Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13

ΤΟΠΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ (ΠΑΓΚΕ-ΠΡΟΟΔΟΣ)

ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
     




3 - 2

(2-2)




ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ Ο "ΠΑΓΚΕ" ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ "4"
Σε ένα μέτριο παιχνίδι από το οποίο ότι άξιζε ήταν τα πέντε γκολ που επιτεύχθηκαν, ο Παγκεφαλληνιακός, ήταν η πρώτη χρονικά ομάδα που "σφράγισε" το εισιτήριο του για τα προημιτελικά του τοπικού κυπέλλου επικρατώντας στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου 3-2 της Προόδου Ιθάκης και με δεύτερη νίκη θα ξαναβρεθεί στην κληρωτίδα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Ο Παγκεφαλληνιακός χωρίς να είναι πολύ καλύτερος των αντιπάλων του πέτυχε τον σκοπό του ενώ η Πρόοδος δεν κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο για να διεκδικήσει την είσοδο της στη συνέχεια στην γιορτή του τοπικού ποδοσφαίρου όπου ως γνωστόν θα είναι και η οικοδέσποινα μιας και ο τελικός φέτος θα διεξαχθεί στο Βαθύ.
Η πρόκριση των γηπεδούχων ήταν δίκαιη και όπως αποδείχθηκε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν καταλυτικό στο να φτάσει στους τέσσαρους της διοργάνωσης.
Φάσεις και γκολ
Στο 8' ο Πλατανίτης, θα μπει από αριστερά θα σουτάρει πιεζόμενος με την μπάλα να καταλήγει άουτ. 
Στο 12' σέντρα από αριστερά του Κοτίνη, ο Μερολάι μέσα από την περιοχή πιάνει ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ, ο Πίππος θα πεταχτεί και με τα ακροδάχτυλα του θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Στη συνέχεια, η μπάλα βγαίνει πλάγια και δεξιά έξω από την περιοχή, με τον Ν. Κουλουμπη να πασάρει στον Μερολάι που αυτή τη φορά ήταν τυχερός και το δυνατό σουτ που επιχειρεί δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Προόδου με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0, ένα γκολ που σχεδόν “καθάρισε” την πρόκριση της ομάδας του.
Στο 23' σέντρα από δεξιά του Κωστόπουλου στον Κιοράι μέσα στην περιοχή, με το γυριστό σουτ που πραγματοποιεί ο τελευταίος να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και καταλήγει κόρνερ. 
Λίγα λεπτά αργότερα στο 36' εκτελείται κόρνερ από αριστερά με τον Κωστόπουλο, η μπάλα φτάνει στην περιοχή όπου εκεί ο Λαγκαδάς θα πιάσει την κεφαλιά με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να διώχνουν την μπάλα που φτάνει έξω από την περιοχή στον Τσάμη, το σουτ του οποίου περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζαμπαύτη. 
Ωστόσο, στο 41' ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Μίσκα θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πίππου. 
Η Πρόοδος ισοφαρίζει το παιχνίδι σε 1-1 στο 48' με ένα “σκαφτό” μακρινό σουτ του Κιοράι που βρήκε εκτός θέσης τον Ζαμπαύτη. 
Ευκαιρία για τον Παγκεφαλληνιακό να προηγηθεί στο σκορ στο 52' όταν ο Πλατανίτης θα βγει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων μόνος με τον Πίππο, το πλασέ του όμως να είναι κακό και να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα της Προόδου. 
Στο 54' μια παράλληλη σέντρα-σουτ του Κωστόπουλου από δεξιά θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζαμπαύτη. 
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 59' οι γηπεδούχοι θα προηγηθούν στο σκορ 2-1 βάζοντας τέλος στα όνειρα των παικτών της Προόδου για την ανατροπή όταν το δυνατό πλάγιο άουτ (αράουτ) από αριστερά του Τούρλα θα φέρει την μπάλα μέσα στην περιοχή με τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να δείχνουν αιφνιδιασμένοι και τον Ν. Κουλουμπή με κεφαλιά να την στέλνει στα δίχτυα.
Ο Αντωνίου στο 63' έπειτα από σέντρα από δεξιά του Ν. Κουλουμπή μόνος στο β' δοκάρι, θα αστοχήσει στην κεφαλιά του στέλνοντας την μπάλα άουτ. 
3-1 για τον Παγκεφαλληνιακό στο 65' όταν στην πάσα του Ροζάριο ο Τούρλας θα “τσιμπήσει” την μπάλα μέσα στην περιοχή στέλνοντας την μπάλα για άλλη μια φορά στα δίχτυα του Πίππου.
Τα γκολ συνέχιζαν να πέφτουν βροχή κι έτσι η Πρόοδος θα μειώσει σε 3-2 με πλασέ του Κιοράι μέσα από την πειοχή, ύστερα από σέντρα του Κωστόπουλου.
Μεγάλη ευκαιρία στο 73' για την φιλοξενούμενη ομάδα όταν στην κάθετη πάσα του Λαγκαδά ο Πρεβεζιάνος θα βγει απέναντι από τον Ζαμπαύτη αλλά το πλασέ του θα περάσει άουτ.
Η Πρόοδος, συνέχισε να χάνει τις ευκαιρίες καθώς στο 76' ο Κωστόπουλος μετά από εκτέλεση φάουλ θα βρει τον Κιοράι απέναντι από τον Ζαμπαύτη, με το πλασέ του επιθετικού των φιλοξενουμένων μέσα από την μικρή περιοχή να καταλήγει άουτ.
Διαιτητής ο κ. Παν. Μολφέτας με βοηθούς τους κ.κ. Βασιλόπουλο Δημ. και Κωστόπουλο Σερ.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Ν. Βουτσινάς), Ζαμπαύτης, Κουλουμπής Ν., Γασπαρινάτος, Αντωνίου, Παπαθεοδωρόπουλος, Κατσιγιώργης (54' Αρμάντο), Ζαίμι, Κοτίνης, Πλατανίτης (54' Τούρλας), Μερολάι (76' Καραντινός-Νεόφυτος), Μίσκα. 
Πρόοδος:(Ο. Κωστόπουλος), Πίππος Κ., Κωστόπουλος Δ., Δόριζας, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Βλασσόπουλος (46' Χάνος), Βρεττός      (86' Τόφαλος Μ.), Κιοράι, Τσάμης, Μωραίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου