Τετάρτη, Μαΐου 17

Πρεμιέρα με πολλές υποσχέσεις από τον εντυπωσιακό Παλληξουριακό... με το δεξί 1-0 τον Αμυκλιακό

Ένας εντυπωσιακός και πολύ ποιοτικός Παλληξουριακός, σήμερα το μεσημέρι, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική κατηγορία περιόδου 2023-2024 και στη δική του πρεμιέρα, θα πάρει πολύ σημαντική νίκη με σκορ 1-0 επί του Αμυκλιακού, ύστερα από μια μεγάλη εμφάνιση, και θα μπει με το δεξί στη σειρά.

Η ομάδα της Κεφαλονιάς, αρκετά διαβασμένη στο παιχνίδι του αντιπάλου της, μαεστρικά στημένη από τον Ηλία Ζερβό και έτοιμη να διαφυλάξει την έδρα της, πίεσε σε όλο το γήπεδο, αν εξαιρεθεί το πρώτο αναγνωριστικό 15λεπτο που το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, ήταν η κυρίαρχη του γηπέδου, ιδιαίτερα στο β’ 45λεπτο, όπου δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο της για κάτι καλό, αν και προσπάθησε να κάνει τη ζημιά, χτυπώντας στην κόντρα.

Ο Παλληξουριακός, έτρεξε ασταμάτητα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, φάνηκε να έχει κερδίσει πολλά από την περυσινή του παρουσία στην ίδια διοργάνωση, έδειξε πολύ πιο έμπειρος, ήξερε που θα χτυπήσει τον αντίπαλο, σε ένα παιχνίδι που είχε την υπεροχή, έφτιαξε σημαντικές ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια και τελικά πήρε αυτό που του άξιζε, μετά από μια μεγάλη εμφάνιση.

Όμως στο πρώτο 45λεπτο και οι φιλοξενούμενοι, που έδειξαν καλά στοιχεία, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν αποφασιστικό Παλληξουριακό, είχαν τις δικές τους καλές ευκαιρίες, αλλά ήταν άστοχοι σε ισάριθμες κοντινές κεφαλιές.

Τώρα, όλο το βάρος πέφτει στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής πάλι στο Ληξούρι με αντίπαλο τον Α.Σ. Λεωνιδίου.

Ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, στο οποίο αν καταφέρει να πετύχει το 2Χ2, θα δώσει στην ομάδα του Ηλία Ζερβού πλεονέκτημα και θα την κάνει φαβορί για το ένα από τα τρία εισιτήρια ανόδου.

Φάσεις και γκολ

Στο 13’ ο Μπράτι με ένα γέμισμα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, θα προσπαθήσει να βρει τον Λεπενιώτη απέναντι από τον Τρακάκη, όμως ο επιθετικός των γηπεδούχων δεν προλαβαίνει στην προβολή και έτσι μπλοκάρει την μπάλα ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 22’ όταν μετά, από ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ του Μπράτι, μέσα από την περιοχή η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ.

Ο Μπράτι στο 25’ εκτελεί το φάουλ από δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, εκεί ο Λεπενιώτης από καλή θέση με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα άουτ.

Μετά από 2’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν σημαντική ευκαιρία για το προβάδισμα.

Ο Λάτσης θα βγάλει τη σέντρα από αριστερά στην περιοχή, εκεί αμαρκάριστος ο Ξιφαράς θα πιάσει μια κεφαλιά, αλλά θα αστοχήσει σπαταλώντας μια σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του.

Νέα ευκαιρία για την ομάδα του Κ. Οικονόμου όταν σε μια ίδια φάση στο 33’, με τον Βλαχαβιώλο αυτή την φορά να βγάζει τη σέντρα και τον Λαζαρίδη να αστοχεί και αυτός με τον ίδιο τρόπο απέναντι από τον Σκάρπο.

Σε μια ωραία συνεργασία Μπράτι – Λυκούδη  - Λεπενιώτη στο 42’, ο τελευταίος θα κάνει το σουτ, όμως θα σταθεί άτυχος αφού η μπάλα κοντράρει σε σώματα αμυντικών και καταλήγει στη συνέχεια κόρνερ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι, θα πάμε με «κουλούρια» στο ημίχρονο, η οξυδέρκεια και η ποιότητα του καλύτερου παίκτη του γηπέδου Μέλι Μπράτι, θα δώσει προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους».

Συγκεκριμένα, ο επιθετικός του Παλληξουριακού με μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή και πλάγια αριστερά και ενώ όλοι περίμεναν να «κόψει» την μπάλα, αυτός λίγο πριν την γραμμή του άουτ, θα κάνει ένα πανέξυπνο τεχνικό πλασέ με το οποίο αιφνιδιάζει τον Τρακάκη και στέλνει την μπάλα στην δεξιά του γωνία και στα δίχτυα για το 1-0, μέσα σε πανηγύρια. Ένα γκολ που αποδείχθηκε "χρυσό" για τους γηπεδούχους.

Να πούμε εδώ ότι, το γκολ αυτό ο σκόρερ το αφιέρωσε, αρκετά μάλιστα συγκινημένος στην γιαγιά του, την οποία έχασε πριν λίγες ημέρες.

Έτσι, το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.

Στην επανάληψη, ο Παλληξουριακός πιο «φρέσκος» θα είναι η ομάδα που θα έχει την κατοχή, τις ευκαιρίες, αλλά και την ατυχία να βλέπει τη μπάλα να σταματάει δύο φορές, στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τρακάκη!

Και πάλι ο Μπράτι, πηγή κινδύνων για την αντίπαλη εστία, στο 46’, μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια, θα σουτάρει συρτά, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τρακάκη άουτ.

Στο 51’ ο Πολυδωράτος θα βρει στην περιοχή τον Μπράτι, όμως το σουτ που επιχειρεί με καλές προϋποθέσεις, θα σταματήσει στα σώματα των αμυντικών.

Μετά από ένα 10λεπτο, οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν και πάλι, με τον Συριάτο να πιάνει μια κοντινή κεφαλιά και η μπάλα να καταλήγει άουτ, πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 65’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν τον καλύτερο μέχρι εκείνη την στιγμή ποδοσφαιριστή τους τον Μέλι Μπράτι, ο οποίος θα αποχωρήσει με ένα πρόβλημα μικροτραυματισμού (δεν είναι κάτι ανησυχητικό).

Στο 66’ ο Λεπενιώτης από δεξιά, θα βρει παράλληλα στα όρια της περιοχής τον Λυκούδη, με τον τελευταίο όμως να κάνει κακό σουτ και η μπάλα  να καταλήγει άουτ.

Σε μια ίδια φάση, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, στο 73’ το σουτ του Λυκούδη θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τρακάκη.

Την ίδια τύχη, θα έχει ένα νέο σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή, που ήταν διπλά άτυχος, στο 86’. Αυτή την φορά με δυνατή μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι του Ληξουριού, τον γηπεδούχο Παλληξουριακό να μπαίνει με το δεξί στη σειρά, αλλά και με πολύ αισιοδοξία για το μέλλον.

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη που του δίνει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θα τα καταφέρει, όχι μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά από αυτή τη μεγάλη εμφάνιση του, ότι φέτος είναι η σειρά του! Αρκεί η σημερινή του παρουσία να έχει ανάλογη  συνέχεια.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, θριαμβευτές της πρεμιέρας με τη νίκη τους επί του φαβορί Εράνης Φιλιατρών, προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα και προσέχοντας την άμυνα του να «κλέψει» κάτι από αυτό το παιχνίδι, όμως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Παλληξουριακό σήμερα, που χωρίς υπερβολή, έκανε την ώρα που χρειάστηκε άλλωστε, το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

Τώρα, όλο το βάρος πλέον, αναμένεται να πέσει από τον Ηλία Ζερβό, στην προετοιμασία της ομάδας για τη δεύτερη νίκη της την επόμενη Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τον Α.Σ. Λεωνιδίου.

Διαιτητής ο κ. Σπ. Καζανάς με βοηθούς τους κ.κ. Ι Μπάκας και Ε. Ροκοπάνος. Πέρασε σχεδόν απαρατήρητος!

Οι συνθέσεις

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Σκάρπος, Πολυδωράτος, Jarzebak, Μαλλιώρης, Λυκούδης (90’ Αντωνάτος), Κουκουβίνος, Μπράτι (65’ λ.τ. Κρίστο), Χατζιάι (49’ λ.τ. Λουλούδας), Λεπενιώτης, Συριάτος, Κουλούρης.

Αμυκλιακός:(Κ. Οικονόμου), Τρακάκης, Τσακωνάκος, Βαχαβιώλος, Θεοδωρόπουλος (75’ Λάσκος), Ζώης, Σπυρόπουλος (60’ Πλατάνας), Μανίκας, Κρεββατάς, Ξιφαράς (75 Φίσκα), Λαζαρίδης (55’ Παντούδης), Λάτσης.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου