Σάββατο, Μαΐου 20

(Επ)άνοδος στη «μεγάλη» κατηγορία για την Πρόοδο με 5αρα στον Α.Ο.Κ.Ι.

Φινάλε είχαμε σήμερα το πρωί στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και μαζί την ολοκλήρωση της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα σε ένα παιχνίδι που πριν την έναρξη του θύμιζε «τελικό», μεταξύ Προόδου Ιθάκης – Α.Ο.Κ.Ι., στο Δημοτικό Σταυρού, το αποτέλεσμα του οποίου θα έδινε το δεύτερο «εισιτήριο» (επ)ανόδου σε μία από τις δύο ομάδες και η οποία θα ακολουθούσε τον πρωταθλητή Οδυσσέα στην Α’ κατηγορία, δίκαια νικήτρια ήταν η γηπεδούχος Πρόοδος!

Η ομάδα του Κ. Πίππου, πανηγύρισε την επιστροφή της στην Α’ κατηγορία, με τον καλύτερο τρόπο και τη νίκη με το ευρύ σκορ των 5-0!

Έτσι, το «δίδυμο» των ομάδων που ανέρχονται στη «μεγάλη» κατηγορία είναι Θιακιώτικο!

Οι φιλοξενούμενοι, ύστερα από 8 χρόνια απουσίας από το τοπικό ποδόσφαιρο, δεν μπόρεσαν, έστω και την τελευταία στιγμή να «κλέψουν» στην έδρα των αντιπάλων τους την 2η θέση, που θα τους έστελνε στη «μεγάλη» κατηγορία, με αποτέλεσμα να αγωνιστούν εκτός απροόπτου, εκ νέου στην ίδια κατηγορία την προσεχή περίοδο.

Σε γενικές γραμμές, στο «Νίκος Ραυτόπουλος» στον Σταυρό της Ιθάκης, παρακολουθήσαμε ένα καλό θα λέγαμε και ανοικτό παιχνίδι, τους γηπεδούχους, καλύτερους και πολύ παραγωγικούς, να εκμεταλλεύονται την έδρα και την εμπειρία τους, να παίρνουν ένα εύκολο τρίποντο και μαζί την επάνοδο τους στην Α’ κατηγορία, όπως προαναφέραμε.

Οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν, ιδιαίτερα στην αρχή του παιχνιδιού, όπου μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμη και το προβάδισμα στο σκορ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ανατρέψουν τα δεδομένα, ενώ και οι πολλές απουσίες τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν επέτρεπαν μεγάλη αισιοδοξία.

Σίγουρα, με τη συμμετοχή τους κέρδισαν πολλές εμπειρίες για το μέλλον, μιας και αποτελούν μια πολύ νεανική ομάδα.

Τα γκολ

Οι γηπεδούχοι, θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 στο 28’, όταν ο Τόφαλος θα περάσει ωραία την κάθετη πάσα στον Αρταβάνη και ο τελευταίος με σουτ, μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αλυσανδράτου.

Λίγο πριν και συγκεκριμένα στο 20’ ο Α.Ο.Κ.Ι. είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, με τον Δημ. Πολλάτο να πλασάρει από κοντά τον Τσιντήλα και την μπάλα να περνάει, λίγο έξω από την εστία των γηπεδούχων άουτ.

Στο 34’ θα έρθει και το 2-0 και κάπου εκεί μπαίνει τέλος στα όνειρα των «μελανόλευκων» της Κεφαλονιάς για την πολυπόθητη άνοδο στην Α’ κατηγορία, ενώ θα διώξει και το άγχος από την πλευρά των γηπεδούχων.

Ο Πάτερης, εκτελεί το πλάγιο στον Αρταβάνη, αυτός θα πάρει την πρώτη κεφαλιά και ο Αντ. Παπαδόπουλος εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια, από το ύψος της μικρής περιοχής, με κοντινό πλασέ θα νικήσει τον Αλυσανδράτο και θα «κλειδώσει» ουσιαστικά τη νίκη - άνοδο της ομάδας του.

Αυτό το 2-0 δεν θα αλλάξει μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου και οι γηπεδούχοι θα κάνουν ημίχρονο με σκορ ασφαλείας.

Στην επανάληψη και στο 55’, ο Αντ. Παπαδόπουλος και πάλι θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στη σημερινή συνάντηση και το 3-0 για τους γηπεδούχους.

Μετά από την σέντρα του Ηλιόπουλου, στην πλάτη της άμυνας του Α.Ο.Κ.Ι., ο έμπειρος ποδοσφαιριστής της Προόδου, θα κατεβάσει την μπάλα με το στήθος και θα πλασάρει εύστοχα.

Μια ωραία συνεργασία Μπραχίμι - Ηλιόπουλου στο 62’ θα φέρει το 4-0, όταν ο τελευταίος θα κάνει την σέντρα και ο νεαρός Μαγρίπης στο δεύτερο δοκάρι, με δυνατή καρφωτή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα για 4η φορά στα δίχτυα του Αλυσανδράτου.

Το «κερασάκι» στην τούρτα, θα βάλει στο 70’ ο έμπειρος μέσος των γηπεδούχων Β. Πρεβεζιάνος, με την επιτυχία ενός ακόμη γκολ για την ομάδα του.

Στη νέα συνεργασία, αυτή την φορά μεταξύ Αρταβάνη - Πρεβεζιάνου, ο τελευταίος θα μπει στην περιοχή και θα πλασάρει εύστοχα και ψύχραιμα τον Αλυσανδράτο για το 5-0!

Αυτό το γκολ θα είναι το τελευταίο για τον Βασίλη Πρεβεζιάνο με τη φανέλα της αγαπημένης του Προόδου Ιθάκης, αφού όπως δήλωσε μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι, αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Ότι και να γράψεις για τον Βασίλη και τι έχει πετύχει στο γήπεδα, θα είναι πραγματικά λίγο.

Από μικρό παιδί, μέχρι τώρα στα 51 του, ήταν και παραμένει πρότυπο αθλητή, οικογενειάρχη και ανθρώπου. Παράδειγμα προς μίμηση.

Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του τόσο στις μικτές ομάδες νέων, της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., όσο και σε αυτές της Regions cup και πραγματικά έχω πολλά να θυμάμαι για το ταλέντο, την ποιότητα του χαρακτήρα, όπως και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο με το οποίο ήταν παθιασμένος!

Βασίλη, εμείς, το Ιθακήσιο, αλλά και γενικότερα το τοπικό μας ποδόσφαιρο σε ευχαριστούν για όσα έδωσες και σίγουρα για την Πρόοδο, είναι δεδομένο ότι, θα σου δώσει θέση και κίνητρα να βοηθήσεις, από άλλο πόστο τα νεαρά κυρίως παιδιά, της όμορφης Ιθάκης μας!

Κλείνοντας η υπόσχεση μου είναι για μια άμεση συνέντευξη, όπου εκεί θα έχουμε να θυμηθούμε και να πούμε πολλά.

Για να επανέλθουμε στα του αγώνα αυτό το 5-0 θα είναι το τελικό στον Σταυρό και στέλνει την ομάδα από το Βαθύ ξανά στην Α' τοπική κατηγορία, μετά από 4 χρόνια. Στην Β' φέτος ή και εκτός δράσης τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος να δώσουμε συγχαρητήρια στις δύο Ιθακήσιες ομάδες που κέρδισαν την επάνοδο τους στη νέα Α’ κατηγορία, αλλά και στον Α.Ο.Κ.Ι., ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο και τα πιτσιρίκια να δείχνουν σπουδαίο ταλέντο.

Να ευχηθούμε Καλό καλοκαίρι σε όλους, στους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες, στους εργαζόμενους ποδοσφαιριστές στον τουρισμό καλή δύναμη και του χρόνου να επιστρέψουμε ακόμη πιο δυνατοί, ο καθένας από τη δική του πλευρά.

Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και κ. Ε. Πόρτολο (φίλαθλο).

Οι συνθέσεις

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Γ. Τσιντήλας, Μπραχίμι (75' Sula), Πάτερης (75' Μωραΐτης), Μανωλόπουλος, Πίππος Α., Πρεβεζιάνος, Ηλιόπουλος Β. (75' Κωστόπουλος), Αρταβάνης, Παπαδόπουλος (50' Μαγρίπης), Τόφαλος, Ηλιόπουλος Χ. (50' Bushi).

Α.Ο.Κ.Ι.:(Δ. Ζησιμάτος), Αλυσανδράτος, Βλάντι, Πίρρα, Σπυράτος, Πλατανίτης, Ρεπούσης (75' Βασιλάτος), Χαραλαμπέλης (70' Μπίντα) Πολλάτος Δημ. (75' Τσελάι), Χοτζάι, θεοδωράτος, Μεσσάρης Λ. (46' Σταθάτος).

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου