Σάββατο, Δεκεμβρίου 6

Με πολλές ανατροπές η Σάμη 6-3 τον Οδυσσέα Ιθάκης


Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ  6-3
                         
"Εβρεξε" γκολ στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Σε ένα αρκετά καλό, με πολλές φάσεις και γκολ παιχνίδι, σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η Σάμη επανήλθε στις νίκες, αφού όμως πρώτα καρδιοχτύπησε αρκετά, επικρατώντας του Οδυσσέα που προηγήθηκε στην αρχή του αγώνα 0-2 και στη συνέχεια σε 1-3 βάζοντας σε κίνδυνο τις «καρδιές» των γηπεδούχων.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με φόρα από τις δυο συνεχόμενες νίκες των προηγούμενων αγωνιστικών και μόλις στο 5’ είχαν ήδη πάρει κεφάλι στο σκορ 0-2!!!!
Ο προβληματισμός των γηπεδούχων και το άγχος έδειχναν έντονα τα σημάδια τους στους γηπεδούχους, όμως ήταν αυτοί που μείωσαν σε 1-2 μετά από τέσσερα λεπτά αλλά και πάλι οι Θιακοί θα πετύχουν και το 1-3.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι και ιδιαίτερα από το 44’ όταν και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με «10» ανέλαβαν την πρωτοβουλία εκμεταλλευόμενοι και την κούραση των αντιπάλων τους, πίεσαν και τελικά πέτυχαν μια μεγάλη ανατροπή με το τελικό σκορ φτάνει στο υπέρ τους 6-3!
Φάσεις και γκολ
Γκοοοοοοολ από τα αποδυτήρια για τον Οδυσσέα 0-1

Πριν καν συμπληρωθεί το 1’ οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη φάση του αγώνα θα ευτυχήσουν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Προσαλέντης με τον Χάνο θα «κρύψουν» την μπάλα σε ένα όμορφο συνδυασμό, ο τελευταίος με διαγώνια πάσα θα βρει τον Π. Κουτσουβέλη που κλείνει στην περιοχή και από πλάγια με πλασέ στην απέναντι γωνία του Δ. Καλιβωκά θα την στείλει στα δίχτυα.
Γκοοοοοοολ 0-2 και «παγώνει» το Δ.Α.Κ. ο Οδυσσέας
Στην δεύτερη δική τους ευκαιρία αλλά και του αγώνα οι θιακοί θα καταφέρουν να πετύχουν το δεύτερο τους γκολ όταν ο Λεκατσάς από δεξιά θα κάνει ένα «γέμισμα» στην μεγάλη περιοχή, ο Δ. Καλιβωκάς δεν συγρατεί την μπάλα που φτάνει στον Χάνο ο οποίος κερδίζει τις κόντρες και πλασάρει στο άδειο τέρμα εκεί ο Μπεκατώρος θα διώξει, όμως σύμφωνα με την βοηθό είχε περάσει την γραμμή με αποτέλεσμα ο διαιτητής κ. Βασιλόπουλος να δείξει σέντρα.
Γκοοοοοοολ γρήγορη απάντηση από τους γηπεδούχους και 1-2
Είναι το 9’ όταν ο Γ. Αμούργης με σέντρα από αριστερά θα φέρει την μπάλα στην περιοχή του Ζ. Κουτσουβέλη ο Άννινος θα πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα θα βρει το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων, στην επαναφορά φτάνει στον Μινέτο που εύκολα με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα βάζοντας και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.
Σέντρα του Μπεκατώρου στο 12’ στην περιοχή, απ’ ευθείας το σουτ του Αρ. Αμούργη μπλοκάρει ο Ζ. Κουτσουβέλης.
Καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 13’, ο Χάνος εκετελεί κόρνερ από δεξιά με τον Προσαλέντη από πολύ κοντά να πιάνει το σουτ στον αέρα όμως η μπάλα θα περάσει άουτ.
Ένα δυνατό σουτ του Άννινου στο 35’ θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία του Ζ. Κουτσουβέλη.

Στο 38’ σε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Μινέτου πέφτει και διώχνει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Ζ. Κουτσουβέλης.
Ο Οδυσσέας προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να χτυπήσει και πάλι τον αντίπαλο του και τα κατάφερε στο 42’.
Γκοοοοοοολ 1-3 και νέο προβάδισμα δυο τερματων για τους φιλοξενούμενους!!
Ο Χάνος από δεξιά εκτελεί φάουλ στην μεγάλη περιοχή εκεί ο Σκιαδαρέσης προσπαθεί να απομακρύνει την μπάλα με κεφαλιά «ψαράκι» χωρίς να τα καταφέρει, ο Cela  θα γίνει κάτοχος της μπάλας και με ένα ξερό διαγώνιο σουτ θα αφήσει «άγαλμα» τον Δ. Καλιβωκά και την μπάλα να καρφώνεται στο δεξί «Γ» της εστίας του νεαρού τερματοφύλακα της Σάμης.
Γκοοοοοοολ και εκ νέου μείωση για τους γηπεδούχους 2-4
Λίγο πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια και στο 43’ ο Ι. Αμούργης με ωραία ενέργεια και σέντρα από δεξιά θα βρει τον Ν. Μωραίτη στην μικρή περιοχή που πλασάρει απ’ ευθείας και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 44’ θα έχουμε την φάση που κατά πολύ θα κρίνει και την εξέλιξη του αγώνα στη συνέχεια αφού ο Φατούρος θα δει δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα και θα αποβληθεί.
Τελευταία μεγάλη φάση αλλά και απόκρουση από τον Ζ. Κουτσουβέλη στο 45’ όταν διώχνει εκπληκτικά την μπάλα στο δυνατό φάουλ του Περιβολάρη που στη συνέχεια σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνεται από τους αμυντικούς.
Έτσι με την διαφορά στο ένα γκολ για τους φιλοξενούμενους ολοκληρώνεται το πρώτο μισό του αγώνα.

Στο δεύτερο και στο 52’ ο Περιβολάρης ψηλοκρεμαστά θα βρει τον Ν. Μωραίτη στην περιοχή αλλά αυτός μόνος απέναντι από τον Κουτσουβέλη δεν πιάνει καλά το απ’ ευθείας σουτ και η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά τους τερματοφύλακα των Ιθακησίων.
Νέα σέντρα αυτή την φορά από τον Γ. Αμούργη στο 53’ από δεξιά, ο Άννινος μέσα στην περιοχή θα σηκωθεί πολύ ψηλά αλλά η κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια.
Απάντηση από τους φιλοξενούμενους στο 65’ με τον Cela να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και απέναντι από τον Καλιβωκά να σουτάρει διαγώνια άουτ.
Γκοοοοοοολ και στα ίσα το ματς 3-3
Στο 78’ με υπόδειξη της β’ βοηθού και ύστερα από μια μίνι σύσκεψη θα δοθεί πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων όταν ο Προσαλέντης σύμφωνα με την βοηθό ανατρέπει τον Περιβολάρη.
Εκτελεί εύστοχα ο Αρ. Αμούργης ισοφαρίζοντας για την ομάδα του.
Στο 80’ ο Θ. Νικολοβιένης πιάνει το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα θα κοντράρει στον Προσαλέντη και αφού αλλάζει πορεία καταλήγει κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Γκοοοοοοολ..... ολική αντροπή και 4-3 για την ομάδα του Γ. Καρελάκη
Ο Ι. Αμούργης στο 83’ θα κερδίσει νέο πέναλτι σε ανατροπή του από τον Αργυρακάκη. 
Το εκτελεί και πάλι εύστοχα ο Αρ. Αμούργης δίνοντας προβάδισμα για πρώτη φορά στην ομάδα του.
Γκοοοοοοολ 5-3 και ουσιαστικά βάζει τέλος στην αγωνία των γηπεδούχων

Ο Άννινος θα φύγει πίσω από την σέντρα στην κόντρα και αφού αποφεύγει την έξοδο του Ζ. Κουτσουβέλη θα μπει με την μπάλα στα δίχτυα.
Γκοοοοοοολ και 6-3 για τους «κυανόλευκους» της Σάμης στις καθυστερήσεις (90+5’).
Ο Ι. Αμούργης με παράλληλη συρτή σέντρα από δεξιά θα βρει αμαρκάριστο στην περιοχή τον Ν. Μωραίτη ο οποίος με πλασέ δεν έχει πρόβλημα να στείλει για έκτ η φορά την μπαάλαστα δίχτυα.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τον κ. Λ. Μενεγάτο και την κ. Χ. Μιχαλιτσιάνου.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Δ. Καλιβωκάς, Μινέτος, Θ. Νικολοβιένης (80’ Γ. Καλιβωκάς), Μιχαλίτσης (56’ Στ. Τουλάτος), Σκιαδαρέσης, Μωραίτης, Α. Αμούργης, Μπεκατώρος, Άννινος, Περιβολάρης, Ι. Αμούργης).
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Ζ. Κουτσουβέλης, Λεκατσάς, Βασιλόπουλος, Φατούρος, Αργυρακάκης, Μαρούλης, Χάνος Renato (85’ λ.τ. Μορφέσης), Π. Κουτσουβέλης (90+3’ Λιβιεράτος), Προσαλέντης, Cela.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου