Πέμπτη, Οκτωβρίου 25

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο "ΘΡΥΛΟΣ"

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤO ΜΟΜΠΕΛΙΕ
Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μονπελιέ, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν να χάνουν από το 49' κατάφεραν ν' ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν, τελικά, το χρυσό τρίποντο.
Οι «ερυθρόλευκοι», η αλήθεια είναι, δεν έπιασαν υψηλές... ταχύτητες, ωστόσο αυτό λίγη σημασία έχει μπροστά στο τεράστιο «διπλό». Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη γαλλική ομάδα στο γήπεδο Καραϊσκάκη. 
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.
Η Μονπελιέ είχε τα ηνία σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Οι διαθέσεις των Γάλλων έγιναν αντιληπτές από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, στα οποία κυκλοφορούσαν την μπάλα χωρίς ν' αντιμετωπίσουν ιδιαίτερη αντίσταση. Μέχρι το 19' οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες για γκολ, όχι όμως μία απ' αυτές που χαρακτηρίζουμε ως κλασικές.
Σε εκείνο ακριβώς το λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο γκολ, αλλά ο Τζεμπούρ δεν πρόλαβε την παράλληλη σέντρα του Γκρέκο, από τα αριστερά, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα (24') οι Πειραιώτες δημιούργησαν την καλύτερη ευκαιρία τους, όταν το σουτ του Μασάντο, μετά από παράλληλη πάσα του Γκρέκο, πέρασε άουτ.
Αντίθετα, η καλύτερη φάση για τη Μονπελιέ ήταν αυτή του 42', όταν ο Κάρολ μπλόκαρε το γυριστό σουτ του Σαρμπονιέ.
Σε γενικές γραμμές, οι Γάλλοι κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος, ουσιαστικά, αναλώθηκε σε κάποιες αντεπιθέσεις,κυρίως από την αριστερή πλευρά και πιο συγκεκριμένα από τον Γκρέκο.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε, όπως ακριβώς τελείωσε το αντίστοιχο πρώτο. Μόλις τρια λεπτά μετά την έναρξή του (49') η Μονπελιέ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Σαρμπονιέ, κάτι το οποίο λειτούργησε αρνητικά στη ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στην προσπάθειά του να δώσει... ανάσες έριξε στο 60' στη «μάχη» τον Αμπντούν (στη θέση του Γκρέκο), ο οποίος βοήθησε άμεσα στην επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων».
Στο 70' πέρασε στο παιχνίδι και ο Μήτρογλου – στη θέση του τραυματία, Τζεμπούρ – ωστόσο ο Τοροσίδης ήταν αυτός που έφερε, με κοντινό σουτ (73'), και πάλι το ματς στα ίσια (1-1).
Η σειρά του επιθετικού του Ολυμπιακού ήρθε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μήτρογλου μετά το γκολ στο Λονδίνο πέτυχε κι άλλο ένα, στη Γαλλία και χάρισε, έτσι, τους τρεις βαθμούς στους «ερυθρόλευκους».
ΜΟΝΠΕΛΙΕ: Πιονιέ, Εμπιβά, Χίλτον, Μπεντιμό, Σταμπουλί, Μπελχαντά, Καμπελά, Σαϊχί (85' Μαρβό), Ουτάκα, Μουνιέ (62' Εστράδα) και Σαρμπονιέ (68' Καμαρά).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο, Γκρέκο (60' Αμπντούν), Φουστέρ (88' Λυκογιάννης), Τζεμπούρ (70' Μήτρογλου λ.τ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου