Παρασκευή, Μαΐου 5

Η Pre game της τελευταίας 6ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας....

Φινάλε μεθαύριο Κυριακή 7/5/2023 των playoffs του τοπικού 
πρωταθλήματος  Α’ κατηγορίας με την 6η αγωνιστική

Φινάλε στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας την Κυριακή το απόγευμα, όπου οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση θα αγωνιστούν μόνο για το γόητρο.

Ο πρωταθλητής είναι ήδη γνωστός από την περασμένη αγωνιστική και δεν είναι άλλος από τον συνήθη ύποπτο Παλληξουριακό, ο οποίος διατηρεί τον τίτλο του.

Το ενδιαφέρον όπως είναι λογικό εστιάζεται στο Ληξούρι, κυρίως για την στέψη και τα πανηγύρια των γηπεδούχων.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τον δεύτερο του ειδικού βαθμολογικού πίνακα και την ομάδα που της στέρησε τον τίτλο του κυπελλούχου, Α.Ο. Διλινάτων.

Ένα παιχνίδι γοήτρου ώστε να ολοκληρώσουν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ιδιαίτερα για τους "ερυθρόλευκους", με το αήττητο και "0" παθητικό τερμάτων.

Το άλλο παιχνίδι που επίσης μόνο το γόητρο παίζει, αλλά και πολύ αγγαρεία, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η Εικοσιμία φιλοξενεί τον ουραγό Πυλαριακό.

Και τα δύο είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα.

Τα στατιστικά της περασμένης 5ης αγωνιστικής

Συνολικά στους 2 αγώνες του προγράμματος, σημειώθηκαν 5 τέρματα.

Από αυτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 2, ενώ οι φιλοξενούμενοι 3.

Στις νίκες 1 οι γηπεδούχοι και 1 οι φιλοξενούμενοι.

Αήττητος συνεχίζει και στα playoffs μετά από 21 αγώνες ο Παλληξουριακός.

Την καλύτερη άμυνα, διαθέτει με 0 τέρματα παθητικό ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός.

Την καλύτερη επίθεση με 11 τέρματα στο ενεργητικό του, επίσης ο Α.Ο. Διλινάτων.

Τη χειρότερη επίθεση ο Πυλαριακός με 0 τέρματα ενεργητικό.

Την χειρότερη άμυνα επίσης ο Πυλαριακός με 18 γκολ παθητικό!!

Τις περισσότερες νίκες (4) έχουν πετύχει οι Α.Ο. Παλληξουριακός και Α.Ο. Διλινάτων.

Τις περισσότερες ήττες (5) έχει δεχθεί ο Πυλαριακός!

Τις περισσότερες ισοπαλίες οι Παλληξουριακός - Εικοσιμία που έχουν από 1.

         

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Κυριακή 7-5-2023  ώρα:17:00

Δημοτικό Ληξουρίου "ΑΟ Παλληξουριακός"

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Διλινάτων

Βουτσινάς

Άγγελος

Χαρίση Κ.

Κομητόπουλος Π.

2.

Κυριακή 7-5-2023  ώρα:17:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Πλαχούρας Στ.

Ματιάτος Ν.

Το ρεπορτάζ της 6ης τελευταίας αγωνιστικής

Κυριακή  7/5/2023

Με το παιχνίδι ανάμεσα πρωταθλητή 2022-2023 Παλληξουριακό και στον κυπελλούχο Α.Ο. Διλινάτων, την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Ληξουρίου, ανοίγει η αυλαία της 6ης αγωνιστικής των playoffs και ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της τοπικής Α' κατηγορίας.

Ένα παιχνίδι που φέρνει στις θύμισες μας αυτό του τελικού του τοπικού κυπέλλου, όταν η ομάδα των Διλινάτων ήταν η νικήτρια, αφαιρώντας τον τίτλο από τον αντίπαλο της.

Ένα ντέρμπι στο οποίο μπορεί να μην υπάρχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού ο πρωταθλητής κρίθηκε μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ξανά ο τίτλος, όπως προαναφέραμε ανήκει στους "ερυθρόλευκους".

Όμως το αγωνιστικό του είναι τεράστιο, αφού σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα του Ληξουρίου, εκτός της άτυπης ρεβάνς της απώλειας του κυπέλλου, θέλει να διατηρήσει κάποια ρεκόρ, όπως το αήττητο της το οποίο κρατάει από 5/5/2019 (τελευταία ήττα από τους Πρόννους), αλλά και το "0" στην εστία της σε αυτή τη σειρά!

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι που τον τελευταίο καιρό τα πηγαίνουν πολύ καλά, κέρδισαν με το σπαθί τους το κύπελλο, την δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη και στο Ληξούρι θα πάνε να διεκδικήσουν ότι καλύτερο τους αναλογεί, να φανούν ανταγωνιστικοί, απέναντι στους πρωταθλητές και να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, η οποία χαρακτηρίζεται πετυχημένη σύμφωνα με όσα κατέκτησε.

Οι γηπεδούχοι, μέχρι τώρα στα πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει στη σειρά, μετρούν 4 νίκες και 1 ισοπαλία, αποτελέσματα που τους έδωσαν ήδη τον φετινό τίτλο της κατηγορίας και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους, στους αγώνες προβιβασμού στην Γ' Εθνική για την περίοδο 2023-2024.

Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια παιχνίδια έχουν απολογισμό 4 νίκες - 1 ήττα και ευρίσκονται στη 2η θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα (εκεί θα τερματίσουν ανεξάρτητα του αποτελέσματος του συγκεκριμένου αγώνα).

Στο "Α.Ο. Παλληξουριακός" την Κυριακή το απόγευμα περιμένουμε ένα καλό και ενδιαφέρον παιχνίδι από τις δύο καλύτερες, βάσει αποτελεσμάτων, ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου.

Και οι δύο διατηρούν τις δικές τους πιθανότητες. Όμως οι πρωταθλητές με όπλο την έδρα και την ποιότητα τους διατηρούν το προβάδισμα και τον τίτλο του φαβορί!

Ελπίζουμε να παρακολουθήσουμε ένα καλό παιχνίδι, ενώ και για τον Ηλία Ζερβό θα είναι η ευκαιρία για ένα καλό τεστ, ενόψει της συμμετοχής της ομάδας του σε λίγες ημέρες στα μπαράζ ανόδου.

Οι παραπάνω αντίπαλοι θα συναντηθούν για 5η μεταξύ τους φέτος φορά και συγκεκριμένα:

Στην κανονική διάρκεια στο παιχνίδι του α' γύρου είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1 σε αυτό του β' γύρου στο Ληξούρι ο Παλληξουριακός είχε πάρει τη νίκη με σκορ 3-0.

Στον α' γύρο της σειράς στο ουδέτερο Σκάλας, λόγω τιμωρίας της έδρας των Διλινάτων, είχε επικρατήσει με σκορ 2-0 σε ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίου ουσιαστικά τους έδωσε τον τίτλο!

Τέλος, στον περιβόητο τελικό που διεξήχθη σε δυο δόσεις, τα Διλινάτα ήταν οι κυπελλούχοι στα πέναλτι και τελικό σκορ 4-3!

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με την κ. Κ. Χαρίση και τον κ. Π. Κομητόπουλο

         

Το πρόγραμμα της 6ης τελευταίας αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα και ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπου ο Α.Ο. Εικοσιμίας θα φιλοξενήσει τον ουραγό Πυλαριακό, με μοναδικό στόχο να ολοκληρώσει νικηφόρα την σεζόν, που δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού έμεινε χωρίς τίτλο και αυτή τη σεζόν.

Μιλάμε για ένα παιχνίδι εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά, αγγαρεία για τις δύο ομάδες, μιας και η απογοήτευση στα αντίπαλα "στρατόπεδα" είναι μεγάλη.

Για τους γηπεδούχους, η απώλεια των φετινών στόχων και η 3η θέση στην τελική κατάταξη μόνο χαμόγελα δεν μπορεί να φέρει, σε μια νεανική χρονιά πάντως, με υποσχέσεις για το μέλλον που σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη, ειδικά στην κανονική διάρκεια, ενώ και για τους φιλοξενούμενους η 4η θέση στην τελική κατάταξη με ισάριθμες ήττες στα 5 μέχρι τώρα παιχνίδια της και μάλιστα χωρίς την επιτυχία ενός γκολ φέρνει μια μικρή απογοήτευση, αν και η συμμετοχή της στα playoffs, είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο, μετά την περσινή 2η θέση.

Οι γηπεδούχοι, στα 5 παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα, μετρούν 1 νίκη - 1 ισοπαλία - 3 ήττες και βρίσκονται στην 3η θέση της ειδικής βαθμολογικής κατάταξης, όπου και θα τερματίσουν, ότι και αν συμβεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο απολογισμός των φιλοξενούμενων στη σειρά είναι αρνητικός, αφού στα ίδια παιχνίδια μετρούν ισάριθμες ήττες και βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα. Θέση την οποία δεν μπορούν να αλλάξουν!

Τη φετινή περίοδο, Εικοσιμία - Πυλαριακός θα συναντηθούν για 4η φορά σε μεταξύ τους παιχνίδι.
Στις τρεις προηγούμενες οι γηπεδούχοι διατηρούν το απόλυτο 3Χ3!

Στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας στο ίδιο γήπεδο, η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου είχε επικρατήσει δύσκολα στο τέλος με σκορ 2-1, ενώ στον δεύτερο στα Μακρυώτικα και πάλι είχε πάρει τότε ένα εύκολο τρίποντο με 4-1.

Τέλος, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς είχε πάρει μια εύκολη επίσης νίκη στην έδρα του αντιπάλου της με σκορ 5-0.

Φαίνεται ότι οι "κυανόλευκοι"έχουν πάρει τον "αέρα" των αντιπάλων τους και μένει να δούμε τι θα δώσει η τελευταία φετινή μεταξύ τους αναμέτρηση.

Στα Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, την Κυριακή το απόγευμα περιμένουμε ένα ανοικτό, ελεύθερο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να  έχουν τον πρώτο λόγο.

Οι φιλοξενούμενοι, θα προσπαθήσουν, όχι μόνο να φανούν ανταγωνιστικοί αλλά και για το καλύτερο, απέναντι σε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα.

Έτσι, ελπίζουμε να παρακολουθήσουμε καλό θέαμα και γιατί όχι και αρκετά γκολ.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με τον κ. Στ. Πλαχούρα και την κ. Ιρ. Δούλου

         

Η ειδική βαθμολογία

Θέση

Ομάδες

Βαθμ.

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

17

5

4

1

0

10 - 00

2.

Α.Ο. Διλινάτα

13

5

4

0

1

11 - 03

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας

06

5

1

1

3

06 - 06

4.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

00

5

0

0

5

00 - 18

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου