ολλανδία, Σερβία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία.

Ψυχή της διοργάνωσης και φέτος τα τρία αδέλφια Μεταξά Διονύσης, Νίκος και Βασίλης, οι οποίοι έχουν βάλει την δική τους «σφραγίδα» στους αγώνες και γενικότερα στις επιτυχίες του Κεφαλονίτικου στίβου, καταθέτοντας την ψυχή τους, ώστε όλα να κυλήσουν όπως πρέπει και αρμόζει σε αγώνες υψηλού επιπέδου.

Τα «Βεργώτεια» και αυτή τη φορά καλύφθηκαν τηλεοπτικά με απ’ ευθείας σύνδεση από την τηλεόραση του Ionian tv και τον εξαίρετο δημοσιογράφο του καναλιού Διονύση Μπινιώρη.

Τίμησαν με την παρουσία τους, τους αγώνες, ο βουλευτής του Νομού κ. Παν. Καππάτος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός, ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ κ. Αλ. Παρίσης, οι αντιδήμαρχοι Αργοστολίου Διον. Μινέτος, Σπ. Σαμούρης, Γ. Τσιλιμιδός και Ληξουρίου Γάλεμπ Ντιουανί, οι Δ.Σ. Αργοστολίου κ.κ. Γ. Λυκούδης – Άγγ. Κωνσταντάκης, ο Επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά κ. Β. Ρουχωτάς, ο εκπρόσωπος της Ρουμανίας ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 κ. Μ. Οπρέα, πρόεδρος του ιδρύματος «Γ. & Μ. Βεργωτή» κ. Γερ. Βεργωτής, ο ιδρυτής της Γ.Ε.Κ. κ. Ν. Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θ. Βαλσαμής κ.α..

Γιατρός των αγώνων ήταν ο κ. Ανδρ. Τσιμάρας.

Λίγο πριν την έναρξη των αγώνων έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο Βουλευτής κ. Π. Καππάτος, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός και ο πρόεδρος του ιδρύματος Βεργωτή κ. Γ. Βεργωτής, ο προπονητής Γ. Πομάνσκι και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκυο Μίλτος Τεντόγλου.

Τις απονομές πραγματοποίησαν: Ο βουλευτής του Νομού κ. Π. Καππάτος, ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ κ. Αλ. Παρίσης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός, οι αντιδήμαρχοι Αργοστολίου κ. Γ. Τσιλιμιδός – Σπ. Σαμούρης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Γ. & Μ. Βεργωτή» Βεργωτή κ. Γ. Βεργωτής, η Διευθύντρια του ΣΕΓΑΣ κ. Λούλα Καρατζά, ο καθηγητής κ. Νικόλαος Φαραντούρης, ο κ. Θαν. Μουΐκης μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος «Γ. & Μ. Βεργωτή», ο Νίκος Τσώνης δημοσιογράφος στην ΕΡΤ και μέλος Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, οι εκ των χορηγών κ.κ. Σαρρής Κουγιανός, ο εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού του πρόσθετου ταρτάν, της 3stars κ. Χάρης Ρωσσόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στο νησί μας ειδικά για τους αγώνες και ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΚΙ κ. Γ. Μοσχόπουλος.

Να αναφέρουμε την παρουσία της Φιλαρμονικής Κεφαλονιάς, μετά από πολλά χρόνια στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η οποία έδωσε ένα πολύ ωραίο χρώμα στην τελετή έναρξης των αγώνων.

Επίσης να μην ξεχάσουμε τα έξι ρεκόρ αγώνων και σε ποια αγωνίσματα έγιναν.

Τεντόγλου στο άλμα σε μήκος με 8,36 μ., Βούκοβιτς ύψος 1,93, Τόαντερ στη σφαιροβολία με βολή 20.71, Τριβυζάς στα 100 με 10.38 – 200 με 20.72 και Βαν Φλιτ στα 200 γυναικών με 23.32!

Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους χορηγούς και τους συμμετέχοντες αθλητές οι οποίοι έφυγαν όπως δήλωσαν απόλυτα ευχαριστημένοι από την ποιότητα των αγώνων και την φιλοξενία, δίνοντας ραντεβού για το 2023 και τους 8ους!

Μα πάνω από όλα, όπως προαναφέραμε, στην "ψυχή" των αγώνων, αυτά τα φανταστικά παιδιά που έχουν βάλει την σφραγίδα τους στον στίβο της Κεφαλονιάς με μεγάλες επιτυχίες μάλιστα, τα αδέλφια Μεταξά που για μία ακόμη φορά έβαλαν την υπογραφή τους στην επιτυχία των αγώνων.

Σε λίγο θα ακολουθήσει μεγάλο φωτορεπορτάζ λόγω του όγκου σε 3 μέρη

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου