Κυριακή, Μαΐου 7

Επάνοδος στην Α’ κατηγορία για τον Οδυσσέα Ιθάκης 3-2 τον Α.Ο.Κ.Ι.

Συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα σε αυτή τη σειρά ο Οδυσσέας Ιθάκης, αφού και σήμερα το πρωί στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας θα πετύχει δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί του Α.Ο.Κ.Ι., με σκορ 3-2 και 3η στη σειρά σε ισάριθμα παιχνίδια.

Μια νίκη, η οποία αρχικά ισοδυναμεί με την επάνοδο του στη «μεγάλη» κατηγορία, αφού αποσπάστηκε των αντιπάλων του σημερινού και Προόδου 5 και 6 βαθμούς αντίστοιχα και παράλληλα θα βρεθεί μία ανάσα από τον τίτλο.

Όσον αφορά το δεύτερο «εισιτήριο» που οδηγεί στην ίδια κατηγορία, αναμένεται μεγάλη «μάχη» στις δύο αγωνιστικές που ακολουθούν μεταξύ Προόδου και Α.Ο.Κ.Ι..

Πραγματικά εντυπωσιακή η πορεία για την ομάδα του Σπ. Ζερβού, η οποία μπήκε στη σειρά σαν αουτσάιντερ, χωρίς να έχει πάρει κάποιον βαθμό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μετρώντας ισάριθμες ήττες στα 4 παιχνίδια που έδωσε, ενώ στα playoffs μπήκε με μόλις 1, αυτόν που της έδινε η σειρά για την 3η θέση που κατέλαβε στην 1η φάση και μέχρι τώρα, μετράει ένα εντυπωσιακό 3Χ3 απόλυτο νικών!!

Αντίθετα για τον Α.Ο.Κ.Ι., μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από το σημερινό του αντίπαλο βρίσκεται σε δύσκολη θέση, έχοντας μάλιστα την επόμενη αγωνιστική το ρεπό του και κινδυνεύει να μείνει εκτός Α’ κατηγορίας.

Όμως, όπως και να έχει, το παιχνίδι στο φινάλε με την Πρόοδο, αναμένεται να κρίνει οριστικά το ποια από τις δύο ομάδες θα ακολουθήσει τους «κιτρινόμαυρους» της Βόρειας Ιθάκης και θα αγωνίζεται στην ανώτερη κατηγορία.

Πολύ ζωηρό λοιπόν το ενδιαφέρον για τη δεύτερη ομάδα και οι δύο αγωνιστικές που απομένουν αναμένονται «καυτές»!

Να θυμίσουμε ότι σε αυτές θα έχουμε τα εξής παιχνίδια:

Την επόμενη (Τετάρτη 10/5) στο τοπικό της Ιθάκης, Οδυσσέας - Πρόοδος και τον Α.Ο.Κ.Ι να έχει ρεπό, ενώ στο φινάλε (Κυριακή 14/5) το μεγάλο παιχνίδι Προόδου - Α.Ο.Κ.Ι. και ρεπό για τον Οδυσσέα.

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος του σημερινού αγώνα στο Δημοτικό Σταυρού, παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό, ενδιαφέρον και ισορροπημένο παιχνίδι, με πολλά γκολ, δύναμη, πάθος και τους γηπεδούχους πιο έμπειρους, να πανηγυρίζουν το τρίτο τους και ιστορικό τρίποντο στη σειρά!

Τα γκολ

Στο 13’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0. Ο Φατούρος εκτελεί το πλάγιο για τον Λεκατσά και αυτός με ωραίο σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου όμως, θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 35’ με σουτ του Δημ. Πολλάτου για το 1-1.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισού, οι πρωτοπόροι θα πάρουν και πάλι το προβάδισμα με σουτ του Π. Προσαλέντη, μέσα από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κούσια για το 2-1.

Αυτό το 2-1 θα είναι και σκορ ημιχρόνου στον Σταυρό.

Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 61’ η ομάδα του Σπ. Ζερβού θα ανεβάσει τη διαφορά στο σκορ και συγκεκριμένα στο 3-1, σε μια άτυχη στιγμή για τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Ο Νίκος Προσαλέντης εκτός περιοχής, θα πιάσει ένα δυνατό σουτ, η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Α.Ο.Κ.Ι., στην επιστροφή της θα βρει στην πλάτη του Κούσια και θα καταλήξει στα δίχτυα, αφού πρώτα βρει στο δεξί δοκάρι για να έχουμε έτσι το αυτογκόλ.

Και στο 80’ οι «μελανόλευκοι» θα μειώσουν σε 3-2 και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, του Δημ. Πολλάτου και πάλι.

Ωστόσο, στον υπόλοιπο χρόνο που απέμεινε το 3-2 δεν άλλαξε και παρέμεινε σαν τελικό στο ντέρμπι.

Στο τέλος, όπως ήταν φυσικό, δικαιολογημένα ξεκίνησαν πρόωρα τα πανηγύρια για την άνοδο και την πολύ πιθανή κατάκτηση του φετινού τίτλου από τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι φέτος επανήλθαν στην αγωνιστική δράση, παράλληλα με την επιστροφή τους στην Α’ κατηγορία, μετά από 5 χρόνια και συγκεκριμένα από την περίοδο 2018-2019, όταν είχαν υποβιβαστεί.

Την περίοδο 2020-2021 που ανήκε και θα συμμετείχε στη «μεγάλη» κατηγορία το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε ποτέ, αφού ματαιώθηκε λόγω covid!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τις κ.κ. Κ. Χαρίση και κ. Ιρ. Δούλου.

Οι συνθέσεις

Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Πανταζόπουλος, Βασιλόπουλος, Plepi Β. (47’ Μετσάνι), Τσίρος, Προσαλέντης Π., Προσαλέντης Γ. (80’ Βλησμάς), Λεκατσάς, Φατούρος (63’ Plepi E.), Κουτσουβέλης (85’ Μαλιακρίδας), Προσαλέντης Ν., Cela.

Α.Ο.Κ.Ι.:(Δ. Ζησιμάτος), Κούσιας, Βλάντι, Θεοδωράτος, Σταθάτος (75’ Χοτζάι), Ρεπούσης, Χαραλαμπέλης, Σπυράτος, Πολλάτος Δημ., Στρατιώτης (63’ Βασιλάτος), Πλατανίτης, Μπουγάς.

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου