Σάββατο, Φεβρουαρίου 2

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ-ΔΙΛΙΝΑΤΑ)

Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  5-2












ΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑΤΗΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ...... 5-2 ΤΑ ΔΙΛΙΝΑΤΑ 
Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές μεταξύ Εικοσιμίας Διλινάτων οι γηπεδούχοι πήραν σπουδαία βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας νίκη πριν το ντέρμπι με την Α.Ε.Κ. την επόμενη αγωνιστική στις Κεραμειές.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στην αρχή στο παιχνίδι, έχασαν ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν να προηγηθούν 0-1 αλλά τελικά έκλεισαν το ημίχρονο πίσω στο σκορ 2-1. 
Η Εικοσιμία χωρίς να είναι εντυπωσιακή κατάφερνε να ξεπερνάει τις δυσκολίες στην εστία του Καραίσκου είτε γιατί ήταν τυχερή είτε γιατι οι αντίπαλοι τους ήταν υπερβολικά άστοχοι.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε με τηνν Εικοσιμία να μπαίνει δυνατά και να εκμεταλλεύεται ένα λάθος του Κίριου πετυχαίνοντας το 3-1, κάτι που ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά της Εικοσιμίας.
Έτσι μέχρι την λήξη ήταν καλύτερη, έχασε ευκαιρίες και πέτυχε άλλα δυο τέρματα για να φτάσει στο τελικό 5-2.
Συμπερασματικά να πούμε ότι τα Διλινάτα άξιζαν κάτι καλύτερο και θα το έπαιρναν αν όπως προαναφέραμε οι ποδοσφαιριστές του ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια σε καίρια σημεία του αγώνα.
Φάσεις και γκολ
Ένας κακός υπολογισμός της μπάλας σε διώξιμο του Καραίσκου στο 4' θα τεθεί σε κίνδυνο η εστία του αφού η μπάλα θα κοντράρει στο σώμα του Μηλιώνη και τελικά με δεύτερη επέμβαση ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα μπλοκάρει την μπάλα.
Τα Διλινάτα που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι χάνουν και δεύτερη σημαντική  τους ευκαιρία στο 5' όταν ένα πολύ δυνατό σουτ στην κίνηση του Γ. Αναλυτή θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
Στο 8' όμως οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουλάκη πάνω στον Μηλιώνη. Το πέναλτι εκτελείται από τον Χρ. Τζωρτζάτο εύστοχα ανοίγοντας το σκορ 0-1Άτυχη θα σταθεί η Εικοσιμία να πετύχει την ισοφάριση στο 15' όταν από το φάουλ του Μπούσι ο Αντ. Κορσιάνος λίγο έξω από την μικρή περιοχή θα πιάσει την γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να περνάει πάνω από τον Αλιάϊ και να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του.
Σε μια σέντρα του Χρ. Τζωρτάτου στο 20' φαινόταν να ελέγχει την μπάλα ο Καραίσκος όμως αυτή θα ξεφύγει από τον έλεγχο του αλλά με δεύτερη προσπάθεια δίνει τέλος στον κίνδυνο της εστίας του.
Μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 θα χαθεί στην καρφωτή κεφαλιά του Αντ. Κορσιάνου στο 23' μέσα από την μικρή περιοχή αφού η μπάλα θα σκάσει στο έδαφος και στη συνέχεια θα καταλήξει άουτ πάνω από την εστία του Αλιάϊ.
Η ισοφάριση θα έρθει για την Εικοσιμία που πλέον είχε ισορροπήσει τον αγώνα στο 28' όταν στο κόρνερ του Μπούσι η μπάλα θα φτάσει μέσα στην περιοχή εκεί ο Κ. Κουμαριώτης θα πιάσει την κεφαλιά δίνοντας ένα εύκολο γκολ στον Αντ. Κορσιάνο που απλά με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για την ανατροπή και το 2-1.
Η Εικοσιμία πετύχαινε τα γκολ στις ευκαιρίες της ενώ τα Διλινάτα συνέχιζαν να είναι άστοχα. Έτσι στο 33' ο Γ. Αναλυτής μετά από διαγώνια πάσα του θεοδωρακάτου λίγο μέσα στην περιοχή θα πιάσει το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ. Στην αντεπίθεση ο Ντουκάϊ θα βγεί μόνος απέναντι από τον Αλιάϊ με τον τερματοφύλακα των Διλινάτων να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση με τα πόδια.
Η αστοχία για τους φιλοξενούμενους θα συνεχιστεί και στο 42΄θα χαθεί νέα μεγάλη ευκαιρία όταν σε ένα ανάποδο γύρισμα του Γ. Αναλυτή μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων ο Μηλιώνης θα βρεθεί απέναντι από τον Καραίσκο καθυστερώντας όμως τόσο, όσο το σουτ που πραγματοπιεί να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και να καταλήξει κόρνερ.
Έτσι ο νόμος του ποδοσφαίρου θα επαληθευθεί για μια ακόμη φορά και η Εικοσιμία είναι αυτή που θα πάρει το προβάδισμα στο σκορ 2-1 όταν σε νέα εκτέλεση κόρνερ του Μπούσι ο Κ. Κουμαριώτης μόνος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αλιάϊ. Με αυτό το σκορ ολοκληρώνεται το πρώτο μισό του αγώνα.Στο δεύτερο η Εικοσιμία θα ευτυχήσει νωρίς-νωρίς και συγκεκριμένα στο 47' να πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων με γκολ που θα πετύχει ο Ντουκάϊ που εκμεταλλέυτηκε λάθος του Κίριου, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε έξυπνα τον Αλιάϊ πετυχαίνοντας το 3-1Μια πολύ καλή απόκρουση για τον Καραίσκο στο 56΄όταν μετά το κόρνερ του Σκριβάνου θα πεταχτεί στην δεξιά του γωνία και θα αποκρούσει την μπάλα στην κεφαλιά του Χρ. Τζωρτζάτου. 
Πέναλτι αυτή την φορα για την Εικοσιμία στο 58' όταν ο κ. Τριάντος θα σφυρίξει σε μια επέμβαση από πίσω του Μίσκα πάνω στον Ντουκάϊ. Το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Απ. Καραίσκος για το 4-1. Ένα γκολ το οποίο αφιέρωσε στην νεογέννητη κορούλα του.
Σέντρα του Γερασιμάτου ατο 66΄ θα βγάλει μόνο τον Αντωνάτο απέναντι από τον Αλιάϊ με τον επιθετικό της Εικοσιμίας να στοχεί στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Το 5-1 για την Εικοσιμία θα πετύχει ο Αντωνάτος όταν στην εκπληκτική κάθετη πάσα του Αντ. Κορσιάνου θα βρεθεί απέναντι από τον Αλιάϊ τον οποίο πλασάρει εύστοχα. Πολύ καλή απόκρουση για τον Αλιάϊ στο 71' όταν θα νικήσει τον Αντ. Κορσιάνου στο τετατετ τους στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.Το τελικό σκορ θα διαμορφωθεί σε 5-2 με την συμπλήρωση του 87' με κεφαλιά του Δημ. Τζωρτζάτου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κ. Τζωρτζάτου.
Διαιτητής ο κ. Δημ. Τριάντος με βοηθούς τους κ.κ. Βασιλόπουλο Δημ. και Γιαννοπούλου Κ. 
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Καραίσκος, Κουμαριώτης, Τσιγαρίδας (50' Αντωνάτος), Ντουκάϊ (75' Μινέτος Γιαν.), Κορσιάνος Αντ., Μπούσι, Βολτέρας, Στεφανάτος (68' Κορσιάνος Παν.),, Κονόμη, Γερασιμάτος, Κουλάκης.
Διλινάτα:(Τ. Φωής), Αλιάϊ, Κίριο (55' Μίσκα), Αναλυτής Θ., Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Κ., Μύρτο, Θεοδωρακάτος, Σκριβάνος (75' Παππάς), Αναλυτής Γ. (70' Τζωρτζάτος Δημ.), Τζωρτζάτος Χρ., Μηλιώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου