Κυριακή, Μαΐου 7

Με νίκη 4-0 τον Πυλαριακό αποχαιρέτησε τη χρονιά η Εικοσιμία (Εικόνες)

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, στο φινάλε του φετινού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, η Εικοσιμία θα ολοκληρώσει την παρουσία της σε αυτό νικηφόρα, επικρατώντας του Πυλαριακού στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σήμερα το απόγευμα με σκορ 4-0!

Για την ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, αυτή η νίκη δεν φέρνει ούτε ζέστη ούτε κρύο, αφού δεν θα αλλάξει τίποτε βαθμολογικά και θα τερματίσει στην 3η θέση, μακριά από τους στόχους της!

Σε μια μεταβατική χρονιά για την ομάδα, με πολλούς νεαρούς από την ακαδημία στην ενδεκάδα, σε γενικές γραμμές, είχε πολύ καλή παρουσία, ιδιαίτερα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και σίγουρα η παρουσία αυτών των παιδιών δίνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της, στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Ο Τ. Παπαθεοδωρόπουλος, δούλεψε με τη νέα γενιά της Εικοσιμίας, δεν φοβήθηκε να χρησιμοποιήσει στη βασική ενδεκάδα νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ η ομάδα του ήταν πολύ ποιοτική και ανταγωνιστική, έναντι των αντιπάλων της και στις δύο σειρές.

Μάλιστα, στο σημερινό παιχνίδι υπήρχαν στην αποστολή και δυο 14χρονα παιδιά από την Ακαδημία, ο Δημ. Αλυσανδράτος με τον Δημ. Σταμένη, οι οποίοι πήραν χρόνο συμμετοχής και σκοράρισαν και οι δύο σε ένα ιδανικό ντεμπούτο με τη φανέλα της αντρικής ομάδας.

Δυο σπουδαία ταλέντα που έχουν μέλλον στο τοπικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο, άλλωστε το ότι έχουν αξιολογηθεί και παρακολουθούνται από υψηλά κλιμάκια δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός.

Ήδη, στους «κυανόλευκους» από τη Λειβαθώ, έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς, όπου αναμένεται και πάλι να είναι πρωταγωνιστικός και η ομάδα να ξαναβρεί τη θέση της, στην κορυφή του τοπικού ποδοσφαίρου!

Από την άλλη, η χρονιά για τον Πυλαριακό δεν ξεκίνησε καλά, αφού στην αρχή είχε άσχημα αποτελέσματα, γεγονός που τον άφησε πίσω βαθμολογικά.

Στη συνέχεια όμως, εμφανίστηκε βελτιωμένος θυμίζοντας την περυσινή του ομάδα και κατάφερε να πάρει θέση στα playoffs, αφήνοντας εκτός πολύ δυνατές ομάδες, όπως Εύγερο, Σάμη και Πρόννους, ενώ θα μπορούσε να πάει και καλύτερα!

Θα λέγαμε και στο δια ταύτα ότι, ήταν μια χρονιά βγαλμένη μέσα από τις δυνατότητες της ομάδας.

Σε γενικές γραμμές, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου το απόγευμα της Κυριακής, παρακολουθήσαμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, τους γηπεδούχους καλύτερους να έχουν την υπεροχή και τελικά να παίρνουν μια δίκαιη νίκη στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Τα γκολ

Οι γηπεδούχοι στο 40’ θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0.

Ο Κονόμη με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση και πάρα πολύ δύναμη, δεν αφήνεις περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα Δ. Καλλιβωκά και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του.

Αυτό το γκολ θα χωρίζει τις δύο ομάδες στα πρώτα 45’ του αγώνα.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 52’ ο Veizaj, μετά από ωραία συνεργασία με Ντρεγιάι – Φίλιππα,  θα στείλει τη μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής, στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-0.

Το ευχάριστο στο σημερινό παιχνίδι, όπως προαναφέραμε, ήταν ότι οι νεαροί Δημ. Αλυσανδράτος (έγινε 14 ετών τον Απρίλιο) και ο Δημ. Σταμένης έγινε (14 πριν 4 ημέρες), οι οποίοι μάλιστα κατάφεραν να χριστούν και σκόρερ στην πρώτη τους εμφάνιση στην αντρική ομάδα της Εικοσιμίας. πρώτη εμφάνιση που όλα τους πήγαν καλά και θα έχουν αν την θυμούνται για πολλά πολλά χρόνια!

Την αρχή έκανε ο Δημ. Αλυσανδρατος, όταν στο 71' μετά από κάθετη του Καμπανού, θα "τσιμπήσει" με μια επαφή τη μπάλα, μπροστά από τους Δημ. Καλλιβωκά και Σταμούλη και θα πετύχει το 3-0.

Στο 89’ ο Σταμένης με ένα πολύ όμορφο σουτ με το αριστερό, εκτός περιοχής, θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καλλιβωκά και στα δίχτυα, σημειώνοντας, εκτός από το «παρθενικό» του γκολ στο πρωτάθλημα και το τελικό 4-0 της ομάδας του.

Να σημειώσουμε ότι οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια με τους Ντρεγιάι στο 15’ και Veizaj στο 48’.

Επίσης, μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, έχασε ο Πυλαριακός στο 12’, με τον 14χρόνο και πολλά υποσχόμενος Ματέο Τρίφι, όταν σε πολύ ωραία αντεπίθεση της ομάδας του, ο Μπαλάσκας θα σπάσει ωραία τη μπάλα στην περιοχή, όμως ο νεαρός ποδοσφαιριστής, δεν θα σημαδέψει σωστά και θα στείλει τη μπάλα ελάχιστα άουτ από την εστία του Μαυρίδη.

Με αυτό το 4-0 υπέρ της Εικοσιμίας οι δύο ομάδες θα αποχαιρετήσουν τη φετινή χρονιά, δίνοντας ραντεβού για τη νέα περίοδο, με καλύτερες προοπτικές και περισσότερες επιτυχίες.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Στ. Πλαχούρα και Ν. Ματιάτο.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Αν. Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Αραβαντινός (61’ Καπλάνη), Πολλάτος, Ντρεγιάι, Φίλιππας, Μάθιου (77’ Μάστορας), Κονόμη, Φουρνιέ (66’ Παπαδόπουλος), Veizaj (66’ Σταμένης), Τζάκης, Καμπανός, Φίλιππας (61’ Αλυσανδράτος), Ντεργιάι, Κονόμη, Χοτζάι.

Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Καλλιβωκάς Δ., Γονατάς, Καψογιώργης (55’ Σαλιάι), Παπαδάτος, Θωμαΐδης (55’ Γρηγοράτος), Μπαλάσκας, Καλλιβωκάς Γ., Τρίφι (64’ Κλειτογιάννης), Μανωλάτος (55’ Τουλάτος Β.), Σταμούλης, Αλυσανδράτος (64’ Sadiraj).

Εικόνες από το σημερινό παιχνίδι







Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου