Τρίτη, Μαΐου 30

Pregame της 5ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στον 5ο όμιλο.... Στο Αίγιο ο Παλληξουριακός

5η αγωνιστική των μπαράζ προβιβασμού για άνοδο στη Γ' Εθνική και τον πρωταθλητή μας, Παλληξουριακό να αντιμετωπίζει σε ένα ακόμη πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, τον αήττητο Παναιγιάλειο, πρωταθλητή Ε.Π.Σ. Αχαΐας στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου.

Αγωνιστική δράση επίσης θα έχουμε σε Σπάρτη και Λεωνίδι.

Η Εράνη Φιλιατρών έχει ρεπό αυτή την αγωνιστική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Τετάρτη  31-5-2023  ώρα:17:00

Δημοτικό Λεωνιδίου

Α.Σ. Λεωνιδίου - Α.Ο. Λεβάντε

Βαρτσάκης

Δημήτριος

Αντωνόπουλος Α.

Μπουρίκας Χρ.

(Μεσσηνίας)

2.

Τετάρτη 31-5-2023  ώρα:17:00

Ενωσιακό Ε.Π.Σ. Αρκαδίας

Π.Σ. Αμυκλιακός - Π.Α.Ο. Βάρδας

Κολιμπίρης

Παναγιώτης

Νικολόπουλος Π.

Καραμπέτσας Χρ.

(Μεσσηνίας)

3.

Τετάρτη 31-5-2023  ώρα:16:00

Δημοτικό Αιγίου

Παναιγιάλειος - Α.Ο. Παλληξουριακός

Καζανάς

Σπύρος

Κομκοτός Ι.

Ροκοπάνος Ελ.

(Αιτωλοακ/νίας)

          

Νέα δύσκολη αποστολή για τον πρωταθλητή μας Α.Ο. Παλληξουριακό.

Αυτή την φορά θα ταξιδέψει στο Αίγιο, όπου αύριο Τετάρτη το απόγευμα στις 4 μ.μ., στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των μπαράζ προβιβασμού στη Γ’ εθνική κατηγορία, θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Στάδιο της Αχαϊκής πόλης από τη δυνατή ομάδα του πρωτοπόρου και αήττητου Παναιγιαλείου.

Σίγουρα δύσκολο και μάλιστα δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας με ένα από τα πρώτα φαβορί, όχι μόνο για την άνοδο, αλλά και για την πρωτιά στον 5ο όμιλο και με ότι έχει να κάνει αυτό (κούραση από τα ταξίδια - υψηλή θερμοκρασία)!

Οι πρωταθλητές της Ε.Π.Σ. Αχαΐας, έχουν κάνει ένα εντυπωσιακό μπάσιμο στη σειρά, διατηρούν όπως προαναφέραμε το αήττητο και σημειώνουν μέχρι τώρα ένα σερί νικών 3Χ3, το οποίο αν γίνει 4Χ4 τους δίνει το ένα από τα τρία "εισιτήρια" ανόδου από νωρίς.

Όμως και ο δικός μας εκπρόσωπος σε αυτή τη διαδικασία και στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, αφού μετράει 2 νίκες σε 3 παιχνίδια, ενώ στην ήττα την προηγούμενη αγωνιστική στην Βάρδα με διαφορετικές συνθήκες ίσως να μην την είχε δεχθεί.

Παρά τη συγκεκριμένη ήττα, παραμένει στις ομάδες που διεκδικούν θέση στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και η γενικότερη παρουσία του, με την οποία απέκτησε ακόμη περισσότερο το σεβασμό και τον θαυμασμό των αντιπάλων του, δείχνει ότι θα το παλέψει μέχρι το τέλος και μακάρι να τα καταφέρει.

Στο Αίγιο, παρά τις σημαντικές ελλείψεις του, θα παρουσιαστεί με την ίδια επιτυχημένη "συνταγή" και θα παραταχθεί απέναντι στο μεγάλο, ιστορικό αντίπαλο του, με στόχο να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα ότι πάρει θα είναι σημαντικό.

Ηλίας Ζερβός

Οι "μελανόλευκοι" του Αιγίου, θέλουν να εκμεταλλευθούν την έδρα τους και να "καθαρίσουν" ακόμη ένα παιχνίδι με τρίποντο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μιλάμε για ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο πλευρές, στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν.

Σε ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι του Αιγίου, οι δύο προπονητές Θοδωρής Ανδριόπουλος των γηπεδούχων και Ηλίας Ζερβός των φιλοξενούμενων, θα παρατάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν προκειμένου να κάνουν το μεγάλο βήμα στη σειρά.

Οι γηπεδούχοι, την προηγούμενη αγωνιστική πέρασαν με εκκωφαντικό τρόπο από το γειτονικό νησί της Ζακύνθου, όπου με τέσσερα γρήγορα γκολ στο πρώτο 45λεπτο θα πάρουν την 3η τους σερί νίκη στη διοργάνωση με σκορ 4-1 και θα συνεχίσουν στο "ρετιρέ".

Θόδωρος Ανδριόπουλος

Από την άλλη, η ομάδα μας μπορεί να νοιώθει μια πικρία, κυρίως από τον τρόπο που ήρθε αυτό το 1-2 στη Βάρδα, όμως κρατάει τη νέα πολύ καλή εμφάνιση της και στο Αίγιο θέλει να έχει συνέχεια, παράλληλα με κάτι πιο θετικό.

Το Δημοτικό Αιγίου, την Τετάρτη το απόγευμα περιμένουμε ένα ενδιαφέρον και δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις και πολύ περισσότερο δείχνουν ότι, μπορούν να κάνουν δική τους μια θέση στη Γ' Εθνική κατηγορί, της προσεχούς περιόδου. 

Διαιτητής θα είναι ο κ. Σπ. Καζανάς  με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Κοκμοτό και Ελ. Ροκοπάνο από την Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας.

         

Ποιος είναι ο αντίπαλος των «ερυθρόλευκων»

Ο Παναιγιάλειος Γ.Σ. είναι ποδοσφαιρικός Σύλλογος με έδρα το Αίγιο Αχαΐας. 

Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1927 και είχε αγωνιστεί αρκετά χρόνια στο τότε πρωτάθλημα Α' Εθνικής (τωρινή super league).

Έδρα έχει το Δημοτικό Αιγίου και προπονητής του είναι ο κ. Θόδωρος Ανδριόπουλος.

Χρώματα του Παναιγιάλειου Γυμναστικού Συλλόγου αποτελούν διαχρονικά το μαύρο και το λευκό, όπου χρησιμοποιούνται στις εμφανίσεις της ομάδας και αλλού.

Ο Ζήσιμος Λίβας ήταν γυμναστής στον Παναιγιάλειο και αγαπούσε πολύ το αγώνισμα της ελληνορωμαϊκής πάλης, της οποίας και ο ίδιος υπήρξε αθλητής. 

Τιμής ένεκεν, το 1954 αποφασίστηκε από τον τότε πρόεδρο του Παναιγιαλείου, Σωτήρη Παναγιωτόπουλο να υιοθετηθεί ως έμβλημα του Παναιγιαλείου τη μορφή δύο αθλητών που αγωνίζονται στην ελληνορωμαϊκή πάλη. 

Ο Παναιγιάλειος κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Αχαΐας,  μετά από αγώνες playoffs.

Β. Γκάτσης ο σκόρερ του Αιγίου

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος συμμετείχε στον β' όμιλο της Α' κατηγορίας Ε.Π.Σ. Αχαΐας, όπου τερμάτισε στην 2η θέση με 63 βαθμούς, 1 λιγότερο από τον Άρη Πατρών (20 νίκες – 3 ισοπαλίες - 1 ήττα σε 24 αγώνες, ενώ πέτυχε 62 τέρματα και δέχθηκε 13).

Στη συνέχεια και στα playoffs στα ημιτελικά πέρασε το εμπόδιο της Θύελλας Πατρών με ισοπαλία 1-1 στο Αίγιο και νίκη 1-0 στον επαναληπτικό στην Πάτρα.

Στους τελικούς, με αντίπαλο τον Πανμοβριακό Ριόλου, πήρε τη νίκη με σκορ 3-1 στο Αίγιο και αναδείχθηκε ισόπαλος στην έδρα του αντιπάλου 2-2, για να είναι έτσι ο νέος πρωταθλητής 2022-2023 της Ε.Π.Σ. Αχαΐας.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδα

Βαθμ.

Αγ.

Νίκ.

Ισοπ.

Ήττ.

Γκολ

1.

Παναιγιάλειος

9

3

3

0

0

08 - 03

2.

ΠΑΟ Βάρδας

7

3

2

1

0

06 - 03

3.

Α.Ο. Παλληξουριακός

6

3

2

0

1

04 - 03

4.

Αμυκλιακός

6

3

2

0

1

03 - 01

5.

Εράνη Φιλιατρών

6

4

2

0

2

10 - 05

6.

ΑΟ Λεβάντε

1

4

0

1

3

03 - 12

7.

Λεωνίδιο

0

4

0

0

4

02 - 09

          

Η επόμενη 6η αγωνιστική
(Κυριακή 4/6/2023)

α/α

Αγώνας

1.

Παναιγιάλειος - Π.Σ. Αμυκλιακός

2.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Λεβάντε

3.

Εράνη Φιλιατρών - Π.Α.Ο. Βάρδας

4.

Ρεπό: Εράνη Φιλιατρών

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου