Σάββατο, Φεβρουαρίου 2

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (Α.Ε.Κ.-ΠΑΛΛΗΞ/ΚΟΣ)

Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  2-1












ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ Η Α.Ε.Κ...ΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Ο ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
Σε ένα μέτριο παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η Α.Ε.Κ. επικράτησε δύσκολα του Παλληξουριακού με σκορ 2-1 διατηρώντας το αήττητο και την διαφορά του -5 βαθμών πηγαίνοντας στο ντέρμπι της Κυριακής στις Κεραμειές για να τελειώσει την υπόθεση της πρωτιάς.
Οι γηπεδούχοι θα λέγαμε ότι ήταν καλύτεροι και πιο ουσιαστικοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά ήταν κακοί και αρκετά φλύαροι στην τελική προσπάθεια χάνοντας αρκετές ευκαιρίες ενώ έκαναν και πολλά λάθη. 
Από την άλλη ο Παλληξουριακός προσπάθησε για το καλύτερο κράτησε την αντίπαλο του και το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και έκανε δυνατή την παρουσία του βασιζόμενος στις αντεπιθέσεις αλλά και στο παιχνίδι του με κάτω την μπάλα.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή φάση θα λέγαμε ήταν ένα σουτ του Ηλ. Κοσμάτου στο 5' μέσα από την περιοχή το οποίο θα καταλήξει άουτ.
Στο 20' ο Γαβαλάς με ωραία κίνηση από δεξιά, θα μπεί επικίνδυνα στην περιοχή των γηπεδούχων όμως ο νεαρός αμυντικός του Παλληξουριακού θα ανοίξει αρκετά την μπάλα και τον Ψάλτη να προλαβαίνει και να διώχνει τελευταία στιγμή την μπάλα σε πλάγιο άουτ.
Ένα μακρινό φάουλ του Μαυροειδή στο 25' θα φέρει την μπάλα μέσα στην περιοχή με τον Ψάλτη να απομακρύνει προσωρινά, η μπάλα θα φτάσει στον Παπαδάτο ο οποίος θα σουτάρει από καλή θέση άουτ.Νέα ευκαιρία πάει να δημιουργηθεί στο 31' για τους φιλοξενούμενους όταν στην σέντρα του Λυκούδη θα δημιουργηθεί σύγχυση στη περιοχή του Άννινου με τον τελευταίο να διώχνει την μπάλα πλάγια. Σειρά του Μοσχονά στο 38' να εκτελέσει από πλάγια δεξιά ένα φάουλ και τον Κοσμάτο να πασάρει με τακουνάκι στον Χασάη το σουτ του οποίου φεύγει άουτ μακριά από την εστία του Μοσχόπουλου.
Και φτάνουμε στο 42' όταν ένα λάθος του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Μοσχόπουλου θα γίνει η αιτία να προηγηθεί η Α.Ε.Κ.. Συγκεκριμένα θα δώσει την μπάλα στον Μοσχονά με τον τελευταίο να πλασάρει ψηλοκρεμαστά και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.
Με αυτό το σκορ θα οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια.
Στο 63' η Α.Ε.Κ. θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα αν ο Πολλάκης μετά από πάσα του Κρούτη δεν καθυστερούσε με αποτέλεσμα να προλάβει ο Φαρακλός και να απομακρύνει τον κίνδυνο.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (64') ο Πολλάκης με σουτ θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μοσχόπουλου, στην επιστροφή της θα φτάσει στον Ηλ. Κοσμάτο που θα ανατραπεί από τους αμυντικούς του Παλληξουριακού μέσα στην περιοχή και τον κ. Βουτσινά να υποδεικνύει πέναλτι. Πέναλτι το οποίο θα εκτελέσει άστοχα στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ο Κρούτη.Στο 78' ένα κόρνερ του Λαδά θα φέρει τη μπάλα στο κεφάλι του Ν. Κοσμάτου μέσα στην περιοχή και τον Άννινο εκτός θέσης. Τελικά την κεφαλιά του επιθετικού των "ερυθρόλευκων" του Ληξουριού θα απομακρύνει επί της γραμμής ο Περιβολάρης σε κόρνερ.
Το 2-0 για την Α.Ε.Κ. θα πετύχει ο πρώτος σκορερ του πρωταθλήματος Αλ. Κρούτη με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 77'.
Μια ψηλοκρεμαστή σέντρα, κάτι σαν λόμπα, στην περιοχή του Άννινου ο Κοσμάτος θα πιάσει την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα "πετάξει" την μπάλα με δυσκολία κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του.
Ο Παλληξουριακός θα μειώσει σε 2-1 με αυτογκόλ του Κρούτη ο οποίος στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα σε φάουλ του Λυκούδη στο 85' θα την στείλει με κεφαλιά πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της ομάδας του και στη συνέχεια στα δίχτυα. Με την  σέντρα ο Δρόσος με κάθετη πάσα θα βγάλει τον Μοσχονά απέναντι από τον Μοσχόπουλο με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να πέφτει στα πόδια του και να αποκρούει.
Διαιτητής ο κ. Νικ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Γασπαράτο Γ. και Κωστόπουλο Σερ.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης (70' Πριβολάρης), Κούκλης, Χασάη, Λούλουδας, Ζάβαλης (70' Δρόσος), Πολλάκης (70' Εμιλιάνο), Κρούτη, Κοσμάτος, Μοσχονάς, Κουμαριώτης.
Παληξουριακός:(Γ. Θωμάς),  Μοσχόπουλος, Γαβαλάς, Βολνίσκι, Λυκούδης, Καμινάρης (75' Κοσμάτος), Φαρακλός, Κοζομπόλης, Λαδάς (80' Λυμπερόπουλος), Μαυροειδής, Ζερβός, Μαρκάτος Σπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου