Σάββατο, Φεβρουαρίου 9

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΟΜΑΛΑ-Α.Ο.Κ.Ι.)

 Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο.Κ.Ι. 0-5









EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο.Κ.Ι 5-0 ΤΑ ΟΜΑΛΑ
Δεν δυσκολεύτηκε τελικά ο Α.Ο.Κ.Ι. στο σημερινό παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου να επιβληθεί των Ομαλών των αρκετών προβλημάτων, εύκολα με τελικό σκορ το 5-0.
Το παιχνίδι ήταν  μέτριο, με τον Α.Ο.Κ.Ι. για 37΄να το ελέγχει μεν, αλλά να μη βρίσκει τις λύσεις εκείνες που θα μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Αγκούσι. Στο ίδιο διάστημα, οι τυπικά γηπεδούχοι των Ομαλών, στάθηκαν πολύ καλά και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ.Ι., κάτι τους έλειπε όμως στην τελική προσπάθεια.
Από το 37΄που οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ και ιδίως μετά την από 2΄επιτυχία με το 0-2, τους απελευθέρωσε από το άγχος και ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τη λήξη του αγώνα.
Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν ποιοτικά καλύτεροι, πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και πέτυχαν μια δίκαιη νίκη. Έτσι, παρέμειναν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και περιμένουν τα ¨καλά¨ νέα αύριο από τις Κεραμειές ώστε στη συνέχεια να διεκδικήσουν τη 2η θέση. 
Φάσεις και γκολ
Ένα σουτ στο 5ο λεπτό του Τανουσάι θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών των Ομαλών και θα καταλήξει τελικά κόρνερ.
Έπρεπε να περάσουν ακριβώς 32΄για να δούμε μια καλή φάση, και αυτή ήταν ένα μακρινό σουτ του Βαγγέλη Σπανού να περνάει λίγο άουτ.

Στο 39΄ οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν στο σκορ με 0-1 σε μια φάση που δεν ¨μύριζε¨κάτι για γκολ, όταν ο Χαλιώτης θα αποκρούσει, η μπάλα θα βγει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων με τελικό αποδέκτη τον Κανάκη, ο οποίος θα προχωρήσει και με ωραίο πλασέ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Αρτούρ.
Μετά από 2΄και συγκεκριμένα στο 39΄ο Μπελτσώνιας δεν πιάνει το σουτ, η μπάλα όμως θα στρωθεί στον Κανάκη μέσα στην περιοχή και με σουτ θα τη στείλει για 2η φορά στα δίχτυα του Αρτούρ, πετυχαίνοντας το 0-2.
Νέα ευκαιρία για τον Α.Ο.Κ.Ι. στο 41΄ όταν το διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ του Κόμητα θα στείλει τη μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί ¨Γ¨ της εστίας του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Σπανού στο 43΄θα αποκρούσει ο Αρτούρ.
Μεγάλη ευκαρία θα χάσουν τα Ομαλά να μειώσουν το σκορ και να πάνε στα αποδυτήρια με ενός γκολ διαφορά στο 45΄, όταν ο Καλογεράτος μετά από σύγχυση των αμυντικών του ΑΟΚΙ θα βρεθεί απέναντι από τον Αγκούσι, αλλά το πλασέ του δεν είναι καλό και θα αποκρούσει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
Με αυτό το σκορ οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, στο 47΄ο Κλειτογιάννης με κάθετη πάσα θα βρει μέσα στην περιοχή τον Μπελτσώνια, το σουτ του οποίου θα καταλήξει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Ένας ωραίος ομαδικός συνδιασμός των παικτών του Α.Ο.Κ.Ι στο 48΄καταλήγει σε σουτ του Σπανού στην αριστερή γωνία του Αρτούρ, ο οποίος όμως αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 51΄, ο δείκτης του σκορ θα ανέβει στο 0-3, με ένα συρτό γωνιακό σουτ του Σπανού έξω από την περιοχή.
Σέντρα από αριστερά του Μπελτσώνια στο 58΄ θα φέρει τη μπάλα στον αμαρκάριστο Κόμητα, με το πλασέ στον αέρα του οποίου να περνάει ελάχιστα άουτ.
Ευκαρία θα χάσουν στο 66΄ τα Ομαλά, όταν σε σύγχυση της άμυνας του Α.Ο.Κ.Ι., ο Πολλάτος Αλ. με κεφαλιά παρολίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά τελικά αυτή θα καταλήξει δίπλα στο κάθετο δοκάρι του Αγκούσι κόρνερ.
Στο 69΄ο ΑΟΚΙ θα σταθεί άτυχος όταν στο μακρινό σουτ του Μπαζάρογλου, η μπάλα θα βρει το οριζόντιο δοκάρι του Σουρβάνου.
Στο 73΄ο Σπανός με διαγώνια πάσα θα βρει τον Μπελτσώνια μέσα στην περιοχή και σε θέση φορ,ο οποίος με συρτό σουτ θα στείλει τη μπαλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το 0-4.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για τα Ομαλά θα έρθει στο 84΄ και μάλιστα θα είναι τριπλή. Αρχικά το σουτ του Γ. Μπελτσώνια θα αποκρούσει ο Κλειτογιάννης πάνω στη γραμμή. Στη συνέχεια, νέο σουτ του Φραγκιά θα αποκρούσει και πάλι πάνω στη γραμμή ο Φωκάς, για να φτάσει η μπάλα στον ίδιο παίκτη, το σουτ του οποίου θα διώξουν οι αμυντικοί σε πλάγιο.

Τέλος στο 88΄, θα κλείσει το σκορ στο τελικό 0-5, όταν η παράλληλη πάσα του Αλ. Πολλάτου θα βρει τον Μπαζάρογλου απέναντι από το Σουρβάνο και με ωραίο πλασέ θα στείλει τη μπαλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. 
Διαιτητής ο κ. Π. Μολφέτας με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Δ. Ματιάτο.
Συνθέσεις
Ομαλά:(Δ. Λιονάτος), Αρτούρ (68΄Σουρβάνος), Μεταξάς (46΄λ.τ. Μινέτος), Κ. Γκαζάρ, Τσκαρισιάνος,Τζάκης, Μηλιαρέσης, Κίκο, Καπετάνιος, Γ.Μπελτσώνιας, Φραγκιάς, Καλογηράτος (61΄Βαλλιανάτος).
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ.Τόγιας), Αγκούσι, Τανουσάι (69΄Παπαναστασάτος), Κλειτογιάννης, Φωκάς, Χαλιώτης, Γεωργόπουλος, Σπανός, Κόμητας (69΄Αλ.Πολλάτος), Σ. Μπελτσώνιας, Μπαζάρογλου, Κανάκης (69΄Βουκελάτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου