Κυριακή, Φεβρουαρίου 3

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΠΥΡΓΙ-ΗΡΑΚΛΗΣ)

ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ 3-0 













ΝΙΚΗ 4ΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟ
Πολύ σημαντική νίκη για την είσοδό του στα play-off ανόδου της Β’ κατηγορίας πήρε ο Παπυργιακός το μεσημέρι της Κυριακής, με νίκη επί του Ηρακλή Πρόννων με 3-0. Πιο αποφασισμένοι και αποτελεσματικοί οι νικητές εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες τους και πήραν μια άνετη νίκη. 
Με ελαφρά υπεροχή στα πρώτα λεπτά ο Παπυργιακός κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, ενώ ο Ηρακλής περίμενε κυρίως στο χώρο του κέντρου για κάποια αντεπίθεση.
Φάσεις και γκολ
Στο 13’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε σε υψωμένο χέρι αμυντικού αλλά ο διαιτητής Γασπαράτος έκρινε ότι η απόσταση ήταν πολύ μικρή. 
Σε μια φάση στο 21’ που δεν προμήνυε κίνδυνο για την άμυνα του Ηρακλή ο Παπυργιακός άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι. Σε παράλληλη χαμηλή σέντρα από τα αριστερά της επίθεσης, ο τερματοφύλακας Κολυβάς και ο Μαράτος του Ηρακλή ολιγώρησαν και ο Δ. Παγουλάτος μπήκε ανάμεσά τους κλέβοντας τη μπάλα με κίνηση στην πλάτη τους, παρότι δεν είχε κανένα συμπαίκτη του σε κοντινή απόσταση. Ο Κολυβάς τον ανέτρεψε και ο Mucaj Ermal που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε στο πέναλτι που έδειξε ο διαιτητής για το 1-0.
Το δεύτερο γκολ μπήκε από ανάλογο λάθος της άμυνας, όταν σε μια βαθιά μπαλιά ο Ρασσιάς κάλυψε την μπάλα και στην γωνία της μεγάλης περιοχής ο άπειρος τερματοφύλακας του Ηρακλή την έχασε μέσα από την αγκαλιά του ενώ είχε ήδη πέσει. Ο Mucaj Ermal καραδοκούσε και εκμεταλλεύτηκε αμέσως το λάθος, συνέκλινε προς την εστία και με πλασέ έκανε το 2-0 στο 36’ ενώ είχε εξουδετερώσει το Ρασσιά με προσποίηση και πέτυχε δεύτερο προσωπικό τέρμα.
Με αυτό τον τρόπο ο Παπυργιακός πήρε ασφαλές προβάδισμα χωρίς να έχει δημιουργήσει μεγάλες φάσεις, αλλά όντας πιο ομάδα στο γήπεδο και ψάχνοντας το γκολ σε αντίθεση με τον νωθρό Ηρακλή που πέρα από μερικές αναστατώσεις στα αντίπαλα καρέ από βαθιές μπαλιές, δεν απείλησε. 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο λίμπερο του Ηρακλή Ρασσιάς πέρασε στο κέντρο και άλλαξε θέση με το Διαμαντάτο. Από το 50’ και μετά ο Ηρακλής ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει και να μπει ξανά στο παιχνίδι.
 Στο 54’ ο Δ. Καμπίτσης απέτυχε να σκοράρει από πολύ κοντά όταν έγινε ξαφνικά αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή του Παπυργιακού μετά από κόντρες.
Στο 59’ ακυρώθηκε γκολ του Αλ. Μανέντη για τον Ηρακλή ως οφσάιντ σε φάση διαρκείας με επαναφορά της μπάλας στην περιοχή μετά από κόρνερ.
Στο 64’ ο Δ. Καμπίτσης έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του Ηρακλή όταν με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή είδε τη μπάλα να αποκρούεται σε πλάτη αμυνομένου πάνω στη γραμμή του τέρματος.
Στο 71’ χτύπημα φάουλ του Ρασσιά έσκασε μπροστά στην εστία του Μενεγάτου και κατευθύνθηκε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Παπυργιακού όπου με μεγάλη δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. 
Στο 78’ ο Παπυργιακός οριστικοποίησε τη νίκη του όταν σε παράλληλη πάσα από τα δεξιά ο Ν. Κοκκόσης βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή και ανενόχλητος με απευθείας πλασέ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Κολυβά για το 3-0
Μέχρι τη λήξη δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο πέρα από μερικές λογομαχίες και αψιμαχίες παικτών των δυο ομάδων με αφορμή σκληρά μαρκαρίσματα.

Ο Ηρακλής πλήρωσε τα μεγάλα ατομικά λάθη του και την συνολικά κακή λειτουργία του, ενώ δεν αξιοποίησε το διάστημα υπεροχής του στο β’ ημίχρονο όταν πίεσε την άμυνα του Παπυργιακού για να μειώσει το σκορ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν μια εύκολη νίκη, κάνοντας και οικονομία δυνάμεων σε μεγάλο μέρος του αγώνα. Με αυτή τη νίκη ο Παπυργιακός διατηρεί βαθμολογική επαφή με την πρώτη θέση και θα δώσει τη μάχη του για τις θέσεις 1-3 στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. 
Πολύ καλή διαιτησία από τον κ. Γασπαράτο και τους βοηθούς διαιτητές, με τον Ηρακλή να διαμαρτύρεται για μια περίπτωση πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα.
Οι συνθέσεις
Παπυργιακός:(Π. Καρούσος), Μενεγάτος Ανδρ., Απέργης, Τόκος, Παγουλάτος Θ., Ερμάλ, Κλωνής (77' Χατζηφωτιάδης), Παγουλάτος Διον. (72' Τούρλας Τιμ.), Τζάκης, Κουμαριώτης, Γεωργακάς (68' Ν. Κοκκόσης), Ψαχούλιας.
Ηρακλής:(Γ. Γαβριελάτος), Κολυβάς, Μαράτος, Μανέντης Στ., Μεταξάς, Ρασσιάς Γ., Σπαθής Ανδρ.,,Καμπίτσης Σπ., Σπαθής Διον. (68' Ρασσιάς Σπ.), Μανέντης Αλ., Καμπίτσης Διον., Διαμαντάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου