Παρασκευή, Οκτωβρίου 26

ΑΥΡΙO Η ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Κ.Ι.

     Επιτέλους πρωτάθλημα!!!!!!  
    Λάβετε θέσεις...... και καλή αρχή..... καλή ποδοσφαιρική χρονιά κατ' αρχήν σε όλες τις ομάδες..... αλλά και στους διαιτητές μας που ίσως στον πιο σοβαρό  ρόλο θα πρέπει να απονείμουν δικαιοσύνη και να κόψουν το "καρπούζι" στα ίσα σε ένα πρωτάθλημα που αναμένεται να είναι πολύ δύσκολο για όλους!!!! και στη συνέχεια να ελπίσουμε  ότι θα παιχθεί πάνω από όλα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
    Τα γήπεδα (;) έχουν βάλει τα "καλά" τους για να υποδεχθούν τις ομάδες και τα πάντα είναι πλέον έτοιμα για να παρακολουθήσουμε ίσως το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

  Το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, ανοίγει η φετινή αυλαία του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας όπου μεταξύ των άλλων δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Α.Ε.Κ.-Α.Ο.Κ.Ι.. Δυο από τις ομάδες που, κατά γενική ομολογία, είναι από τις βασικές διεκδικήτριες του τίτλου και με το "καλημέρα" καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χαρακτηρισμός που τους αποδόθηκε.
   Το μεγάλο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί αύριο Σάββατο  απόγευμα, ώρα 3:30 μ.μ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και αναμένεται να το παρακολουθήσει αρκετός κόσμος.
   Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης έχουν και τα υπόλοιπα παιχνίδια με αυτά των Παγκεφαλληνιακού-Ομαλών και Διλινάτων-Σάμης να ξεχωρίζουν περισσότερο, ενώ μικρότερο παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις Εικοσιμίας-Προόδου Ιθ. και Παλληξουριακού-Οδυσσέα Ιθ..
    Όπως και να έχει όμως όλες οι ομάδες θέλουν να ξεκινήσουν με το "δεξί" και θα προσπαθήσουν πολύ για αυτό.
    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και να δούμε αναλυτικά το κάθε παιχνίδι.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ
1.
Σάββατο 27-10-12 ώρα 11:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ-ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ.
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.
Αβάζαρος Χρ.
Παίζης Παν. 
2.
Σάββατο 27-10-12 ώρα 11:30
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞ/ΚΟΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
ΚΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝ.
Λογοθέτης Βασ.
Πριονίδης Ιωαν.
3.
Σάββατο 27-10-12 ώρα 15:30
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ-Α.Ο.Κ.Ι.
ΜΑΤΙΑΤΟΣ
ΔΙΟΝ.
Σκαλτσής Αθαν.
Αβάζαρος Χρ.
4.
Κυριακή 28-10-12 ώρα 15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Π.A.O. ΠΑΓΚΕΦ/ΚΟΣ-Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘ.Λυμπερόπουλος Θ
Σπυράτος Αλεξ.
5.
Κυριακή 28-10-12 ώρα 15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ-Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΩΝ.
Παίζης Παν.
Πριονίδης Ιωαν.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ













ΦΑΒΟΡΙ Η ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ....... ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΙ ΙΘΑΚΗΣΙΟΙ








  Πρώτο χρονικά προγραμματισμένο παιχνίδι, με το οποίο ανοίγει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, είναι αυτό ανάμεσα στην Εικοσιμία και την Πρόοδο Ιθάκης, το πρωί του Σαββάτου και ώρα 11:00 π.μ. στις Κεραμειές. 
  Η Εικοσιμία μετά την περυσινή της "περιπλάνηση" στο άγνωστο γι' αυτήν πρωτάθλημα της Δ'   Εθνικής επιστρέφει στα γνώριμα λημέρια της  έτοιμη να δώσει και πάλι βροντερό παρόν και να ανακτήσει τα σκήπτρα που από την περυσινή περίοδο ανήκουν στα Διλινάτα.
   Και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις την χρονιά αφού πέρασαν στην επόμενη φάση του τοπικού κυπέλλου, άσχετα αν έπεισαν ή όχι με την απόδοσή τους.
  Η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου σίγουρα είναι το φαβορί της συνάντησης χωρίς κανείς να αποκλείει οποιαδήποτε έκπληξη από την ομάδα της "νεοφώτιστης" στην Α' κατηγορία Προόδου, που ξέρει να παλεύει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και γι΄αυτό μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη.
  Τα προβλήματα των γηπεδούχων έχουν να κάνουν με την ελλειπή προετοιμασία κάποιων βασικών ποδοσφαιριστών τους αλλά και της απουσίας κάποιων, αντίθετα με τους Θιακούς που δεν αντιμετωπίζουν κάτι ιδιαίτερο. 
    Φαβορί: Εύκολα ή δύσκολα θεωρούμε ότι η Εικοσιμία με αβαντάζ την έδρα της, την εμπειρία που απέκτησε στο πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής αλλά και την εικόνα που παρουσίασαν οι δυο ομάδες στο κύπελλο έχει το προβάδισμα απέναντι στην κατά τα άλλα αξιόλογη ομάδα της Ιθάκης.
  Διαιτητής: Ο κ. Δημ. Βασιλόπουλος  με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο και Παν. Παίζη. 
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ













ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗ Α' ΜΕ ΝΙΚΗ Ο ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ







Την ίδια ημέρα και με ώρα έναρξης κατά 30 λεπτά αργότερα, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο νεοφώτιστος στην Α' κατηγορία τυπικά γηπεδούχος Παλληξουριακός, "φιλοξενεί" τον Οδυσσέα Ιθάκης και θέλει να ξεκινήσει με το "δεξί" στο φετινό πρωτάθλημα.
    Η ομάδα του Ληξουριού, η οποία μπορεί να αποκλείστηκε από την συνέχεια του τοπικού κυπέλλου,  όμως με την παρουσία της έδειξε ότι θα παίξει φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο. Άλλωστε αποκλείστηκε από έναν μεγάλο αντίπαλο (Α.Ο.Κ.Ι) και μάλιστα στην διαφορά ενός γκολ.
    Από την άλλη με "νωπή" την επιτυχία της πρόκρισης του στον επόμενο γύρο του τοπικού κυπέλλου  ο Οδυσσέας Ιθάκης κατεβαίνει στην Κεφαλονιά με στόχο να διεκδικήσει το καλύτερο από αυτό το παιχνίδι αλλά και να βάλει τις βάσεις στον αγώνα που θα κάνει για την παραμονή του.
   Το πρόβλημα του Γ. Θωμά ως προς την συγκρότηση της ενδεκάδας του "ακούει" στο όνομα του τιμωρημένου Σωκ. Μαρκάτου. 
 Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν άλλα ιδιαίτερα προβλήματα.
   Στον Οδυσσέα ο Κ. Κουτσουβέλης που θα δει τον αγώνα από την εξέδρα λόγω τιμωρίας, αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα αφού και αυτός θα στερηθεί από την ενδεκάδα τον νεαρό επιθετικό Π. Κουτσουβέλη, ο οποίος θα απουσιάσει για τον ίδιο λόγο.
   Προβλήματα άλλα δεν υπάρχουν.
  Φαβορί: Φαβορί θα δώσουμε την ομάδα από το Ληξούρι αφού είναι ποιοτικά καλύτερη σαν ομάδα από τους Θιακούς, χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη.
    Διαιτητής: Ο κ. Παν. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Βασ. Λογοθέτη και Ιωαν. Πριονίδη. 
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Α.Ο.Κ.Ι.  















ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΟΙ "ΕΠΙΔΟΞΟΙ" ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ








   Με ένα μεγάλο ντέρμπι ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας για την περίοδο 2012-2013.... και τι ντέρμπι.... Α.Ε.Κ.-Α.Ο.Κ.Ι., δύο ομάδες πολύ ενισχυμένες φέτος που κατά πολλούς θα είναι αυτές που θα "κονταροχτυπηθούν" μέχρι το τέλος των playoffs για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένα ντέρμπι που κανείς από τους δυο δεν θα το ήθελε σε αυτή την χρονική περίοδο. Και ο λόγος, απλός, αφού οι ομάδες μόλις τελείωσαν την προετοιμασία τους και επομένως είναι ανέτοιμες. Πολύ περισσότερο όταν δεν έχουν ακόμη σοβαρά επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους.
   Σίγουρα η Α.Ε.Κ. αυτή την στιγμή και για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι θα λέγαμε και  λίγο τυχερή αφού αντιμετωπίζει τον κατ' εξοχήν "ανταγωνιστή" της σε μια περίοδο που ταλανίζεται από πολλές απουσίες λόγω τιμωρίας βασικών ποδοσφαιριστών του.
  Όμως όπως και να έχει, με όποια σύνθεση να κατέβουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα σε αυτά τα παιχνίδια μετράνε και άλλα πράγματα. Μετράει το πάθος, η δύναμη, το πόσο το θέλει και ποιος περισσότερο, μετράει ο εγωισμός αλλά πολύ περισσότερο το γόητρο.
  Έτσι λοιπόν αν οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Κ. κάνουν το μεγάλο λάθος να πιστέψουν ότι οι απουσίες θα τους δώσουν το παιχνίδι τότε είναι σίγουρο ότι θα μπλέξουν σε περιπέτειες. Άλλωστε οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλούς και αξιόλογους παίκτες που μπορούν να αντικαταστήσουν τον οποιοδήποτε απόντα.
 Με βάση όλα αυτά εμείς θα περιμένουμε από τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα και ποιότητα ώστε να χαρούμε γι΄  αυτό, μα πολύ περισσότερο μακριά από ακρότητες, αντιαθλητικά και επικίνδυνα μαρκαρίσματα που μπορούν να κοστίσουν.      
 Τα προβλήματα για τον Α.Ο.Κ.Ι. μόλις τώρα τα αναφέραμε και σίγουρα προβληματίζουν τον Γ. Τόγια. Όσο για την Α.Ε.Κ., σύμφωνα με πληροφορίες, ένα πειθαρχικό ζήτημα υπάρχει με τον Μοσχονά και ο Σπ. Παπαδάτος θα αποφασίσει αν τον χρησιμοποιήσει ή όχι αφού η πειθαρχία έχει πρωτεύοντα ρόλο για τον νεαρό προπονητή της Α.Ε.Κ..  
   Φαβορί: Μπορεί η Α.Ε.Κ. να παρουσιάζεται πολύ ενισχυμένη φέτος, μπορεί ο Α.Ο.Κ.Ι. να έχει όπως είπαμε παραπάνω πολλές και σημαντικές απουσίες, όμως σε τέτοια παιχνίδια ντέρμπι, παίζουν και άλλα πράγματα το ρόλο τους. 
    Επομένως τα πάντα μπορούν να συμβούν και περιμένουμε το αποτέλεσμα του αγώνα να το πιστοποιήσει.
   Διαιτητής: Ο κ. Διον. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Αθαν. Σκαλτσή και Χρ. Αβάζαρο, από τους οποίους και περισσότερο τον Δ. Ματιάτο λόγω της μεγάλης του εμπειρίας περιμένουμε να κόψουν το "καρπούζι" ακριβώς στη μέση παίζοντας 50-50. Σίγουρα μεγάλο ρόλο σε αυτό θα έχει και η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ασχοληθούν με τις "σφυρίχτρες".
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ 








ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...... ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ "ΑΕΡΑ";
ΤΑ ΟΜΑΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΙΤΩΣΕΙ ΤΟ "ΚΑΚΟ"
   Οι μεταξύ τους αγώνες καλά κρατούν!!!! 
   Πάγκε-Ομαλά  μετά τα δυο μεταξύ τους παιχνίδια για το τοπικό κύπελλο συγκρούονται και πάλι την Κυριακή το απόγευμα στις 3 μ.μ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και τελικά μένει να δούμε αν η νεανική ομάδα του "Παγκέ" έχει πάρει τον "αέρα" της ομάδας των Ομαλών.
   Βέβαια, ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και μάλιστα στην πρώτη του αγωνιστική δεν μπορεί και δεν θα έχει πιστεύουμε καμία ομοιότητα. 
  Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Παγκεφαλληνιακός πήρε την πρόκριση από την παραπάνω ομάδα και μάλιστα με δύο νίκες και συνολικό σκορ 6-2.
   Η ομάδα του Ν. Βουτσινά με το δυνατό παιχνίδι και την καλή φυσική της κατάσταση θα επιδιώξει το 3Χ3 με το "καλημέρα" της φετινής περιόδου απέναντι στην ομάδα του Δ. Λιονάτου. Μία ομάδα αρκετά νεανική και αυτή και η οποία "χτίζεται" από την αρχή. Κάτι που σίγουρα  απαιτεί υπομονή και πολύ δουλειά.
  Στα παιχνίδια βέβαια που προαναφέραμε σίγουρα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και σαν ομάδα πιο ποιοτική και πρέπει να το αναφέρουμε.
  Τέλος θεωρούμε ότι το παιχνίδι θα είναι ένα ντέρμπι όπου αναμένεται να κυριαρχήσει η δύναμη και το πάθος των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν.
   Γενικότερα προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν οι προπονητές των δύο ομάδων και αναμένεται να παρατάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν με στόχο την νίκη και τους τρεις βαθμούς.
     Φαβορί: Σίγουρα θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από αυτά του κυπέλλου στα οποία βρέθηκαν δυο φορές αντίπαλοι και σίγουρα όλα μπορούν να συμβούν αν και "Πάγκε" φαίνεται να έχει ένα πολύ μικρό προβάδισμα. 
    Διαιτητής: Ο κ. Ελευθ. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Θοδ. Λυμπερόπουλο και Αλεξ. Σπυράτο. 
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 








ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΤΗΝ "ΚΑΡΔΙΑ" ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ










    Την ίδια ημέρα και ώρα αλλά στο Δημοτικό Κεραμειών σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι η περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα των Διλινάτων, τυπικά γηπεδούχος (εκτίει ποινή τιμωρίας της έδρας της από την περυσινή περίοδο), φιλοξενεί την πολύ καλή ομάδα της Σάμης.
     Οι περυσινοί πρωταθλητές της Α΄κατηγορίας,  παρά την πρόκριση τους με δυο νίκες επί του Παπυργιακού στο τοπικό κύπελλο, δεν έχουν πείσει ακόμη με την αγωνιστική τους παρουσία και σίγουρα δε θυμίζουν και πολλά πράγματα από την περυσινή ομάδα και το πολύ όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιξε. 
     Βέβαια δικαιολογίες υπάρχουν γι' αυτό και μάλιστα σοβαρές, αφού από την ομάδα αποχώρησαν  πολύ καλές μονάδες αλλά και η ψυχολογία των παικτών που παρέμειναν δεν είναι στα πολύ πάνω της μετά το γεγονός της μη συμμετοχής της ομάδας στην Δ' Εθνική την φετινή περίοδο και την παρουσία της και πάλι στα τοπικά πράγματα.
    Όπως και να είναι όμως η ομάδα των Διλινάτων θέλει να κάνει μια νέα αρχή και για να ξεπεραστούν όλα τα παραπάνω η νίκη είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
    Από την άλλη βέβαια ο αντίπαλος δεν είναι καθόλου εύκολος. Ίσα ίσα μάλιστα με την παρουσία της η ομάδα του Β. Μιχαλάτου στους αγώνες κυπέλλου με το φετινό φαβορί Α.Ε.Κ. έδειξε ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος στο φετινό πρωτάθλημα. Η παρουσία πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών δίνει μια φρεσκάδα στην ομάδα της Σάμης και μπορεί να σου κάνει σε κάθε στιγμή την ζημιά, ενώ το παιχνίδι της βασίζεται στις αντεπιθέσεις.
     Πρόβλημα για τον Τ. Φωή η απουσία του νεαρού Κ. Τσάκου που είναι τιμωρημένος. Κατά άλλα οι δυο "κόουτς" δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
       Φαβορί: Η εμπειρία από την μια και ο νεανικός ενθουσιασμός από την άλλη "μπλέκουν" αρκετά τα πράγματα και κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Όλα μπορούν να συμβούν σε αυτό το παιχνίδι
    Διαιτητής: Ο κ. Αντων. Σπανόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Παν. Παιζη και Ιωαν. Πριονίδη.  
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2η) 3-4/11/2012
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
1.
Σάββατο 3-11-12 ώρα 15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2.
Κυριακή 4-11-12 ώρα 10:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
3.
Κυριακή 4-11-12 ώρα 12:30
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4.
Κυριακή 4-11-12 ώρα 15:00
Δημοτικό Ιθάκης
Π.A.O. ΟΔΥΣΣΕΑΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ
5.
Κυριακή 4-11-12 ώρα 15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΚΟΣ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου