Σάββατο, Οκτωβρίου 27

Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-Α.Ο.Κ.Ι. 1-0














ΜΕ ΤΟ "ΔΕΞΙ"  Η Α.Ε.Κ. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ 
ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ 1-0 ΤΟΝ Α.Ο.Κ.Ι.

   Σε ένα παιχνίδι με όλα τα στοιχεία εκείνα ενός ντέρμπι το οποίο  διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ανάμεσα στην Α.Ε.Κ. και τον ελλειπή Α.Ο.Κ.Ι. τελική νικήτρια αναδείχθηκε δύσκολα η γηπεδούχος. Πολύ κακό παιχνίδι, φτωχό σε θέμα και φάσεις, με πολύ δύναμη και πολλές φορές υπερβολικό πάθος συνέδεαν την εικόνα του παιχνιδιού.
   Το άγχος ήταν εμφανές στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά λάθη στην ανάπτυξη τους και τελικά η μπάλα να μένει μακριά από τις δυο εστίες.
  Συμπερασματικά οι ομάδες που κατά τεκμήριο είναι οι καλύτερες του πρωταθλήματος δε το απέδειξαν και ο αρκετός κόσμος που το παρακολούθησε μάλλον έφυγε δυσαρεστημένος.
   Στο α΄ημίχρονο η Α.Ε.Κ. είχε ελαφρώς την υπεροχή αλλά ήταν "φλύαρη" στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να φτάσει στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και ύστερα από ένα αμυντικό λάθος να προηγηθεί στο σκορ.
  Έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την τυπικά γηπεδούχο ομάδα να προηγείται στο σκορ του αντιπάλου της με βραχεία κεφαλή.
   Στην επανάληψη και στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι των δυο ομάδων ήταν αρκετά ισορροπημένο, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος και με τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Γ. Τόγιας δίνοντας πολύ μεγάλο βάρος στην επιθετική του ανάπτυξη, άλλωστε  δεν είχε να χάσει και κάτι,  ο Α.Ο.Κ.Ι. σιγά σιγά πήρε την πρωτοβουλία, είχε περισσότερη κατοχή, ενώ κάποιες φορές έγινε απειλητικός για την εστία του Άννινου "φλερτάροντας" με την ισοφάριση, κάτι που τελικά δε κατάφερε.
  Η Α.Ε.Κ. στο ίδιο διάστημα φύλαγε καλά τα "νώτα" της και προσπαθούσε στην αντεπίθεση να πετύχει ένα ακόμη τέρμα, ενώ ο Σπ. Παπαδάτος αρκετά εκνευρισμένος ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να ανέβουν "ψηλά".
 Στα ευχάριστα του αγώνα ότι δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό στον αγωνιστικό χώρο, η διαιτησία,  πάρα τις κάποιε "γρίνιες" προσπάθησε να μη είναι αυτή που θα διαμορφώσει το αποτέλεσμα. Το σημαντικό όμως ήταν ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές στο τέλος αποχώρησαν αγκαλιασμένοι.
   Φάσεις και γκολ
  Ένα φάουλ του Λαμπρόπουλου από δεξιά στο 10΄θα φέρει την μπάλα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, όπου εκεί ο Δημ. Πολλάτος θα σηκωθεί πολύ ψηλά, θα πιάσει την κεφαλιά η οποία όμως θα καταλήξει άουτ πάνω από την εστία του Άννινου.
   Στο 30΄ύστερα από έξοχο ένα-δύο Κρούτη-Κοσμάτου ο πρώτος θα περάσει την μπάλα κάθετα στην περιοχή με τον τελευταίο να σουτάρει δυνατά προς την εστία του Μαρκαντωνάτου, η μπάλα όμως θα καταλήξει στα σώματα των αμυνόμενων, θα φτάσει στον Πολλάκη και μόνος απέναντι από τον Μαρκαντωνάτο θα υποδειχθεί οφσάιντ.
  Στο 43΄σε μια φάση προάγγελο για το τι θα επακολουθούσε στην συνέχεια ο Πολλάκης θα βγει μόνος με τον Μαρκαντωνάτο, που πραγματοποιούσε έξοδο, τον τελευταίο να αποκρούει προσωρινά, η μπάλα να φτάνει και πάλι στον Πολλάκη ο οποίος σουτάρει προς την κενή εστία, αλλά ο Χαλιώτης την αποκρούει πάνω στη γραμμή.
  Στη συνέχεια (45΄) μια σύγχυση των αμυντικών του ΑΟΚΙ θα εκμεταλλευτεί ο Η. Κοσμάτος, θα προχωρήσει, θα μπει στην περιοχή μόνος απέναντι στο Μαρκαντωνάτο και με έξυπνο πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα αφού πρώτα χτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
  Με αυτό το σκορ οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
  Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 46, ο ΑΟΚΙ θα φτάσει πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν στην καλοζυγισμένη σέντρα από δεξιά του Κόμητα, ο Βουκελάτος τελευταία στιγμή δεν πρόλαβε να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση.
   Μια πολύ έξυπνη κάθετη πάσα στο 51΄του Κούκλη θα βγάλει τον Κοσμάτο μόνο σε θέση πλάγια στην περιοχή αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχειρεί θα περάσει άουτ από την εστία του Μαρκαντωνάτου.
   Ένα πολύ δυνατό σουτ του Κλειτογιάννη στο 76΄λίγο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων θα περάσει σύρριζα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Άννινου που είχε πέσει αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει.
  Στο 81΄ο νεαρός επιθετικός της ΑΕΚ Π. Κουμαριώτης θα σουτάρει με δύναμη και πολύ φάλτσο έξω από την περιοχή του ΑΟΚΙ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει προσωρινά, η μπάλα να φθάνει στον Κρούτη, ο οποίος σύμφωνα με τον Βοηθό διαιτητή κάνει φάουλ στον τερματοφύλακα και η φάση σταματάει εκεί.
  Τελευταία φάση του αγώνα, ένα μακρινό σουτ του Γιάννη Βουκελάτου στο 93΄απομακρύνει με γροθιές ο Άννινος και στη συνέχεια οι αμυντικοί του.
   Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ. (Σπ. Παπαδάτος): Άννινος, Χασάι, Περιβολάρης, Κούκλης, Λουλουδας, Αντωνοπουλος, Πολλάκης (87' Κοτίνης), Κρούτη, Κοσμάτος, Γαλανός (75' Σοτήρ), Κουμαριώτης Π.
Α.Ο.Κ.Ι. (Γ.Τόγιας): Μαρκαντωνάτος, Πολλάτος Δημ., Tanushaj (59'Κοντοζής), Μοντεσάντος, Κλειτογιάννης, Χαλιώτης, Λαμπρόπουλος (70' Αλεξανδράτος), Ζαμπαύτης (59' Μαρκαντωνάτος Δ.), Σπανός, Κόμητας, Βουκελάτος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου