Δευτέρα, Δεκεμβρίου 8

Η Α.Ε.Κ. μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι σπάζοντας το αήττητο του Α.Ο.Κ.Ι.


Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  1-2
                                       
Σπουδαίο παιχνίδι από δυο μεγάλες ομάδες με νικήτρια την Α.Ε.Κ.
Μεγάλη νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. με το σκορ να διαμορφώνεται στις καθυστερήσεις. Έτσι οι «μελανόλευκοι» θα δεχθούν και την πρώτη τους φετινή ήττα μετά από οκτώ αγωνιστικές.
Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό με τις ομάδες να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, να δημιουργούν φάσεις (οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο και οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο), και με μεγάλη αγωνία μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα κατοχής, κυκλοφορούσαν περισσότερο την μπάλα χάνοντας όμως τις ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, κάτι που τελικά πλήρωσαν. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι πολύ σωστά αμυντικά στημένοι, αφού αγωνίζονταν με «δέκα», ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και σε δυο τέτοιες πέτυχαν τα τέρματα που τους έδωσαν το «χρυσό» τρίποντο.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν για τον Α.Ο.Κ.Ι. ενώ στο δεύτερο η Α.Ε.Κ. με την είσοδο του Ε. Σπανού θα ανέβει αισθητά και περιμένοντας έξυπνα τον αντίπαλο της έψαχνε την ευκαιρία να χτυπήσει στην κόντρα ώστε να πετύχει την γρήγορη ισοφάριση και  στην συνέχεια την ανατροπή. Κάτι που κατάφερε και στα δυο αφού ισοφάρισε αρκετά γρήγορα και στη συνέχεια «έκλεψε» και τη νίκη με αποτέλεσμα να να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.
Ο Α.Ο.Κ.Ι. πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου 45λεπτου και στο τέλος κάποια λάθη που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο κυρίως από έλλειψη καθαρού μυαλού.
Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν απέναντι στο αριθμητικό πλεονέκτημα των αντιπάλων τους, έπαιξαν με πάθος και έδειχναν να θέλουν πολύ αυτό το παιχνίδι. Μάλιστα η νίκη τους να αποκτάει περισσότερη αξία αφού όπως είπαμε αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με «δέκα».
Φάσεις και γκολ
Στο 10’ ο Δεστούνης θα κάνει την σέντρα από δεξιά αλλά ο Αλ. Πολλάτος από καλή θέση δεν πιάνει την κεφαλιά η μπάλα θα φτάσει στον Πολλάκη με το γυριστό σουτ του τελευταίου να αποκρούεται από τον Καραίσκο.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 21’. Ο Πολλάκης με ωραία ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων θα βρει τον Βουκελάτο, αυτός θα προχωρήσει και θα σουτάρει με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ.
Ένα απ’ ευθείας φάουλ του Βουκελάτου έξω από την περιοχή θα διώξει  ο Καραίσκος πάνω από τα δοκάρια του κόρνερ.
Μια σέντρα από δεξιά στο β’ δοκάρι του Κόμητα στο 24’, ο Βουκελάτος θα πιάσει το σουτ στην κίνηση που διώχνει ο Καραίσκος και στην επαναφορά της μπάλας ο Λυκούδης με νέο σουτ θα την στείλει άουτ πάνω από τα δοκάρια.
Γκοοοοοοοολ με αυτογκόλ και 1-0 για τους τυπικά γηπεδούχους
Ο Λυκούδης θα βγάλει την σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής ο Καραίσκος με τον Χασάη δεν συννενοούνται και στην προσπάθεια του ο αμυντικός της Α.Ε.Κ. να διώξει θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του βάζοντας «φωτιά» στο ντέρμπι.
Σε μια ωραία πάσα του Λυκούδη πίσω από την άμυνα, ο Βουκελάτος θα προχωρήσει με την μπάλα στην περιοχή όπου θα αποφύγει την έξοδο του Καραίσκου, όμως θα την ανοίξει πολύ με αποτέλεσμα να κάνει το διαγώνιο σουτ από πολύ πλάγια και να την στείλει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας της Α.Ε.Κ..
Στο 37’ μετά την μπαλιά του Κλειτογιάννη ο Αλ. Πολλάτος θα κατεβάσει την μπάλα και θα πλασάρει ψηλοκρεμαστά τον Καραίσκο αλλά η κατάληξη της θα είναι άουτ πάνω από τα δοκάρια.
Ένα διαγώνιο σουτ του Λογκόνη από δεξιά στο 39’ θα πέσει στην αριστερή του γωνία ο Καραίσκος και θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Μετά από εναλλαγή σε φάουλ από Μπαζάρογλου και Ζαμπαύτη στο 43’ ο τελευταίος θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή με τον Εμιλιάνο να πιάνει μια κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Με τους τυπικά γηπεδούχους μπροστά στο σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο το θέαμα και οι συγκινήσεις στον αγωνιστικό χώρο θα είναι πολλές, η δε αγωνία μέχρι το τέλος στο κατακόρυφο.
Γκοοοοοολ και 1-1 για την Α.Ε.Κ.
Στην πρώτη της καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο η Α.Ε.Κ. θα καταφέρει να πετύχει την ισοφάριση. Ο Χασάη από δεξιά με ωραία κίνηση σπάζοντας το τεχνικό οφσάιντ, θα μπει στην περιοχή και με παράλληλη συρτή πάσα θα βρει τον Κουμαριώτη απέναντι από την εστία, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ θα νικήσει τον Αγκούσι και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 68’ καταπληκτική απόκρουση σε κόρνερ από τον Αγκούσι στο δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Εμιλιάνο μετά την πάσα του Φωκά.
Στο 77’ ο Ε. Σπανός με ωραία ενέργεια και διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά προσπαθεί να απειλήσει την εστία του Αγκούσι, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το αριστερό «Γ» της εστίας των γηπεδούχων.
Νέα απόκρουση του Αγκούσι στο 83’ μετά το σουτ στην κίνηση του Εμιλιάνο στην παράλληλη σέντρα από δεξιά του Χασάη.
Καλή φάση για τους γηπεδούχους στο 88’ όταν στην παράλληλη πάσα του νεαρού Δεστούνη από δεξιά η μπάλα θα περάσει παράλληλα με την εστία του Καραίσκου άουτ αφού δεν πρόλαβαν να την σπρώξουν στα δίχτυα οι Βουκελάτος και Πολλάκης που ήταν αμαρκάριστοι στο δεύτερο δοκάρι.
Και φτάνουμε στις καθυστερήσεις και στο 90+3’.
Γκοοοοοοολ ολική ανατροπή και μεγάλη νίκη για την Α.Ε.Κ. 1-2
Ο Μπαζάρογλου με τον Σπανό θα αλλάξουν την μπάλα στο κόρνερ, ο τελευταίος με ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή από πλάγια και θα πιάσει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αγκούσι αφού η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα των γηπεδούχων δίνοντας παράλληλα μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Β. Μουζακίτη.
Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι.: (Σπ. Παπαδάτος), Αγκούσι, Κλειτογιάννης (75' Παπαναστασάτος), Καππάτος, Λυκούδης, Πολλάκης, Κόμητας, Λογκόνη, Δεστούνης, Πολλάτος Αλ. (86' Πούλα), Βουκελάτος, Λαμπρόπουλος.
Α.Ε.Κ.: (Γ. Τόγιας), Καραΐσκος, Στεφανάτος, Δρόσος (72' Σπανός Βασ.), Χασάι, Φωκάς, Κόμητας (46' Σπανός Βαγ.), Ζαμπαύτης, Κουμαριώτης, Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου (94’ Θωμάς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου