Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11

Απολλωνιάδα-Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου 62-54 ...έχασε ένα δικό του ματς, κέρδισε τις εντυπώσεις.


Η εμφάνιση των 35 πρώτων λεπτών των Παίδων του Ληξουρίου, απέναντι στο φαβορί των τελικών για την είσοδο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν μαγική εικόνα για την ομάδα του Ν.Ε.Ο.Λ. και απέδειξε πάνω από όλα ότι στο φετινό final-6 οι υποψήφιοι για την πρώτη θέση είναι τουλάχιστον τρεις (ΣΠΌΡΤΙΓΚ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ, ΛΗΞΟΥΡΙ).

Παρόλο που δυστύχησε να έχει σε πολύ κακή μέρα τον αρχηγό της Χ. Βολτέρα (άρρωστος αλλά έπαιξε όσο άντεχε) -τελείωσε τον αγώνα παρά ταύτα με 17 πόντους και 4 τρίποντα κυριολεκτικά από τα 9 μέτρα αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει στα οργανωτικά του καθήκοντα- παρουσιάστηκε με τον αέρα του νικητή, απομόνωσε τα ατού του αντιπάλου, κυριάρχησε μέχρι και την μέση σχεδόν της τελευταίας περιόδου φτάνοντας την διαφορά στο +9 και προκάλεσε θετικά σχόλια θαυμασμού για το πάθος και την ωριμότητα στο παιχνίδι των νεαρών του Μανώλη Δούλια, από τους παρευρισκομένους θεατές και αντιπάλους, εχθές το μεσημέρι στο κλειστό του Απόλλων Πατρών. Στα τελευταία πέντε λεπτά το συνεχόμενο ασφυκτικό pressing σε όλο το γήπεδο των παικτών της Απολλωνιάδας, η κούραση των νησιωτών, η λογική δυσκολία του ΕΝΟΣ(!!!!!) διαιτητή που διεύθυνε το ντέρμπι να είναι μέσα στις φάσεις που προφανώς αδικεί και τις 2 ομάδες χωρίς φυσικά να είναι αυτός υπεύθυνος για το αποτέλεσμα- ΝΤΡΟΠΗ για την συμπεριφορά της Ένωσης απέναντι σε 15χρονα παιδιά που ταξιδεύουν 16 ώρες για να παίξουν 40 λεπτά, ΕΑΝ αυτή ευθύνεται για τον ορισμό ενός διαιτητή- οδήγησε σε black out τους Κεφαλλονίτες και φυσιολογικά την διαφορά στους 8 πόντους, τελικό αποτέλεσμα που είναι πάντως αναστρέψιμο στο Ληξούρι.
Εκπληκτικός στην απόδοσή του στο α΄ημίχρονο ο Θωμάς Δρακόπουλος σε άμυνα και επίθεση, πέτυχε συνολικά 16 πόντους με 4 στα 4 τρίποντα, 13 πόντοι και πολυτιμότερος του δευτέρου ημιχρόνου ο Γεράσιμος Καπάτος. Ογκόλιθοι στην άμυνα Μαρούλης Στέφανος και Γεράσιμος Παγώνης κατέβασαν αμέτρητα ριμπάουντ, αλλά δεν βοήθησαν επιθετικά, πέτυχαν συνολικά οι δυο τους 8 πόντους. 
Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι στο ματς αυτό υπήρχαν 2 νικητές; οι Πατρινοί στα χαρτιά (φύλλο αγώνα) και οι Ληξουριώτες στην ουσία.
Η εξέλιξη του αγώνα:
Απολλωνιάδα-Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου 14-16, 27-30, 39-41, 42-51 στο 35΄και τελικό 62-54.
Συνθέσεις και πόντοι:
Απολλωνιάδα (Γιάννης Μπαζίνας) Αζαρίας 16, Μαστρογιαννόπουλος 14, Μπακόπουλος 11 Σερέτης 3, Χουλιάρας 12, Κασπίρας 2, Κόλιας 4.
Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου (Μανώλης Δούλιας), Αντωνάτος, Καππάτος 13, Δρακόπουλος 16 (4), Βολτέρας 17 (4), Γιακουμάτος, Μαρούλης Στ 4., Μαρούλης Αλ., Παγώνης 4, Μουδήλος, Κρητικός, Μπελίτσης.
Επόμενη αγωνιστική (2η) με τον Ολυμπιονίκη στην Αρχαία Ολυμπία το ερχόμενο Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου