Πέμπτη, Μαΐου 25

Ενημέρωση και διαβούλευση για ανάπλαση της παραλιακής ζώνης ζητάει ο Ν.Ο. Αργοστολίου

Προς: Δήμαρχο

 Λιμενικό Ταμείο

 Λιμενάρχη

 Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

 Επιτροπή ποιότητας ζωής

 Επικεφαλείς Συνδυασμών Δημοτικού Συμβουλίου

 Δημοτική Κοινότητα

Μετά από πρόσφατη ανάρτηση σε τοπικό μέσο ενημέρωσης σχετικά με την ανάθεση σε εργολάβο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης από το μνημείο  Καββαδία έως το Λιμεναρχείο, επιβεβαιώθηκε ότι η ανάπλαση της περιοχής έχει μπει στην τελική ευθεία και τελικά θα προχωρήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι όπως προκύπτει από δημοσιογραφικές διαρροές η ανάπλαση αυτή φαίνεται να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ. Το γεγονός ότι μιλάμε για δημοσιογραφικές διαρροές είναι η καρδιά του προβλήματος καθώς η Δημοτική Αρχή σε όλα τα αρμόδια κλιμάκια της αρνείται  μέχρι σήμερα να ενημερώσει τον ΝΟΑ για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν και τον βαθμό που τυχόν θα επηρεάσουν τα εγκαταστάσεις μας. Η άρνηση απάντησης στις πολυάριθμες εκκλήσεις μας για απλή ενημέρωση και διαβούλευση αποτελεί πρακτική αντίθετη προς μια ευνομούμενη Αρχή Ευρωπαϊκού κράτους.

Δεν δεχόμαστε όμως τετελεσμένες καταστάσεις.

Δεν δεχόμαστε την περιφρόνηση απέναντι μας και την αγνόηση μας όταν ζητάμε απεγνωσμένα επί δύο 2 χρόνια μία από κοινού συνάντηση με οποιονδήποτε αρμόδιο προς ενημέρωση μας για το MASTER PLAN της διαμόρφωσης της παραλιακής ζώνης την ώρα που είμαστε θιγόμενοι και γι αυτό μας αφορά ακόμη περισσότερο. Περιφρόνηση και απαξίωση όταν επί  5 χρόνια ζητάμε από Λιμενικό Ταμείο-Δήμο-Περιφέρεια-Βουλευτή να γίνουν απλά έργα βελτίωσης και εξωραϊσμού της περιοχής και των εγκαταστάσεων μας και ποτέ δεν λάβαμε ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Η παραπάνω πρακτική δεν μπορεί να εξηγηθεί ορθολογικά και μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Ίσως παραλαμβάνοντας τον  μίτο από την ανάρτηση του κου Τρωιάνου, η μόνη πιθανή ερμηνεία να είναι ότι στο βωμό του βραχυπρόθεσμου και κοντόφθαλμου κέρδους ας πετάξουμε ΝΟΑ-περιουσία του-παιδιά-γονείς-πολιτισμό-αθλητισμό-ιστορία-φυσιογνωμία πόλης στο δρόμο.

Ζητάμε για ακόμη μία φορά  να γίνει διαβούλευση μεταξύ τεχνικών υπηρεσιών Δήμου, δημοτικού συμβουλίου, ποιότητας ζωής, Ν.Ο.Αργοστολίου και δημοτικής κοινότητας Αργοστολίου για την από κοινού συμφωνία ώστε να μην διακοπεί και να συνεχίσει η λειτουργία των εγκαταστάσεων μας αδιάκοπα και χωρίς προβλήματα. Να τεθούν και γνωστοποιηθούν τα χρονοδιαγράμματα που θα αφορούν την πρόοδο των έργων με την συμμετοχή μας στις διαβουλεύσεις, χωρίς ούτε μία μέρα παύσης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων μας.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και υπογραμμίσουμε ότι ποτέ δεν φέραμε αντίρρηση στην πρόοδο και στην αρχή του εξωραϊσμού και των βελτιώσεων της περιοχής πλην όμως βρισκόμαστε σε άγνοια και δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για τις διεργασίες που μας αφορούν άμεσα και σοβαρότατα.

Κοιν.: Περιφέρεια

Αντιπεριφέρεια

Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου