Δευτέρα, Οκτωβρίου 29

Πρωτάθλημα Α1: Ευχή όλων η αξιόπιστη και επιτυχημένη διεξαγωγή

629532
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κλήρωση για τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών της Α1 κατηγορίας. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία αποφάσισε να τιμωρούνται παραδειγματικά ομάδες, οι οποίες χωρίς λόγο δεν μετέχουν στη διοργάνωση, ξεκινώντας από αφαίρεση έξι βαθμών, υποβιβασμό κατηγορίας και υποβιβασμό δύο κατηγοριών εάν είναι επαναλαμβανόμενο το φαινόμενο.

Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Κατσαρός μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την προσπάθεια διεξαγωγής ενός αξιόπιστου πρωταθλήματος: «Πέρσι δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα, όσον αφορά τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων και της βαθμολογίας. Φέτος, η ΚΟΕ θέλησε να προλάβει κάποια γεγονότα και με αυτό το σύστημα που εφαρμόζει, τουλάχιστον θα έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα που πιστεύω θα διεκπεραιωθεί πλήρως. Θεωρώ ότι τα κολυμβητήρια θα μείνουν ανοιχτά, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα με τη συμμετοχή ομάδων στο πρωτάθλημα, όπως συνέβη με τα Χανιά», ενώ από την πλευρά του ο ταμίας της Ομοσπονδίας κ. Ηλίας Ξιάρχος ανέφερε:
«Εμείς πιστεύουμε, και θα κάνουμε την προσπάθειά μας σαν Ομοσπονδία, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρωτάθλημα, παρά τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Ελπίζουμε στη βοήθεια του Υπουργού Αθλητισμού και στις δηλώσεις του ότι θα προσπαθήσει στο μέτρο του δυνατού να μείνουν ανοιχτά τα κολυμβητήρια και θεωρούμε ότι θα έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα».
Τη σκυτάλη πήρε η κ. Καλογερά, εκπρόσωπος της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, σημειώνοντας: «Πιστεύω ότι θα την βρούμε τη λύση σχετικά με τα κολυμβητήρια. Εγώ προσωπικά, θα φοβόμουν σε περίπτωση που δεν ξεκινούσε το πρωτάθλημα. Εφόσον ξεκινήσαμε, νομίζω ότι τα πράγματα θα κυλήσουν δύσκολα μεν αλλά αποτελεσματικά», δήλωσε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:
«Φέτος έχουμε μια νεανική ομάδα, με προσθήκες ανήλικων κοριτσιών και πιστεύω ότι εμείς προσωπικά θα έχουμε περισσότερες αντιπάλους και δεν θα είναι μόνο η Βουλιαγμένη απέναντί μας. Θεωρώ ότι τα πράγματα θα είναι πιο ανταγωνιστικά από πέρσι. Πολλά θα κριθούν από την έλλειψη εμπειρίας της ομάδας μας, σε σχέση με την Βουλιαγμένη που έχει κάποιες προσθήκες αλλά κατά βάση αποτελεί ένα ομοιογενές σύνολο. Πιστεύω ότι μετά τη Βουλιαγμένη, είμαστε στο ίδιο επίπεδο με άλλες ομάδες όπως ο Εθνικός και ο Ηρακλής. Μάλιστα, το επόμενο Σαβ/κο θα γίνει κάποιο τουρνουά και πιθανότατα θα βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα, γιατί δεν έχουμε δει τα φετινά ρόστερ. Εμείς κρίνουμε από το δικό μας ρόστερ και με αυτό το σκεπτικό θεωρούμε ότι θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».
Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού κ. Άκης Λογοθέτης τόνισε: «Απʼ ότι φαίνεται, με βάση και το πρόσφατο τουρνουά του ΣΕΔΥ, ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη είναι μια ταχύτητα πιο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Λογικά, αυτές οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, ευχή όλων είναι, παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, το πρωτάθλημα να διεξαχθεί κανονικά και χωρίς να υπάρχουν περιστατικά όπως τα περσινά. Νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση τείνει η Ομοσπονδία, ώστε να διασφαλίσει το φετινό πρωτάθλημα με τις τιμωρίες που επιβάλλει».
Από την πλευρά του ΝΟ Βουλιαγμένης, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Ομίλου κ. Τεό Λοράντος, δήλωσε: «Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα συμβούλιο με Πρόεδρο την κ. Λαζάρου-Τίγκα. Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι πολλές, έχουμε κάνει το πλάνο μας και καλό είναι να είμαστε αισιόδοξοι παρά τα προβλήματα. Όσον αφορά την ομάδα μου, θεωρώ ότι με την πάροδο του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Στο τουρνουά του ΣΕΔΥ, που ήταν το πρώτο τεστ για αυτή την περίοδο, ήμασταν πολύ προπονημένοι. Αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστικό ρόλο για το πρωτάθλημα παίζουν ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη. Με τον Παναθηναϊκό δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα γίνει. Υπάρχουν, όμως, και ομάδες όπως το Αργοστόλι, οι οποίες είναι καλές. Πιθανόν να μην μπορούν να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη αλλά προσπαθούν. Αυτή τη στιγμή η περιφέρεια χρειάζεται, και υπάρχουν ομάδες όπως ο Νηρέας Λαμίας, που θα πρέπει να έρθουν γρήγορα στο προσκήνιο».
Τέλος, ο κ. Κώστας Δήμου εκπροσωπώντας την γυναικεία ομάδα της Βουλιαγμένης, είπε: «Είναι μια δύσκολη εποχή για τον αθλητισμό γενικά, μια συγκυρία άτυχη σε όλα τα επίπεδα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να έχουμε θετική ενέργεια, να είμαστε αισιόδοξοι και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα πρωτάθλημα όσο το δυνατόν καλύτερο, ανταγωνιστικό και αξιόπιστο. Στόχος είναι να υπάρχουν περισσότερες ομάδες, πέραν του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης, και σιγά-σιγά αυτό το πρωτάθλημα των οκτώ ομάδων αν μπορεί να γίνει και των δέκα. Να ανεβαίνουν οι ομάδες που είναι πιο χαμηλά στην κατάταξη, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει γιατί θα αναγκαστούν αυτές οι ομάδες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, να ανανεώσουν τα ρόστερ τους με νέα παιδιά στα επόμενα 2-3 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου