Κυριακή, Φεβρουαρίου 10

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ-Α.Ε.Κ.)

Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 1-1










ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΤΟ 92' ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ
ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΗΤΤΗΤΗ Η Α.Ε.Κ.. ... ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ +15
ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ 2ης ΘΕΣΗΣ Ο Α.Ο.Κ.Ι. 
ΔΙΛΙΝΑΤΑ-ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ ΞΑΝΑ ΣΕ "ΤΡΟΧΙΑ" 4ΑΔΑΣ
Τελικά όντως ήταν όπως το περιμέναμε ένα μεγάλο ντέρμπι. 
Στο σημερινό παιχνίδι των Κεραμειών, Εικοσιμία και Α.Ε.Κ. απέδειξαν, καταρχήν, γιατί βρίσκονται στην 2η και 1η θέση, αντίστοιχα, του βαθμολογικού πίνακα αλλά πολύ περισσότερο, γιατί συγκαταλέγονται στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος.
Στο παιχνίδι μπορεί να έλειπαν οι πολύ μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, όμως το πάθος και η δύναμη των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων χάρισαν σε όσους το παρακολούθησαν μια σπάνια ομορφιά ποδοσφαιρικού θεάματος. Τελικά, το 1-1 θεωρούμε ότι είναι δίκαιο αποτέλεσμα, που εντείνει την αγωνία σχετικά με την συμμετοχή -ή όχι- του τέταρτου, αφού η πρώτη θέση έχει ήδη κριθεί. 
Όσον αφορά την δεύτερη στο “κόλπο” φαίνεται να μπαίνει και ο Α.Ο.Κ.Ι. και αναμένεται “μάχη” για την κατάκτησή της μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αγωνιστικά, τώρα, στο πρώτο ημίχρονο, οι ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έδειχναν μεγάλο πείσμα και έδειχναν να πιστεύουν στο νικηφόρο αποτέλεσμα. 
Γενικά το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις ομάδες να ρίχνουν περισσότερο βάρος σε άμυνα και επίθεση. 
Στο δεύτερο ημίχρονο και στο πρώτο 30λεπτο, η Α.Ε.Κ. πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έδειχνε πιο αποφασιστική και συν τις σωστές αλλαγές του Σπ. Παπαδάτου, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της. 
Έτσι, κατάφερε να προηγηθεί στο 62'. 
Στο τελευταίο 10λεπτο η Εικοσιμία μπροστά στο φάσμα της ήττας ανέβηκε, έπαιξε με τρεις επιθετικούς και είχε μια ελαφριά υπεροχή. 
Και ενώ όλα έδειχναν ότι η πρωτοπόρος ομάδα της Α.Ε.Κ. θα έφευγε από τις Κεραμειές με το “τρίποντο” ο έμπειρος επιθετικός των γηπεδούχων Κ. Αντωνάτος βάλθηκε να τους διαψεύσει, πετυχαίνοντας την ισοφάριση, 1-1, που συγχρόνως λύτρωσε την ομάδα του.
Φάσεις και γκολ
Στο 9΄ εκτέλεση φάουλ του Μπούσι για τους γηπεδούχους, φέρνει την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων με το Γ. Μινέτο να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά και να απειλήσει τον Άννινο.
Σειρά των φιλοξενούμενων στο 17΄με εκτέλεση φάουλ του Μοσχονά ο οποίος φέρνει την μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων αλλά ούτε και αυτή η κεφαλιά από το Ζάβαλη είχε αποτέλεσμα αφού η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Καραϊσκου.
Ένα σουτ του Αντωνάτου έξω από την περιοχή στο 20΄ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ. αφού καταλήγει λίγο άουτ.
Παράλληλη συρτή και πολύ επικίνδυνη σέντρα του Ζάβαλη μέσα στην περιοχή της Εικοσιμίας στο 27΄θα μείνει ανεκμετάλλευτη αφού δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας για να την στείλει στα δίχτυα.
Στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου η Εικοσιμία κερδίζει κόρνερ που εκτελεί ο Αντωνάτος από δεξιά, ο Μπούσι πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα όμως φεύγει παράλληλα άουτ από την εστία του Άννινου.
Με λίγες φάσεις στις δύο εστίες και χωρίς γκολ τελειώνει το α΄ ημίχρονο για τις δύο ομάδες.
Το β΄ημίχρονο ξεκινάει το ίδιο δυνατά και για τις δύο ομάδες, που προσπαθούν με το ίδιο πάθος να σκοράρουν.
Έτσι, σε μια φάση στο 51΄ο Κοσμάτος, που μπήκε αλλαγή λίγο πριν το τέλος του α΄ ημιχρόνου, κλέβει την μπάλα, μπαίνει στην περιοχή της Εικοσιμίας, αλλά πιεζόμενος από τον Κουμαριώτη, σουτάρει άουτ.
Επιθετική προσπάθεια για την Εικοσιμία στο 56΄ όταν ο Μπούσι βγάζει ωραία κάθετη πάσα στον Κορσιάνο Π., ο οποίος σουτάρει αλλά αποκρούει εύκολα ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ.
Οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που ανοίγουν το σκορ 0-1 στο 62΄ με τον Χασάη, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με ωραίο ψιλοκρεμαστό σουτ εκμεταλλευόμενος σύγχυση στην άμυνα της Εικοσιμίας μετά από σέντρα του Πολλάκη μέσα στην περιοχή.
Η ισοφάριση 1-1 για την Εικοσιμία έρχεται στο 90΄+2΄ όταν ο Μπούσι εκτελεί από αριστερά φάουλ, ο Ντουκάι κερδίζει την κεφαλιά-πάσα στον Αντωνάτο, ο τελευταίος την κατεβάζει και με ωραίο διαγώνιο γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή την στέλνει στα δίχτυα.
Διαιτητής ο κ. Ν. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μολφέτα και Π. Κομητόπουλο.
Συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Καραίσκος Α., Κουμαριώτης Κ., Τασιούλης Γ. (77' Τσιγαρίδας), Μινέτος Γ., Κορσιάνος Α., Κορσιάνος Π. (60' Ντουκάϊ), Μπούσι Α., Αντωνάτος Κ., Κονόμη Σπ., Κουλάκης Γ., Στεφανάτος Π. (40' Γερασιμάτος).
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος), Άννινος, Εμιλιάνο (60' Πολλάκης), Περιβολάρης, Χασάη, Αντωνόπουλος, Κούκλης, Κρούτη, Λούλουδας, Ζάβαλης (40' λ.τ. Κοσμάτος), Μοσχονάς (76' Δρόσος), Κουμαριώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου