Τετάρτη, Μαΐου 31

Μία ανάσα από την άνοδο ο Παλληξουριακός.... Με ψυχή πρωταθλητή 0-0 στο Αίγιο με τον πρωτοπόρο Παναιγιάλειο

Ούτε οι πολλές και σημαντικές απουσίες, ούτε η κούραση, μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στον φετινό Παλληξουριακό, ο οποίος σε μια κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο, πήρε αυτό που ήθελε, απέναντι σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα, τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναιγιάλειο του οποίου έβαλε φρένο στο νικηφόρο σερί.

Πριν λίγο, στο Δημοτικό Αιγίου η «ερυθρόλευκη» αρμάδα του Ηλία Ζερβού, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προβιβασμού στη Γ’ Εθνική, θα αναδειχθεί ισόπαλη με σκορ 0-0, στέλνοντας μήνυμα σε φίλους και αντιπάλους ότι φέτος είναι η χρονιά της.

Ένα μεγάλο αποτέλεσμα το οποίο δικαιούται και με το παραπάνω.

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού στο Αίγιο, θα λέγαμε ότι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. 

Ήταν μέτριο, ιδιαίτερα στο β’ 45λεπτο, όπου οι πολλές διακοπές δεν επέτρεπαν να βρουν ρυθμό οι δύο ομάδες, ενώ με το «καλημέρα» η εικόνα του, έδειχνε παιχνίδι από αυτά που δύσκολα θα μπει κάποιο τέρμα και έτσι τελικά αποδείχτηκε.

Ήταν ένα παιχνίδι κέντρου, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τις άμυνες τους, ενώ επιθετικά η τακτική τους περνούσε σε δεύτερη μοίρα.

Όσον αφορά τον Παλληξουριακό, ήταν σωστά αμυντικά στημένος, άλλωστε ο αντίπαλος και οι συγκυρίες, δεν επέτρεπαν ένα ανεξέλεγκτο επιθετικά παιχνίδι και προσπαθούσαν συντηρητικά και έξυπνα, με υπομονή και καθαρό μυαλό, να κερδίσουν κάτι στην κόντρα.

Στο τέλος, πέτυχαν τον στόχο τους και δικαιολογημένα πανηγύρισαν έναν σημαντικό βαθμό.

Έναν βαθμό που μπορεί να τους χαρίσει την πολυπόθητη άνοδο!

Σίγουρα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, το συγκεκριμένο παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν, αφού έρχεται ένα άλλο κομβικό, την προσεχή Κυριακή στον Άγιο Αντώνη, στο οποίο δεν πρέπει να μας ξεγελάει η θέση του αντιπάλου μας Α.Ο. Λεβάντε και εκεί όλοι έχουμε υποχρέωση να δηλώσουμε παρόν.

Το χρωστάμε σε όλους αυτούς που δίνουν στο τοπικό ποδόσφαιρο κάτι από το παρελθόν και στις εποχές που οι αντίπαλοι του, το σεβόταν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, στον πάγκο της ομάδας μας δεν κάθισε ο Ηλίας Ζερβός, λόγω τιμωρίας και αντί αυτού, ήταν ο συνεργάτης του Γιάννης Ζάβαλης.

Να συγχαρούμε όλον τον οργανισμό του Παλληξουριακού για την πορεία του, αλλά και τη σημαντική τους προσπάθεια, να φέρουν την ομάδα εκεί που πρέπει!

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 1’ ο Αντωνάτος βλέπει εκτός θέσης τον Αντωνόπουλο και θέλει να αιφνιδιάσει, θα κάνει ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, πάνω από την εστία του, άουτ.

Νέα καλή στιγμή για τον Παλληξουριακό στο 4’ με τον Μπράτι να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, να σουτάρει και τον Αντωνόπουλο να απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια, στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ.

Απάντηση του Παναιγιαλείου στο 6’ με τον Σπανό να κερδίζει στην έξοδο τον Σκάρπο, μετά την σέντρα από αριστερά του Αρβανίτη, όμως η κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους και πάλι στο 12’. Ο Α. Σπανός θα κάνει το σουτ, ο Σκάρπος απομακρύνει προσωρινά και στην επαναφορά μόνος ο Γκάτσης με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων πλασάρει άουτ, σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.

Στο 16’ ο Αντωνάτος στην περιοχή, μετά την σέντρα του Πολυδωράτου δεν προλαβαίνει να κάνει καλά την προβολή και η μπάλα καταλήγει ψηλά άουτ.

Η επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα έρθει μετά από 20’ και τον Γκάτση να πλασάρει αδύναμα στην αγκαλιά του Σκάρπου.

Στο 45’ ο Ακριστινέι θέλει να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ, το οποίο μπλοκάρεται εύκολα από τον Αντωνόπουλο.

Έτσι, το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη, λίγο η κούραση από τα συνεχή παιχνίδια, λίγο η ζέστη, είχαν σαν αποτέλεσμα να πέσει περισσότερο το θέαμα, και να παρακολουθούμε ένα ματς χωρίς ρυθμό, φάσεις και συγκινήσεις.

Ήρθαν και οι συνεχόμενες διακοπές και αυτό το 0-0 θεωρείται απόλυτα δίκαιο, βάσει του τι είδαμε στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 54’ ο Σκούτας, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια, θα μπει στην περιοχή από αριστερά, όμως θα κάνει ένα αδύναμο πλασέ για να μπλοκάρει ο Σκάρπος χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ο Γκάτσης στο 61’ θέλει να απειλήσει την εστία του Σκάρπου με ένα σουτ και την μπάλα τελικά να περνάει άουτ, λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Ο Λυκούδης στο 64’ εκτελεί το φάουλ από δεξιά για να φέρει επικίνδυνα την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, εκεί ο Μαλλιώρης θα κάνει το σουτ, η μπάλα θα σταματήσει στα σώματα των αμυντικών και στη συνέχεια θα απομακρυνθεί.

Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+2’ ο Κρίστο θα κάνει ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής με τον Αντωνόπουλο να μπλοκάρει χωρίς κίνδυνο την μπάλα.

Τέλος στο 90+5’ ο Παπαδόπουλος των γηπεδούχων θα δει την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Καζανά, για ένα σπρώξιμο, εκτός φάσης πάνω στον Μπράτι.

Αυτό το «χρυσό» για τον Παλληξουριακό 0-0, θα είναι το τελικό αποτέλεσμα για την «ερυθρόλευκη» ομάδα του Ηλία Ζερβού στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ένας βαθμός που άξιζε, όπως άλλωστε και στην Βάρδα που τελικά πριν λίγες ημέρες δεν ήρθε.

Στη συνέχεια μένουν πλέον δύο «τελικοί», αυτός της προσεχούς Κυριακής στον Άγιο Αντώνη, με αντίπαλο τον ουραγό Α.Ο. Λεβάντε, που ο Παλληξουριακός θέλει μόνο νίκη και ακολουθεί στο φινάλε, αυτός με την Εράνη, εκτός έδρας στα Φιλιατρά.

Όμως, ας σταθούμε μόνο στο επόμενο και στο τελευταίο θα έχουμε εικόνα μετά από αυτό και το τι θα χρειαστεί (αν χρειάζεται).

Διαιτητής ο κ. Σπ. Καζανάς με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Κοκμοτό και Ελ. Ροκοπάνο από την Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας.

Οι συνθέσεις

Παναιγιάλειος:(Θ. Ανδριόπουλος, Αθανασόπουλος, Βλάχος, Χούσα, Οικονόμου (62’ Μ. Σπανός), Παπαδόπουλος, Κοτσόκολος,  Λιάτος, Αρβανίτης (62’ Κόρμπος), Α. Σπανός, Γκάτσης, Σκούτας.

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός),  Σκάρπος, Κουλούρης, Πολυδωράτος, Κουκοβίνος, Μαλλιώρης, Λεπενιώτης, Λούλουδας (44΄λ.τ. Κρίστο), Λυκούδης, Αντωνάτος (90+4’ Παπαδόπουλος), Ακριστινέι (78’ Συριάτος), Μπράτι.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου